دوز سوم را چه زمانی تزریق کنیم؟
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: بر اساس پروتکل علمی، افراد بالای ۶۰ سال میتوانند بعد از ۲۸ روز از تزریق دز دوم واکسن کرونا، دز اضافه را تزریق کنند.
به گزارش تجارتنیوز ، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا اعلام کرد: براساس پروتکل علمی، افراد بالای ۶۰ سال میتوانند بعد از ۲۸ روز از تزریق دوز دوم واکسن کرونا، دوز اضافه را تزریق کنند.
پیش از این وزارت بهداشت اعلام کرده بود که افراد بالای ۶۰سال که دو نوبت واکسیناسیون اولیه از واکسنهای غیرفعالشده (سینوفارم، کوواکسین بهارات و کووایران برکت) استفاده کردهاند، باید نوبت سوم واکسن ترجیحا مشابه نوبت اول (غیرفعالشده) و به فاصله چهارماه از نوبت دوم دریافت کنند. حالا اما حمیدرضا جماعتی از دستورالعملهای جدیدی برای تزریق دوز سوم خبر میدهد.( همشهری )
جماعتی که در حاشیه نشست کمیته علمی کشوری کرونا صحبت میکرد گفت: در افراد بالای ۶۰سال بهدلیل سیستم ایمنی ضعیفی که دارند، توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که حتما برای آنها دوز اضافه تزریق شود. یعنی علاوه بر تزریق دو دوز واکسن، یک دوز اضافه هم برایشان تزریق شود. بهخصوص افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند یا بیماریهایی دارند که سیستم ایمنیشان ضعیف میشود یا داروهایی را مصرف میکنند که باعث نقص و اختلال در سیستم ایمنیشان میشود، توصیه بر این است که دوز اضافه را تزریق کنند.
به گفته او، اگر آنتیبادیهای ضدکرونا در بدن فرد پایین بیاید، بهدلیل اینکه سیستم ایمنی از حالت کاملبودن خودش خارج میشود، توصیه به استفاده از دوز یادآور یا بوستر میشود که براساس مطالعاتی که انجام شده، معمولا بهطور متوسط شش ماه زمان برای تزریق دوز بوستر بعد از تزریق دوز دوم در نظر گرفته میشود.
جماعتی با اعلام اینکه هنوز کشور به هدف واکسیناسیون و ایمنکردن جمعیت نرسیده است، افزود: امیدواریم به پوشش ۷۵ تا ۸۰ درصدی دو واکسن افراد جامعه که ایمنی جمعی را بهوجود میآورد، برسیم و بعد از آن بتوانیم در افرادی که سن بالای ۶۰سال و نقص سیستم ایمنی دارند، دوز اضافه را تزریق کنیم.
او درباره نوع واکسنی که در دوز بوستر باید تزریق شود، توضیح داد: نوع پلتفرم واکسن در دوز بوستر یا اضافه به نوع واکسن تزریقی در نوبت اول و دوم وابسته است، بنابراین همان واکسنهایی که موجود است را میتوانیم بهعنوان دوز اضافه یا بوستر استفاده کنیم. اما موارد بر اساس نوع واکسنی که ابتدا زدند متفاوت است که وزارت بهداشت جدولی برای آن تهیه کرده است. معمولا براساس آنچه مطالعات انجامشده و سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند، میتوان از همان واکسنی که تزریق شده، در دوز اضافه یا بوستر هم استفاده کرد. مگر موارد خاصی که باعث ایجاد عوارض یا مشکلاتی شده باشد که بخواهیم از پلتفرم دیگری استفاده کنیم.( ایسنا )
نظرات