خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۹۵۷۹۸

رئیس‌جمهور در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات (دولت الکترونیک) عنوان کرد:

گام‌های ارزنده دولت در مسیر شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی

گام‌های ارزنده دولت در مسیر شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی

رئیس‌جمهور در مراسم بهره‌برداری از سامانه‌های جامع تجارت، تاییدیه مدارک تحصیلی آموزش و پرورش و سامانه‌های مرتبط با وزارت امور اقتصادی و دارایی، افتتاح این سامانه‌ها را گامی ارزنده در مسیر جلوگیری از سوءاستفاده‌ها و شفاف شدن کامل فعالیت‌های اقتصادی دانست.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در هجدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات (دولت الکترونیک) و بهره‌برداری از مرحله اول و مهم سامانه جامع تجارت ، اظهار داشت: بهره‌برداری از این سامانه جزو آرزوهای مهم دولت و تاکیدات مقام معظم رهبری بود و می‌تواند کار را برای مبارزه با قاچاق تسهیل و جلوی سوءاستفاده‌های احتمالی را بگیرد.

رئیس‌جمهور با برشمردن اهمیت ویژه این سامانه‌ها به‌ویژه سامانه جامع تجارت و ارائه خدمات به تجار با پنجره‌ای واحد، گفت: 70 درصد این سامانه جامع قابل دسترسی است و 30 درصد که مربوط به سامانه انبارهای دولتی، گمرکات و بنادر است تصمیم گرفته شد که همه اقدامات لازم برای اتصال این انبارها 11 بهمن 99 انجام و سامانه به طور کامل تکمیل شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز وعده چند ماه قبل دولت درخصوص افتتاح سامانه تجارت در تاریخ 99/9/9 عملی شد و شاهد افتتاح مرحله اول و مهم این سامانه بودیم، افزود: با آغاز فعالیت این سامانه جامع برای فعالیت تجار و بازرگانان همه مراحل تجارت کالا از ثبت سفارش و خرید کالا تا توزیع آن در کشور ثبت و قابل رهگیری خواهد بود.

روحانی با بیان اینکه هدف ما از این سامانه جامع جلوگیری از سوءاستفاده‌ها و شفاف شدن فعالیت‌های اقتصادی بوده است، افزود: با تلاش‌های انجام شده 70 درصد این سامانه در اختیار و قابل استفاده است و 30 درصد باقیمانده که مربوط به انبارها، بخش گمرکات و بنادر است که با پیگیری و انجام اقدامات لازم و اتصال کامل این مراکز به سامانه امیدواریم تا 11 بهمن ماه سال جاری شاهد تکمیل سامانه باشیم.

رئیس‌جمهور همچین با اشاره به افتتاح سامانه تایید مدارک دیپلم وزارت آموزش و پرورش و اتصال آن به سامانه جامع، اظهار داشت: با افتتاح این سامانه که بعد از افتتاح و اتصال سامانه تایید مدارک وزارت علوم انجام شده است، زنجیره اصالت بخشی مدارک تحصیلی در سامانه جامع تکمیل شد که گام مهمی در زمینه جلوگیری از سوءاستفاده و جعل مدارک تحصیلی است.

روحانی همچنین افتتاح سه سامانه وزارت امور اقتصادی و دارایی، سامانه واریز سود سهام، سامانه مجامع الکترونیکی و همچنین سامانه خزانه‌داری الکترونیکی را مورد اشاره قرار داد و افزود: با بهره‌برداری و اتصال این سامانه‌ها به سامانه جامع، اقدامات این سه حوزه به صورت الکترونیکی بهتر و سریع‌تر انجام خواهد شد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: دولت الکترونیکی از ابتدا از اولویت‌ها و ضروریات دولت یازدهم و دوازدهم بود اما از یک‌سال قبل با شیوع ویروس کرونا، این ضرورت دو چندان شد زیرا دولت الکترونیکی و ارائه خدمات به صورت الکترونیک یکی از راه‌های مقابله با ویروس کرونا است.

