خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۸۶۸۶۲

گاف تاریخی یا عمدی فدراسیون فوتبال در مورد بازی ایران و کره؟

گاف تاریخی یا عمدی فدراسیون فوتبال در مورد بازی ایران و کره؟

مسئولان فدراسیون فوتبال ایران، مدعی هستند ضوابط مربوط به پروتکل بین‌المللی مسابقات فوتبال که منجر به حضور تماشاگران در ورزشگاه می‌شود، ‌رعایت نشده و همین مساله گاف تاریخی محرومیت تماشاگران در بازی ایران و کره را رقم زده است. اما برخی منابع، دلایل دیگری را نیز برای این موضوع مطرح کرده‌اند که از عمدی بودن آن حکایت می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طبق مقررات تدوین شده برای برگزاری مسابقات فوتبال طی دوران کرونا در دنیا، فدراسیون‌های فوتبال کشورهای میزبان باید حداقل ۱۴ روز قبل از زمان برگزاری مسابقه، مدارک لازم و توضیحات کامل را به منظور صدور مجوز میزبانی و برگزاری مسابقه با حضور تماشاگران را ارائه کنند.

در بند ۵ ماده ۲ پروتکل بین المللی مسابقات فوتبال International match protocol (IMP) که از سوی فدراسیون جهانی فوتبال (FIFA) اعلام شده، آمده است:

اطلاعات آمادگی برگزاری مسابقه فوتبال

حداقل ۱۴ روز قبل از برگزاری مسابقه، فدراسیون کشور میزبان باید شرایط برگزاری مسابقه را اعلام کند و هرگونه تغییر اساسی در ترتیبات مندرج در این برگه باید بدون تأخیر به همه گیرندگان آن اطلاع داده شود. همچنین برگه باید شامل اطلاعاتی باشد که در ادامه به آن اشاره شده است:

- مخاطبان اصلی در محل میزبانی مسابقه شامل مسئول میزبانی فدراسیون میزبان، هماهنگ کننده پزشکی فدراسیون میزبان، مسئول بهداشتی حاضر در ورزشگاه یا معادل محلی تعیین شده آن‌ها

- امکانات تعیین شده مربوط به انجام تست کووید-۱۹

- تماس‌های فوری پزشکی در محل میزبانی مسابقه شامل پزشک و بیمارستان

- گزارش الزامات مربوط به کووید-۱۹

- پروتکل های بهداشتی قابل اجرا مربوط به کووید۱۹ و اقدامات پیشگیرانه

- نمره و سطح ریسک موجود طبق ارزیابی مخصوص فوتبال

- پروتکل‌های مربوط به ورزشگاه و سایر مکان‌های رسمی

- سایر نکات مرتبط با تأثیر کووید-۱۹ و محدودیت‌های محلی در مسابقه

فوتبال

۷ هزار تماشاگر می‌توانستند به آزادی بروند

تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی قرار است سه‌شنبه، ۲۰ مهر ساعت ۱۷ در ورزشگاه آزادی از سری رقابت‌های مرحله نهایی انتخابی جام جهانی به مصاف یکدیگر بروند.

اتفاقی که از دو جهت برای فوتبال ایران بسیار مهم بود؛ ابتدا اینکه ملی پوشان فوتبال ایران از حمایت حدود هفت هزارتماشاگر ایرانی در ورزشگاه خانگی در تقابل با حریف سنتی و مدعی خود بهره می‌بردند و مساله دیگر اینکه پس از حدود ۲۰ ماه حضور تماشاگران ایرانی در ورزشگاه‌های فوتبال کشور رقم می‌خورد چرا که از اواخر سال ۹۸ تا کنون به دلیل شیوع ویروس کرونا، حضور تماشاگران در ورزشگاه‌های ایران ممنوع اعلام شده و این اتفاق می‌توانست سرآغازی بر حضور تماشاگران (به شرط تزریق ۲ دز واکسن کرونا) در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران باشد.

وعده‌ای که عملی نشد

عزیزی خادم ۱۳ مهر به صراحت اعلام کرد که «دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی به صورت قطعی با حضور تماشاگران برگزار می‌شود.» این اتفاق در نهایت ۱۸ مهر از سوی فدراسیون فوتبال رد و از سوی این فدراسیون اعلام شد که دیدار تیم ملی فوتبال کشورمان برابر کره جنوبی، روز سه شنبه ۲۰ مهر، راس ساعت ۱۷ بدون حضورتماشاگر در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود!

