فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۶۷۳۳۸

وال استریت ژورنال ادعا کرد:

تصمیم آمریکا برای افزایش تحریم‌های ایران

تصمیم آمریکا برای افزایش تحریم‌های ایران

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی مدعی شده، آمریکا در حال بررسی کارزاری تحریمی است که در پی آنچه «نگرانی‌ها از توان رو به افزایش ایران در زمینه موشکی و پهپادی» خوانده شده، مطرح می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شد دولت این کشور در حال برنامه‌ریزی برای یک کارزار تحریمی علیه آنچه توان رو به افزایش ایران در حمله به اهداف دقیق با استفاده از پهپادها و موشک‌های هدایت شونده خوانده شده، است.

وال استریت ژورنال در ادامه سیاست‌های ایران هراسی غرب نوشت: این اقدام در پی این مطرح می‌شود که مقامات امنیتی غربی می‌گویند، از نظر آنها توان ایران در این زمینه بیش از غنی‌سازی اورانیوم توسط آن و موشک‌های بالستیکش خطری قریب‌الوقوع برای ثبات منطقه ایجاد می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: آمریکا بعضی از بخش‌های برنامه موشکی ایران را در سال‌های گذشته تحریم کرده است اما این مقامات آمریکایی گفتند هدف قرار دادن شبکه‌های تدارکاتی ایران مانند تامین‌کنندگان قطعاتی که برای ساختن پهپادها و موشک‌های نقطه‌زن لازم است، به طور موثرتری می‌تواند در این فعالیت‌ها خلل ایجاد کند.

این روزنامه به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش را فاش نکرد ادعا کرد: این بخشی از یک رویکرد جامع است و بنابراین ما با تمامی جنبه‌های تهدید ناشی از ایران سر و کار داریم ( ایسنا ).

شرط جدید ایران در مذاکرات

چندی پیش نیز روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در سرمقاله خود مدعی شده بود که تازه‌ترین خواسته ایران در مذاکرات وین این است که خروج آمریکا از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به تأیید سازمان ملل متحد منوط شود.

در این گزارش ادعا شده در جریان شش دور مذاکرات انجام‌شده در وین، ایالات متحده آمریکا حاضر شده برای احیای توافق هسته‌ای حاصل‌شده در سال ۲۰۱۵، قدرتمندترین اهرم‌های تحریمی‌اش را از دست بدهد.

این روزنامه نوشته جدیدترین خواسته ایران است که آمریکا با بندی در توافق هسته‌ای موافقت کند که هر گونه خروج آمریکا را به کسب مجوز از سازمان ملل منوط می‌کند. ایران گفته وجود چنین بندی با توجه به خروج «دونالد ترامپ» از برجام ضروری است.

بندی مغایر با قانون اساسی آمریکا

وال‌استریت‌ژورنال در ادامه مدعی شده است که وجود چنین بندی در برجام، نقض قانون اساسی ایالات متحده محسوب می‌شود زیرا یک رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند مانع تغییر سیاست‌ها در آینده توسط کنگره یا رئیس‌جمهور بعد از خود شود.

روزنامه آمریکایی در ادامه مدعی شده «جو بایدن»، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا به ویژه به این دلیل که توافق هسته‌ای برجام هرگز برای تأیید به عنوان معاهده تقدیم مجلس سنا شده نمی‌تواند در روند تصمیم‌گیری دولت یا کنگره آینده مداخله کند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از توافق هسته‌ای برجام که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بود خارج شد و تمامی تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق را علیه ایران احیا کرد. دولت فعلی آمریکا مدعی است قصد بازگشت به این توافق را دارد.

وال‌استریت‌ژورنال تصریح کرد بایدن این توافق را به مجلس سنا نخواهد برد زیرا می‌داند که بعید است برجام از حمایت اکثریت سناتورها (۵۰+۱) برخوردار شود و اینکه بتواند از دو سوم آرای لازم برای تبدیل شدن به معاهده برخوردار شود هم امر تقریباً ناممکن است.

کارشناسان می‌گویند آمریکا بعد از دولت ترامپ به این نتیجه رسیده که سلاح تحریم‌ها به خوبی گذشته عمل نمی‌کند و کند شده و به همین دلیل از میانه‌های سال ۲۰۱۹ به دنبال انجام برنامه‌ریزی‌های جامع جهت به‌روزرسانی راهبردهای تحریمی خود بوده است.

بررسی روند اعمال تحریم در دوره‌های مختلف اثبات می‌کند که اصلی‌ترین متغیر در سیاست تحریمی آمریکا وضعیت سلاح تحریم است نه وضعیت مذاکرات. هرگاه سلاح تحریم آماده استفاده بوده، به‌صورت حداکثری مورد استفاده قرار گرفته است ( تسنیم )

مهم‌ترین اخبار حوزه اجتماعی و سیاسی را در صفحه جامعه تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.