فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۹۵۶۰۹

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

کارانه و حقوق پرستاران پرداخت نشد/ زنگ هشدار برای بخش درمان

کارانه و حقوق پرستاران پرداخت نشد/ زنگ هشدار برای بخش درمان

در شرایط کرونایی حداقل‌ترین انتظار برای کادر درمان و به خصوص پرستاران پرداخت به‌موقع و کامل حق و حقوق آنهاست، اما نه تنها کارانه یک ماه را به جای چهار ماه پرداخت کرده‌اند بلکه هر ماه به بهانه کاهش درآمدها از مبلغ دستمزدها و کارانه‌ها کاسته می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طی ده ماهی که از آغاز شیوع ویروس کرونا در ایران می‌گذرد، پرستاران بیشترین تماس را با بیماران کرونایی داشته‌اند. این موضوع درصد ابتلای به این بیماری را برای پرستاران بالا برده و به علت کمبود نیرو یک پرستار در ایران باید بیشتر از استانداردهای جهانی کار کند.

بخش‌های درمان کشور 250 هزار پرستار کم دارد که پرستاران مشغول به کار در شرایط کرونایی فشار کاری سه برابری را تحمل می‌کنند.

اما با این حال حتی حق و حقوق عادی پرستاران نیز پرداخت نمی‌شود و کارانه یک ماه را به‌جای کارانه چهار ماه پایانی سال گذشته پرداخت شده است.

در ابتدای آبان ماه رئیس سازمان برنامه‌وبودجه از تخصیص مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را برای تسویه کلیه معوقات کارانه کادر درمان و آموزش پزشکی خبر داد.

در همان زمان دبیر کل خانه پرستار کشور به تجارت‌نیوز گفت که از این مبلغ در بهترین حالت شش درصد به پرستاران می‌سد، یعنی به طور میانگین شش میلیون تومان برای هفت ماه امسال پرداخت می‌شود. در واقع این منابع به نام پرستاران و به کام افراد دیگری است.

به نظر می‌رسد این اتفاق در حال رخ دادن است و پرستاران از بودجه‌های تخصیص یافته برای کادر درمان بهره‌ای نمی‌برند.

به تازگی اعضای شورای عالی و روسای ۱۴۰ هیات مدیره نظام پرستاری سراسر کشور در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری گفته که مصوبه تخصیص منابع عملی نمی‌شود یا بسیار ناقص اجرا می‌شود.

کاهش درآمد پرستاران به‌جای افزایش

در این نامه آمده که هر ماه به بهانه کاهش درآمدها از مبالغ دستمزدها و کارانه‌ها به شدت کاسته می‌شود و در نحوه محاسبه قانون بهره‌وری، رفتارهای سلیقه‌ای می‌کنند و در مقابل نص صریح قانون تفسیرها و اعمال سلیقه‌های شخصی می‌کنند و حقوق حقه پرستاران را آن هم در این شرایط رعایت نمی‌شود.

این در حالی است که در آبان ماه، ۳۰ پرستار شهید شده‌اند و در مجموع تعداد شهدای پرستار به ۸۴ نفر رسیده، تعداد مبتلایان پرستار ۵۰ هزار نفر و تعداد پرستاران قرنطینه، بستری یا … که از خدمت منفک شده‌اند از مرز هشت هزار نفر گذشته است.

اعضای نظام پرستاری همچنین هشدار داده با توجه به کاهش‌های مکرر از حقوق مسلم پرستاران و عدم توجه کافی به نیازهای اساسی آنها و موانع خدمتی احتمال اعتراضات گسترده پرستاران و سایر مدافعان سلامت وجود داد.

از یک سو به علت نبود مشوق‌های درآمدی، فشار کاری بالا، کمبود نیرو و … و از سوی دیگر تقاضا بسیاری از کشورها برای جذب پرستار، تسهیل قوانین مهاجرت، حقوق و دستمزد بالا و … موجب شده که اقدام به مهاجرت پرستاران نسبت به سال گذشته پنج برابر بیشتر شود.

در مجموع تعداد نیروی کافی، تامین تجهیزات لازم و انجام اقدامات انگیزشی متناسب با این ایام سخت و نفسگیر سه ضرورت مهم برای جامعه درمان کشور است که به نظر می‌رسد اگر اجرایی نشود بحران کرونا و تبعات آن سنگین‌تر خواهد شد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.