پرسش بسیار مهم به توضیحات مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره حضور تماشاگران در بازی ایران و کره جنوبی بازمی‌گردد. او در این رابطه اعلام کرده است:‌ «ما منتظر تاییدیه فیفا هستیم. ۲۱ سپتامبر نخستین مکاتبه برای بازی با کره جنوبی انجام شد که اعلام شد می‌خواهیم از تماشاگران میزبانی کنیم. پیگیری‌های انجام شده و تاکید عزیزی خادم باعث شد تمام استاندارها را رعایت کنیم؛ استانداردهایی که وزارت بهداشت و فیفا تعیین کرده بودند. در مکاتبه دوم ما که ۷ اکتبر بود به AFC اعلام کردیم که شرایط حضور تماشاگران چگونه است و با دستگاه‌های داخلی هم هماهنگی شد. چهارشنبه وزاررت بهداشت اعلام کرد که با شرایط خاص و با تعداد محدود، حضور تماشاگران بلامانع است. با توجه به شرایط قرار بر این شد که ۷۰۰۰ تماشاگر حاضر باشند. ما منتظر هستیم که کنفدراسیون فوتبال آسیا جواب بدهد و یکسری فرم‌ها ارسال شده است. برخلاف آن چه در فضای مجازی گفته می‌شود که مکاتبه ای نبوده، ما همه کارهای لازم را انجام داده‌ایم. بازی کره جنوبی و سوریه هم دقیقه ۹۰ اعلام شد که بدون تماشاگر است.»

در رابطه با این اظهارات نکات ظریفی وجود دارد؛ مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال می‌گوید، «ما منتظر تاییدیه فیفا هستیم. ۲۱ سپتامبر نخستین مکاتبه برای بازی با کره جنوبی انجام که اعلام شد می‌خواهیم از تماشاگران استفاده کنیم.»

مکاتبه انجام نشد؟

طبق گفته وی ۲۱ سپتامبر یعنی ۳۰ شهریور نخستین مکاتبه صورت گرفته است اما آیا این مکاتبه با AFC نیز انجام شده است؟ مهم‌تر اینکه پروتکل بین‌المللی مسابقات فوتبال به صراحت اعلام می‌کند که باید اطلاعات آمادگی برگزاری مسابقه فوتبال از سوی کشور میزبان با تمام بندهای مشخص شده ارائه و اعلام شود، بنابراین سوال دوم این است که آیا در مکاتبه ۳۰ شهریور از سوی فدراسیون فوتبال ایران برگه اطلاعاتی نیز ارسال شده یا صرفا طبق گفته مدیر راوبط عمومی فدراسیون فوتبال مکاتبه ای مبنی بر اینکه ایران قصد دارد در بازی با کره جنوبی از وجود تماشاگران بهره ببرد، صورت گرفته است؟

پرسش سوم و مهم‌تر به بخش بعدی اظهارات مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال بازمی‌گردد، وی در صحبت‌هایش می‌گوید «مکاتبه دوم ما که هفتم اکتبر بود به AFC اعلام کردیم که شرایط حضور تماشاگران چگونه است.»

حال پرسش این است که چرا شرایط حضور تماشاگران در دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی هفت اکتبر (۱۵ مهر) یعنی تنها پنج روز قبل از زمان برگزاری مسابقه به AFC اعلام شده است؟ در حالی که از سوی فیفا طبق پروتکل بین المللی مسابقات فوتبال اعلام شده که حداقل ۱۴ روز قبل از برگزاری مسابقه، کشور میزبان باید اطلاعات آمادگی برگزاری مسابقه فوتبال را که دارای بندهای مختلف است، ارائه کند!

فدراسیون باید پاسخگو باشد

حال فدراسیون فوتبال باید به صورت صریح پاسخگوی سوالات و ابهامات موجود مطرح شده در رابطه با حضور تماشاگران در دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی در ورزشگاه آزادی باشد و در صورت وجود، مستندات مربوطه شامل اطلاعات کامل آمادگی برگزاری این مسابقه فوتبال که باید حداقل ۱۴ روز قبل‌تر از برگزاری به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارائه می‌شود را منتشر کند.

تمام کشورها از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی که مجوز میزبانی مسابقات با حضور تماشاگران، از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به آن ها ارائه شده است، اطلاعات آمادگی برگزاری مسابقه فوتبال را طبق پروتکل بین المللی مسابقات حداقل ۱۴ روز مانده به برگزاری مسابقه به AFC ارائه کرده اند ( ایسنا ).

ابهام بزرگ در مورد بازی ایران و کره

اما در حالی در فاصله ۴۸ ساعت مانده به دیدار تیم های ایران و کره جنوبی در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر فدراسیون فوتبال اعلام کرد، این بازی بدون تماشاگر برگزار می‌شود که ابهام بزرگ در مورد بازی ایران و کره وجود دارد.

