رئیسی:
احیای حقآبه سیستان و بلوچستان قطعی است / داد و ستد مرزی باید قانونمند شود
رئیس جمهور با بیان اینکه احیای حقآبه سیستان و بلوچستان حتما با دیپلماسی فعال و از همه طرق ممکن دنبال خواهد شد و این مسئله قطعی است، گفت: داد و ستد مرزی یک فرصت مناسب برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در منطقه است و باید هر چه سریعتر این موضوع و تشکیل بازارچههای مرزی قانونمند شود تا هم زمینه رونق داد و ستد قانونی فراهم شود و هم بتوان جلوی داد و ستد غیرقانونی را گرفت..
به گزارش تجارتنیوز ، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بعد از ظهر امروز جمعه در ادامه برنامههای سفر به سیستان و بلوچستان در جمع اقشار مختلف، ایثارگران، علما و نخبگان استان در شهر زاهدان، با تسلیت شهادت امام زینالعابدین(ع) و با بیان اینکه ما مدیون و مرهون این امام بزرگوار هستیم، گفت: امام سجاد (ع) آموختههای بلندی از معارف دینی را به شکل دعا به بشریت تقدیم کرده که در آن همه مفاهیم عالی انسانی برای چگونه زندگی کردن انسان وجود دارد.
رئیس جمهور افزود: صحیفه سجادیه برای همه عارفان، عالمان و زاهدان نسخهای قابل مطالعه است که بتوانند چگونه زندگی کردن در این عالم و چگونه آماده شدن برای عروج به آن عالم را در خود فراهم کنند.از سوی دیگر اگر امام سجاد(ع) نمیبود، ما از عاشورا فقط یک اسم میدانستیم و تلاشها و اقدامات ایشان بود که عاشورا را زنده نگه داشت.
رئیسی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان همواره یکی از استانهای مورد توجه در نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و کارها و تلاشهای بسیاری به برکت انقلاب در این استان انجام شده است. همه کسانی که وضعیت قبل از انقلاب را به یاد دارند، با مشاهده وضعیت و کارهای انجام شده در این ۴۰ ساله اذعان خواهند داشت که خدمات بسیاری برای سیستان و بلوچستان انجام شده و چهره استان و شهرستانها و بخشها و روستاهای آن با قبل خیلی متفاوت شده است.
رئیسی با بیان اینکه وضع موجود همچنان با وضع مطلوب خیلی فاصله دارد، اظهار کرد: مردان بزرگ و زنان فرهیخته زیادی برای پیشرفت و توسعه این استان تلاش کردند. شهدای بزرگوار، سرداران و سرافرازان این استان به مردم خدمات زیادی کردند و خون آنان نیز برای استان امنیتساز شد. مردم هیچگاه یاد شهید شوشتری را از ذهن نمیبرند، چرا که معتقدند او برای خدمت به مردم به این منطقه آمد و تمام وجودش را برای توسعهیافتگی این استان وقف کرد.
رئیس جمهور شرط بجا آوردن شکر نعمت امنیت منطقه را شناخت و قدرشناسی از کسانی دانست که برای منطقه امنیتآفرین بودند و گفت: سنی و شیعه در جای جای این استان ایفای نقش کردند تا در برابر همه توطئهها و همه زمینههای ناامنی، امنیت در سیستان و بلوچستان برقرار شد. امروز نیز این نعمت و سرمایه عظیم وحدت و انسجام است که اجازه نمیدهد تهدیدات و توطئهها کارساز شده و امنیت منطقه را مختل کند.
رئیسی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه سفره و کسب و کار مردم دچار مشکل و آسیب شده است، اظهار کرد: در نتیجه این وضعیت، اعتماد مردم نیز آسیب دیده است و این اعتماد باید بازسازی شود. بازسازی این اعتماد، در گرو گفتگو و خدمت صادقانه به مردم است.
رئیسی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی هیچگاه اجازه نداده ایران زمینهای برای ناامن کردن کشورهای همجوار شود، خاطرنشان کرد: حضور و نقش جمهوری اسلامی در منطقه نه فقط برای خود، بلکه برای همه کشورهای منطقه همواره امنیتساز بوده و بعد از این هم خواهد بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نیروهای مختلف خدمات بسیاری در منطقه انجام دادند، گفت: عزیزانمان از سنی و شیعه، بسیجیان عزیز و دوستان عزیزمان در قرارگاه قدس و نهادهای انقلابی تلاشهای بسیاری برای پیشرفت استان داشتهاند اما به یک عزم و اراده جدی نیازمندیم که یک تلاش متفاوتی صورت بگیرد.
