خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۶۷۳۹۳

تحویل ۱۲۰ هزار دز واکسن مشترک ایران و کوبا به وزارت بهداشت

تحویل ۱۲۰ هزار دز واکسن مشترک ایران و کوبا به وزارت بهداشت

رؤسای انیستیتوی پاستور ایران و فینلای کوبا اعلام کردند که ۱۲۰ هزار دز واکسن تولید مشترک دو کشور تحویل وزارت بهداشت شده است و از این هفته، وارد واکسیناسیون عمومی می‌شوند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، نشست خبری مشترک رؤسای انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا در محل وزارت بهداشت ایران برگزار شد. در این نشست پروفسور ویسنته ورز بنکومو، رئیس انستیتو فینلای کوباگفت: انستیتو فینلای کوبا واکسن‌های مختلفی را در طول ۳۰ سال گذشته تولید کرده است. فلسفه شکل‌گیری این انستیتو برای تولید واکسن مننژیت بی برای کودکان بود و متعاقب آن، فیدل کاسترو و دولت کوبا اقدام به سرمایه گذاری خاص روی این انستیتو به عنوان یک مؤسسه واکسن ساز نمود و واکسن‌هایی نظیر استرپتوکوک پنومونیه، حصبه، وبا و هموفیلوس آنفلوانزا را تولید کرد.

وی ادامه داد: در ابتدای شکل‌گیری واکسن پنوموکوک هم همکاری مشترکی با انستیتو پاستور ایران را حدود ۴ سال پیش آغاز کردیم. مشکل و چالش جدی این بود که واکسن‌های پنوموکوک عمدتاً در کشور آمریکا تولید می‌شدند و دسترسی به این واکسن برای کودکان کوبا و ایران ممکن نبود و بنابراین تصمیم گرفتیم که این همکاری مشترک را رقم بزنیم تا واکسن پنوموکوک را برای کودکان دو کشور تولید کنیم.

رئیس انستیتو فینلای کوبا افزود: با شیوع کووید ۱۹ همه جهان شگفت‌زده شده بود و ما هم می‌دانستیم باید پاسخ سریعی به این پاندمی بدهیم و تجربه واکسن پنوموکوک را برای تولید واکسن کووید ۱۹ به کار گرفتیم و همکاری مشترک ما برای تولید واکسن با نام سوبرانا ۲ در کوبا و پاستوکووک در ایران شکل گرفت.

اثربخشی خوب و بی‌خطر بودن واکسن سوبرانا

ویسنته درباره پلت فرم واکسن سوبرانا بیان کرد: این واکسن دو جز مجزای توکسوئید کزاز و پروتئین RBD نوترکیب دارد که با اتصال آنها به هم، سیستم ایمنی این دو جز را به عنوان یک قسمت واحد شناسایی می‌کند و باعث افزایش پاسخ سیستم ایمنی می‌شود.

وی در مورد واکسن سوبرانا ۲ افزود: هدف گذاری این واکسن پیشگیری از بیماری و انتقال ویروس است. نتایج فعلی ما نشان دهنده اثربخشی خوب و بی خطر بودن این واکسن است. اثربخشی این واکسن در دو دوز تزریق ۶۵ درصد بوده است که با استفاده از دوز یادآور (سوبرانا پلاس) توانستیم آن را به ۹۱.۲ درصد ارتقا دهیم و بر اساس یافته‌های مشترک ایران و کوبا در فاز سوم، مستندات قوی برای ارائه به سازمان جهانی بهداشت خواهیم داشت. وی افزود: نکته مهم این است که زمانی که داشتیم کارآزمایی بالینی فاز ۳ را در کشور کوبا انجام می‌دادیم، ۷۴ درصد واریانت‌هایی که شناسایی کردیم از گونه آفریقای جنوبی بود که یک سوش واکسن گریز محسوب می‌شود.

