رکورد بیشترین آمار طلاق و ازدواج در دست دهه ۸۰
ازدواج مجدد در ایران رشد چشمگیری پیدا کرده و دهه هفتادیها و هشتادیها بیشترین آمار طلاق و ازدواج مجدد را به نام خود ثبت کردهاند.
به گزارش تجارتنیوز ، ازدواج مجدد در ایران رشد چشمگیری پیدا کرده و در شش سال، رشد ۱۷درصدی داشته است. اطلاعات منتشر شده توسط سازمان ثبت احوال کشور نشان میدهد در سال۱۳۹۲، پنج درصد از کل ازدواجهای ثبتشده، برای بار دوم یا سوم بودهاند که این رقم در سال ۱۳۹۸، ۲۲ درصد افزایش یافته است. در سال۱۳۹۸، ۱۷٫۱درصد از ازدواجهای مردان مربوط به آنانی بوده که دستکم برای بار دوم ازدواج کردهاند. این سهم درباره زنان هم برابر با ۱۵٫۴ درصد از ازدواجهاست.
در آمار ثبت احوال نکتههای جالب دیگری هم دیده میشود؛ مانند اینکه «سهم مردانی که قبلا هرگز ازدواج نکرده بودند و برای نخستینبار با یک زن مطلقه، ازدواج میکنند از یکدرصد در سال۹۲ به حدود پنج درصد در سال۹۸ رسیده است. استانهای مختلف در این سهم الگوی متفاوتی دارند و بیشترین ازدواج مجدد مردان و زنان به این شکل مربوط به البرز و تهران است.
همچنین طبق آمار ثبت احوال در سال۹۸، حدود هشت درصد طلاقها برای ازدواج دوم و بیشتر است که در استانهای بوشهر، هرمزگان پررنگتر از سایر استانها دیده میشود.
ظاهرا طلاقهای مکرر تبدیل به یک جریان فکری و فرهنگی شده که میتواند خطرناک باشد و باید متولیان فرهنگی برای آن فکری کنند. نکته دیگری که در آمارها میبینیم این است که هرچه زن در هنگام ازدواج جوانتر باشد، سرعت ازدواج مجدد او پس از طلاق بیشتر است؛ بهعنوان مثال متولدین نیمه اول دهه۸۰ در سال۹۷ پس از حدود پنج ماه از گذشت طلاق، ازدواج کردهاند؛ درحالیکه برای زنان مسنتر این زمان بیش از یکسال بوده است.
طبق آمار بهزیستی ازدواج مجدد در متولدین دهه۷۰ بیشتر از متولدین دهه۵۰ و ۶۰ است؛ همانطور که طلاق در بین آنها بیشتر مشاهده میشود.
در کل میانگین سن طلاق برای زنان حدود ۳۳سال است، اما میانگین سن طلاق در متولدین دهه ۵۰حدود ۳۱سال و دهه ۶۰ حدود ۳۰سال و نیمه اول و دوم دهه ۷۰ بهترتیب ۲۲سال و ۱۸سال و برای نیمه اول دهه۸۰ حدود ۱۵سال اتفاق افتاده است. جالب اینکه ازدواج مجدد در متولدین دهه ۷۰ و ۸۰ بیشتر است که رویکرد اجتماعی زنان و مردان مطلقه و خانوادههای آنان را نشان میدهد.
آخرین اخبار جامعه تجارتنیوز را از صفحه جامعه تجارتنیوز دنبال کنید.
نظرات