رئیسی اضافه کرد: باید از خدمات ارائه شده قدردانی کرد اما در عین حال طرحی نو باید در انداخت که در تداوم و امتداد کارهای خوبی که انجام شده، به نحوی عمل شود که مردم استان احساس کنند که محرومیتها، فقر، بیکاری و آنچه مردم از آن گلهمندند و دغدغهمندند، با گامهایی که برداشته میشود، در حال مرتفع شدن است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ظرفیتهای خدادادی زیادی در استان داریم، اظهار کرد: سواحل مکران، ظرفیتی است که اگر فعال شود هم امکان بهرهبرداری بهتر از اقتصاد دریا ایجاد میشود و هم اقتصاد گردشگری در استان فعال میشود. این از ظرفیتهای خوبی است که خداوند به این استان مرحمت کرده و میتواند دروازه ارتباط با دنیا و کریدور شرق با غرب و شمال با جنوب باشد.
او با بیان اینکه استفاده از ظرفیتهای بومی استان برای آبادانی، به ویژه ظرفیت عظیم نیروی انسانی بومی قطعا در اولویت است، خاطرنشان کرد: به کارگیری نیروهای بومی برای عمران و آبادانی استان به خصوص نیروهایی مثل ایثارگران و نخبگان که امتحان خود را پس دادهاند، حتما در اولویت هستند.
رئیس جمهور گفت: حضور آمریکاییها در منظقه نه امنیت ایجاد کرد و نه به آبادانی منطقه کمکی کرد. بعد از ۲۰ سال حضور آنها در افغانستان، امروز شاهد این هستیم که افغانستان را ویران کردند. ۳۰ تا ۴۰ هزار کودک در افغانستان را معلول، زنان را بیخانمان و خانههای مردم را ویران کردند. اختلافافکنی در افغانستان را به حد اعلا رساندند.
رئیسی اظهار کرد: ایران، امروز میزبان عزیزان افغانی است و آنها میهمانان جمهوری اسلامی هستند. ۳ تا ۴ میلیون افغانستانی امروز در ایران هستند که در کشور خودشان دچار آسیب شدند و خانه و کاشانه آنها ویران شده و هر روز دلشان میخواهد که کشورشان امن شود تا سر زندگی خودشان بازگردند.
رئیس جمهور تصریح کرد: در ایران تلاش شده است به عزیزان افغانستانی سخت نگذرد و لذا سعی کردهایم حضور این عزیزان کاملا قانونمند شود. این تلاشها با همت وزیر کشور تسریع خواهد شد و از مهاجران افغانستانی هم میخواهیم که تحت پوشش چارچوبهای قانونی قرار گیرند چرا که این چارچوبهای قانونی برای سامان داده به وضعیت و خدمت دادن به آنها مؤثرتر است.
رئیسی با اشاره به برنامههای در حال اجرا برای ساماندهی کپرنشینی در چابهار و نقاط دیگر سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی با یک کار جهادی اقدام به شناسایی و ساماندهی وضعیت کپرنشینان خواهد کرد و وضعیت این عزیزان حتما به سرعت متحول خواهد شد.
رئیس جمهور همچنین درباره مسأله حقآبه سیستان و بلوچستان گفت: احیای این حقآبه حتما با دیپلماسی فعال و از همه طرق ممکن دنبال خواهد شد و این مسئله قطعی است. از سوی دیگر اقداماتی فوری و کوتاه مدت نیز برای افزایش بهرهوری چاهنیمهها و حفر چاههای عمیق انجام خواهد شد تا مشکل کمبود آب تا حدی جبران شده و فرصتی برای اقدامات اساسی و بلندمدت مثل انتقال آب از دریای عمان فراهم شود.
رئیسی در ادامه مرز را یک فرصت و ظرفیت دیگر برای استان برشمرد و با تشکر از مرزبانی مردم سیستان و بلوچستان افزود: داد و ستد مرزی یک فرصت مناسب برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در منطقه است که نباید نادیده گرفته شود. باید هر چه سریعتر این موضوع و تشکیل بازارچه های مرزی قانونمند شود تا هم زمینه رونق داد و ستد قانونی فراهم شود و هم بتوان جلوی داد و ستد غیرقانونی را گرفت.
رئیس جمهور اظهار کرد: با توجه به اقبال مردم کشورهای همسایه به کالاهای ایرانی زمینه افزایش تبادلات و تجارت مرزی بسیار فراهم است. ۱۵ کشور همسایه داریم که قانونمند کردن تجارت و مبادلات مرزی میتواند به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در مناطق مرزی کمک شایانی کند. فعال شدن بازارچههای مرزی تحت نظر استانداری و مسئولین در مناطق مختلف، به نحوی که مردم بتوانند از ظرفیتهای آن بهرهمند شوند میتواند زندگی آنها را متحول و اقتصاد آنها را تأمین کند و از سوی دیگر جلوی داد و ستد غیرقانونی را بگیرد.
رئیسی تصریح کرد: عموم مردم تلاش میکنند قانونمند زندگی کنند و اگر داد و ستد مرزی را کاملا قانونمند کنیم، این موضوع باعث جلوگیری از داد و ستدهای غیرقانونی نیز میشود. این موضوع همچنین باعث جلوگیری از خالی شدن روستاهای مرزی از سکنه خواهد شد.
مهمترین اخبار حوزه اجتماعی و سیاسی را در صفحه جامعه تجارتنیوز بخوانید.
نظرات