روحانی با بیان اینکه درحال حاضر از 5700 خدمت دولتی، 3007 خدمت به صورت الکترونیکی به مردم ارائه می شود، ابراز امیدواری کرد که با ادامه تلاش‌ها و تکمیل دولت الکترونیکی به زودی شاهد ارائه همه خدمات دولتی به صورت الکترونیک به مردم باشیم.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود امن بودن سامانه جامع را یک اصل مهم عنوان کرد و بر ضرورت جلوگیری از سوءاستفاده از این سامانه و همچنین حفاظت از این سامانه در برابر حملات احتمالی و حفظ حریم خصوصی مردم در سامانه جامع تاکید کرد.

روحانی همچنین به تصویب راه‌اندازی سامانه جامع رفاه ایرانیان در این جلسه اشاره کرد و گفت: انشالله به زودی شاهد تکمیل و بهره‌برداری از این سامانه که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است نیز خواهیم بود.

رئیس‌جمهور همچنین ابراز امیدواری کرد با تلاش شورای اجرایی فناوری اطلاعات و رفع موانع موجود بخش‌های مهم دیگری همچون سامانه سلامت و سامانه مالیات نیز تکمیل و به سامانه جامع متصل شود.

متن کامل سخنان رئیس‌جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

روز بسیار خوبی بود وعده‌ای که چند ماه پیش به مردم داده بودیم که در تاریخ 99.9.9 شاهد افتتاح سامانه بسیار مهم و جامع تجارت خواهیم بود، امروز شاهد افتتاح این سامانه بودیم که از همان دیروز هم آماده بود، الحمدالله به وعده‌مان عمل کردیم، این وعده دولت بسیار حائز اهمیت است، هم برای اینکه تجار و بازرگانان بتوانند به راحتی به سامانه تجارت، همزمان در سامانه بانک مرکزی، گمرکات، حتی بیمه و امثال اینها اتصال داشته باشند، در یک پنجره واحد این خدمات را ارایه می‌کنیم.

این باعث می‌شود یک فردی که می‌خواهد کالایی را وارد کند مخصوصا کالاهای اساسی و ضروری که برای ما بسیار مهم است بتواند به راحتی با ورود به این سامانه ثبت سفارش بکند و از طریق این سامانه مجوزها و تاییدیه‌های لازم اخذ شود، از طریق همین سامانه تخصیص ارز و تامین ارز از بانک مرکزی داده شود و بعد از طریق همین سامانه اقدامات لازم برای خرید کالا، ورود در بنادر و گمرکات و بالاخره در سامانه و در انبارهایی که باید این اجناس قرار بگیرد و به بازار عرضه شود.

هدف ما از این سامانه این است که جلوی سوءاستفاده‌ها گرفته شود، فعالیت‌های اقتصادی، کاملا شفاف شود، از کارت بازرگانی گرفته تا ثبت سفارش و در نهایت تا ورود و انبار شدن کالا و اینکه آن کالا در اختیار مردم و مصرف‌کننده نهایی قرار بگیرد.

70 درصد این سامانه جامع امروز افتتاح شده و در اختیار است. 30 درصد که بخش بزرگی از آن مربوط می‌شود به سامانه انبارهای کشور. انبارها آنهایی که دولتی و مربوط به گمرکات و بنادر است به این سامانه متصل می‌شود اما برخی از انبارها است برای بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی است که تصمیم این جلسه این شده که همه این اقدامات لازم برای اتصال انبارها تا بهمن‌ماه انجام بگیرد.

در دهه مبارک فجر این کار انجام بگیرد. اگر زودتر انجام گرفت، بهتر. بنابراین امیدواریم در 99.11.11 شاهد تکمیل این سامانه با الحاق همه انبارها به این سامانه باشیم و این سامانه یک تحول بزرگی را ایجاد می‌کند. فعلا در زمینه واردات کالای خارجی این سامانه خدمات می‌دهد و بعد در زمینه صادرات و بعد در تولیدات داخلی به تدریج این سامانه تکمیل می‌شود و ان‌شاء الله در مراحل مختلف تا پایان سال، امیدواریم اقدامات لازم برای تکمیل این سامانه مهم انجام بگیرد.

این سامانه جزو آرزوهای مهم دولت در زمینه دولت الکترونیک بود و همچنین مورد تاکید مقام معظم رهبری بود که این سامانه شروع شود که می‌تواند کار را برای مبارزه با قاچاق تسهیل کند و همچنین برای اینکه بتوانیم جلوی سوءاستفاده‌های احتمالی را بگیریم.