ویسنته ادامه داد: در عین حال فاز ۱ و ۲ بالینی واکسن کرونا را در کودکان آغاز کرده‌ایم و خوشبین هستیم تا آخر تابستان بتوانیم نتایج این مطالعه را داشته باشیم و این امیدوارکننده است که بتوانیم بچه‌های خود را از پاییز با تزریق واکسن به مدرسه بفرستیم. به نظر می‌رسد در کودکان نیاز به مطالعه فاز سوم بالینی نباشد زیرا با بررسی میزان همبستگی ایمنی زایی در کودکان و بزرگسالان شواهد کافی را برای اخذ مجوز مصرف اضطراری در کودکان خواهیم داشت.

سابقه ۱۰۰ ساله انستیتو پاستور

علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران نیز در این نشست با بیان این‌که انستیتو پاستور ایران سابقه ۱۰۰ ساله دارد، افزود: از روزهای ابتدایی گزارش کرونا بار اصلی تشخیص بر انستیتو پاستور ایران بود اما در حال حاضر ۴۰۰ آزمایشگاه تشخیص کرونا در سراسر کشور با محوریت انستیتو پاستور ایران و وزارت بهداشت شکل گرفته است؛ پس از تشخیص کرونا، به سراغ ساخت واکسن رفتیم و برای واکسن کرونا چندین شرط داشتیم از جمله آنکه بتوان از زیرساخت‌های موجود در انستیتو پاستور ایران بهره برد و زیرساختی فراهم شود که اگر کووید ۱۹ تمام شد، آن زیرساخت برای پروژه‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار بگیرد و با بررسی‌ها به این نتیجه رسیدیم که با کوبا همکاری کنیم.

علیرضا بیگلری با بیان این‌که تصمیم داریم با تکمیل شدن اطلاعات، مستندات این واکسن را به سازمان جهانی بهداشت ارائه دهیم، گفت: ۱۲۰ هزار دوز از این واکسن به وزارت بهداشت تحویل شده است که از این هفته وارد واکسیناسیون عمومی می‌شود.

کارآزمایی در کوبا و ایران

بیگلری تصریح کرد: کارآزمایی بالینی علاوه بر کوبا در ایران نیز با کیفیت خوبی در ۸ شهر کشور برای ۲۴ هزار نفر از هموطنان اجرا شده است.

وی افزود: نصب خط اول صنعتی این واکسن، شهریورماه آغاز می‌شود و امیدواریم در اوایل پاییز با ظرفیت ۳ میلیون دوز به بهره برداری برسد و در انتهای پاییز نیز خط دوم با ظرفیت مشابه به بهره برداری خواهد رسید. خط تولیدی که راه اندازی می‌شود علاوه بر تولید واکسن کرونا، می‌تواند در تولید سایر واکسن‌ها نیز به کار رود.

وی با بیان اینکه در کوبا با ۲ دوز استفاده از این واکسن ۶۵ درصد اثربخشی مشخص شد و نشان داده شد که اگر جهش‌های قابل توجه داشته باشیم، یک دوز یادآور کارایی واکسن را به ۹۱.۲ درصد ارتقا می‌دهد و سه دوز واکسن در ۷۵ درصد موارد جلوی انتقال ویروس را هم گرفته است و قریب به ۱۰۰ درصد موارد از مرگ بیماران جلوگیری می‌کند ( مهر ).

ورود دهمین محموله واکسن روسی به کشور

همچنین به گفته معاون فنی گمرک دهمین محموله واکسن روسی (اسپوتنیک وی) ظهر امروز وارد فرودگاه امام خمینی (ره) شد.

مهرداد جمال ارونقی، از ورود دهمین محموله واکسن روسی به کشور خبر داد و گفت: در مجموع ۲۸ محموله واکسن کرونا وارد کشور شد که محموله ورودی امروز مربوط به کشور روسیه است. واکسن اسپوتنیک وی، به حجم ۱۰۰ هزار دوز ظهر امروز وارد کشور شد.

وی بیان کرد: تشریفات گمرکی این محموله نیز پای پرواز انجام شده و محموله به وزارت بهداشت تحویل داده شد، همچنین محموله‌های دیگری نیز در راه ورود به کشور هستند ( باشگاه خبرنگاران جوان ).

آخرین اخبار کرونا را در صفحه ویروس کرونا در تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.