برندهای خاصی از موبایل سرقت میشود
برند خاصی از موبایل هست که قیمت آن تا ۵۰میلیون در بازار رسیده که سارقان به آن گرایش پیدا کردهاند از سویی مردم موقع استفاده از آن دقت نمیکنند
به گزارش تجارتنیوز ، این روزها که بازار سرقت تلفن همراه داغ است؛ اما چه گوشیهایی بیشتر در معرض سرقت قرار میگیرند؟
آن طور که همشهری گزارش داده، سردار علیرضا لطفی، رئیس پلیس آگاهی تهران گفت: آمارهایی که از مرکز فوریتهای پلیس ۱۱۰ نشان میدهد که مردم در هشت ماهه ابتدایی امسال هشت میلیون تماس با این مرکز گرفتهاند که میانگین ۴۵تا ۵۰درصد آن عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: این آمار نشان میدهد که سرقت از نظر کمیت در رتبه چهارم قرار دارد و مطالبه اول شهروندان تهرانی نیست. در واقع مسائل مربوط به راهنمایی و رانندگی در رتبه اول، جرح و کلاهبرداری در رتبه دوم، جرائم جنایی در رتبه سوم و سرقت در رتبه چهارم از نظر تماس مردمی است منتها در همه دنیا اینگونه است که در بین همه جرائم خاص عدد سرقت مهمترین بخش کمی جرائم است که مردم به آن توجه میکنند.
سرقت در تهران افزایش پیدا نکرده
علیرضا لطفی افزود: سرقت متأثر از بسیاری از مؤلفههاست مثل تورم و بیکاری یا فقر. در ایران ۲۶دستگاه در پیشگیری از سرقت نقش دارند که همگی باید به وظایفشان در کاهش سرقت عمل کنند که نیروی انتظامی یکی از آنهاست. ما امسال با واقف بودن به امکان افزایش سرقت برنامهریزی کردیم تا بتوانیم از آن جلوگیری کنیم. الان میتوانیم بگوییم عدد هشت ماهه امسال نسبت به هشت ماهه سال قبل افزایش قابل توجهی را نشان نمیدهد. یک افزایش زیر دو درصدی در وقوع سرقت داریم که تلاش کردیم آن را کنترل کنیم. همچنین ما ۷۳درصد جرائم را کشف کردیم و عدد دستگیری هم قابل توجه بوده که نمیتوانم آن را ارائه دهم.اما در کل وضعیتمان در سال ۹۸خیلی بهتر بوده است.
میزان سرقتهای خرد در تهران چقدر افزایش پیدا کرد؟
رئیس پلیس آگاهی تهران گفت: از مجموع سرقتهای تهران، ۵۴درصد سرقتهای خرد بوده است مثل سرقت لوازم و قطعات و محتویات خودرو، کیفقاپی و جیببری و انباری زنی که معتادان متجاهر تأثیر زیادی روی اینها دارند. ۹۰درصد سرقت قاپزنیهای ما در موبایل خلاصه میشود. همچنین ۳جرم در تهران افزایش نسبی داشته، سرقت از منزل، موتورسیکلت و کیفقاپی و موبایلقاپی. ما اولا یک گلهمندی داریم، متأسفانه برخی شهروندان به دلایل مختلف خانه را به بانک تبدیل کردهاند، سارقان وقتی برای سرقت منزل هجوم میآورند، مقدار قابل توجهی طلا، سکه، ارز از خانهها خارج میکنند. این یعنی مردم ما متأسفانه با وجود هشدارهایی که پلیس داده که خانه اصلا محل امنی برای نگهداری این قبیل چیزها نیست، انبوه اقلام قیمتی را در خانه نگهداری میکنند. شهروند میآید اینجا میگوید مثلا چند میلیارد طلا از خانه من بردهاند. آخر مگه شما طلافروشی هستی؟! یا دیگری میگوید فلان قدر ارز از خانه من بردهاند، مگر صرافی هستی؟! متأسفانه به دلایل مختلف که آن را به بخشهای مربوطه گفتهایم، بعضی از مردم خانه خود را به بانک تبدیل کردهاند. توصیه ما به مردم این است که اینگونه موارد را در صندوق امانات بانکها یا جاهای مطمئن دیگر نگهداری کنند. البته بانک مرکزی هم موظف است همکاری و شرایط استفاده از این صندوقها را تسهیل کند.
برندهای خاصی از موبایل سرقت میشود
وی ادامه داد: درباره سرقت موبایل چند اتفاق افتاده. افزایش قیمت موبایل بر میزان سرقت آن تأثیر عجیبی گذاشته است. برند خاصی از موبایل هست که قیمت آن تا ۵۰میلیون در بازار رسیده که سارقان به آن گرایش پیدا کردهاند از سویی مردم موقع استفاده از آن دقت نمیکنند. از طرفی ما در حوزه موتورسیکلت بههمریختگی خاصی داریم مثلا موتورهای بدون پلاک یا پلاک مخدوش در شهر زیاد است که در سرقت موبایل تأثیر دارند و باید برخی دستگاهها برای کنترل آن کمک کنند. در واقع با موتورسیکلت هم سرقت میکنند و هم وسیلهای است که به راحتی سرقت میشود. بخشی از سرقتیها طبعا توسط پلیس کشف و به صاحبان اصلی عودت داده میشود. بخش دیگری متأسفانه از کشور خارج میشود.
آخرین اخبار سیاسی و اجتماعی را در صفحه جامعه تجارتنیوز بخوانید.
نظرات