همچنین امروز 2 سامانه دیگر افتتاح شد که آنها هم سر جای خودش بسیار مهم است. برای مدارک تحصیلی آموزش و پرورش، سامانه‌ای که افتتاح شد سوءاستفاده و جعل از مدارک آموزش و پرورش حذف می‌شود و به راحتی مدارک دوران آموزش و پرورش، آموزش ابتدایی و متوسطه را در این سامانه می‌توانند مشاهده کنند.

قبلاً برای دانشگاه‌ها در جلسه قبل افتتاح شده بود. راجع به مدارک تحصیلی یک کار بزرگی در دولت الکترونیکی الحمدالله انجام گرفته است.

مسأله سومی که امروز به افتتاح رسیدیم سامانه‌هایی بود که مربوط می‌شد به بخش اقتصادی و دارایی، پرداخت‌ها، مجامع، پرداخت سود سهام و امثال اینها که 3 سامانه امروز افتتاح شد.

می‌دانید برای اینکه طرف سود سهامش را برود دریافت کند چقدر باید عبور و مرور و حرکت کند به جاهای مختلف برود و کاغذ و درخواست داشته باشد. همه اینها برداشته می‌شود. طرف به راحتی می‌تواند از طریق این سامانه ببیند سود سهامش چگونه است از طریق این سامانه دارایی‌های دولت، پرداخت‌های دولت همه اینها به راحتی انجام می‌گیرد.

برگزاری مجامعی که نیاز داشت اجتماعات از جاهای مختلف جمع شوند بسیاری از مجامع از طریق این سامانه به خوبی انجام می‌گیرد.

اقدامات دولت الکترونیک از اول ضرورت دولت یازدهم و دوازدهم بود و از یکسال پیش این ضرورت دو چندان شد. در شرایطی که در ماه اسفند با کرونا مواجه شدیم . امسال هم که مواجه هستیم و یکی از راه‌های مقابله با کرونا این است که خدمات را الکترونیکی کنیم و امروز مطرح شد که دولت از 5 هزار و 700 خدمتی که می‌دهد، 3007 خدمت‌اش می‌تواند به صورت الکترونیکی باشد.

الان بخش بزرگی از آن الکترونیکی است. بقیه‌ آن هم باید از طریق الکترونیکی انجام بگیرد و این هم باعث رفاه مردم و هم باعث صرفه‌جویی در وقت مردم می شود و هم باعث می‌شود جلوی فساد گرفته شود و هم دقت کار بالا می‌رود و هم امنیت کار بالا می‌رود.

در این جلسه تاکید شد در همه این سامانه‌ها، امن بودن سامانه برای ما یک اصل است و بسیار مهم است و جلوگیری از سوء استفاده دیگران برای ما یک اصل است و مهم است. و حفاظت این سامانه در برابر حملات احتمالی برای ما یک اصل است و همچنین حفظ حریم خصوصی مردم، اینها به عنوان اصولی است که مورد توجه خواهد بود.

در این جلسه سامانه جامع رفاه ایرانیان، تصویب شد که ان‌شاء‌الله اقدامات‌اش انجام بگیرد و به زودی این سامانه هم تکمیل شود که این سامانه هم در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری مورد تاکید ایشان بود.

ان‌شاء‌الله این تلاشی که شورای اجرایی فناوری اطلاعات دولت انجام می‌دهد، تلاش خودش را به صورت گسترده انجام می‌دهد تا دولت الکترونیک بخش‌های بسیار مهم‌اش مخصوصا بخش سلامت که برای ما بسیار مهم است باید تکمیل شود.

امروز در جلسه درمورد چند موضوعی که مهم بود، تاکید شد تا جلساتی گذاشته شود برای اینکه موانع برطرف شود. یکی مساله سلامت بود که سریع‌تر تکمیل شود.

این کار آغاز شده و باید تکمیل شود. در مسأله مالیات بود که باید موانع برطرف شود و سامانه جامع مالیات سریع‌تر نهایی شود و همچنین سامانه جامع رفاه ایرانیان و سایر خدماتی که دولت می‌تواند ارایه کند که ان‌شاء الله در جلسات آینده ادامه خواهیم داد.

ان‌شاء‌الله

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.