در شرایطی که از حدود یک ماه پیش اعلام شده بود که با توجه به تسریع روند واکسیناسیون در سطح کشور، امکان حضور تماشاگران در دیدار مقابل کره جنوبی با شرایط خاص فراهم است، حالا در فاصله ۴۸ ساعت مانده به آغاز این دیدار تکلیف نهایی مشخص شد اما هیچ توضیحی درباره علت آن گفته نشده است!

از روز گذشته برخی رسانه‌ها خبر از قطعی بودن عدم حضور تماشاگران داده‌اند اما فدراسیون که علاقه زیادی به تعلل داشت به تازگی خبر رسمی را اعلام کرد؛ آن هم در صورتی که هم وزیر ورزش و هم رئیس فدراسیون حضور تماشاگران را تایید کرده بودند. البته به نظر می‌رسد منهای ضعف مدیریتی در میزبانی این رقابت‌ها که از مشکلات همیشگی فدراسیون فوتبال در سالهای اخیر بوده، ماجرا ابعاد دیگری نیز داشته است.

پای تماشاگران زن در میان است؟

برای کسب مجوز حضور تماشاگران نیاز به نامه‌نگاری با AFC و کسب مجوز کتبی از مدت‌ها پیش بوده است. در این نامه‌نگاری‌ها نحوه ورود تماشاگران، تعداد دقیق آنها، ورودی‌ها و همچنین درصد تراکم (انباشتگی) و چند مورد دیگر باید به تایید می رسیده است. حسین شریفی، مسئول دپارتمان روابط عمومی اعلام کرد که این نامه‌نگاری‌ها انجام شده است اما AFC پاسخ نامه‌ها را نداده است! مساله‌ی که منطقی به نظر نمی‌رسد.

علاوه بر کسب مجوز از AFC و رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی، مساله خاص دیگر بحث حضور تماشاگران زن در ورزشگاه آزادی است. در آخرین دیدار ملی در ورزشگاه آزادی که مقابل کامبوج برگزار شد، ایران با حضور تماشاگران غیرگزینشی زن به میدان رفت و از آن پس به دلیل شیوع کرونا، ایران عملا میزبانی نداشت.

حالا پس از حدود دو سال بار دیگر تیم ملی در ورزشگاه آزادی به میدان می‌رود و اگر بنا بود که تماشاگران به ورزشگاه راه پیدا کنند، فدراسیون یا باید درهای ورودی را به روی زنان نیز می‌گشود و یا توضیح قابل قبولی به فیفا می‌ داد چرا که اینفانتینو به صورت جدی پیگیر حضور زنان است و حتی در جلسه با عزیزی خادم پیگییر جدی در این باره داشته است.

شاید مسئولان فدراسیون فوتبال دوست داشتند که بازی کلا بدون تماشاگر باشد تا عدم حضور بانوان در دیدار مقابل کره جنوبی نیاز به توجیه نداشته باشد. اگر با یک سهل‌انگاری احتمالا عمدی، AFC مجوز حضور تماشاگران را به طور کلی نداد و حالا فدراسیون می‌تواند نفس راحتی بکشد و خودش را درگیر چالش‌های داخلی و خارجی نکند.

تمهیداتی برای حضور گزینشی زنان

از سوی دیگر گفته می‌شد چند روز قبل از اینکه حضور تماشاگران لغو شود، از برخی زنان نزدیک به فدراسیون نظیر خبرنگاران که راغب به حضور در ورزشگاه بودند اطلاعات مربوط به کد ملی و … اخذ شده تا در صورتی که نیاز شد، تعداد محدودی تماشاگر زن به شکل گزینشی راهی ورزشگاه شوند. اتفاقی که سال‌های پیش هم رخ داده بود و حالا مشخص نیست که چرا دوباره این تصمیم غلط که چیزی شبیه به دور زدن زنان تماشاگر است در حال رخ دادن بود.

ماجرا در نهایت هر چه باشد و هر پشت پرده‌ای داشته باشد، از ضعف مدیریتی فدراسیون فوتبال که زمان بسیار زیادی را به راحتی از دست داد نباید به سادگی گذشت. اگر از ابتدا برای مسئولان مشخص بود که بازی بدون تماشاگر خواهد بود، صحبت از شروط حضور تماشاگران مثل زدن دو دز واکسن و … به چه دلیل انجام شد؟ چرا این اطلاع‌رسانی عدم حضور تماشاگران زودتر و البته با توضیحات تکمیلی به مردم اعلام نشد؟

به هرصورت ملی پوشان ایران در حساس‌ترین دیدار خانگی خود از حمایت تماشاگران محروم هستند. آن هم در شرایطی که نزدیک به دو سال است از حمایت هواداران پرشور بهره‌مند نبوده‌اند ( جماران ).

مهم‌ترین اخبار حوزه اجتماعی و ورزشی را در صفحه جامعه تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.