فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۰۰۵۱۱

بازگشت مسافران آمار کرونا را بالا می‌برد؟

بازگشت مسافران آمار کرونا را بالا می‌برد؟

در روزهای گذشته آمار روزانه کرونا کاهش یافته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، طبق تجربه برای اطلاع وضعیت کرونا در روزهای آینده باید منتظر تمام شدن مسافرت‌های تابستان و همچنین سفر اربعین باشیم.

به نقل از فارس، رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: باید صبر کنیم تا ببینیم پس از بازگشت مسافران که برای ایام عزاداری به شهرهای مختلف رفته‌اند طی روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده با مستقر شدن دوباره در محل اصلی زندگی، آمار مبتلایان به چه اندازه‌ای خواهد رسید؟ اما اگر روند ۱۰ روز گذشته ادامه پیدا کند آمار مبتلایان همچنان کاهشی خواهد بود.

پیام طبرسی با بیان اینکه معمولا آمار مبتلایان در روزهای تعطیل کمتر می‌شود گفت: در این روزها مراجعه به مراکز و انجام تست کمتر می‌شود. آمار در روزهای معمولی بیشتر از روزهای تعطیل است. به آمار روزانه نمی‌توان تکیه کرد بلکه باید به آمار هفتگی توجه کنیم.

وضعیت کرونا در تهران

طبرسی درباره آمار شهر تهران گفت: برخی بیماران شهرهای دیگر در تهران بستری می‌شوند یا برای موارد دیگر به تهران سفر می‌کنند اما تعداد بستری ها در تهران به شدت موج‌های قبلی نیست. موج های جدید شدت موج‌های قبلی را ندارند. یکی از دلایل اصلی و مستقیم کاهش شدت موج‌های جدید و کاهش آمار بستری‌ها، واکسیناسیون عمومی است. تابستان سال گذشته در همین ایام با موج دلتا مواجه شدیم از هر ۲۰ نفر ۱۰ نفر بستری می‌شدند و تعداد قابل توجهی هم فوت می‌کردند. در حال حاضر با این شرایط سخت درگیر نیستیم و حتی افراد مسن، بدون بیماری شدید، بهبود می‌یابند.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره داروهای جدید درمان کرونا در کشور گفت: در کمیته علمی درباره داروهای خوراکی پکسلووید و مولنوپیراویر بحث شد و نظر اکثر اعضا این بود که در حال حاضر بیشتر بیماران نیاز به بستری ندارند و تعداد زیادی از بیماران خود به خود بهبود می‌یابند. ورود این داروها ممکن است موج جدیدی از درخواست‌ها را برای استفاده آن ایجاد کند در حالیکه ممکن است نیازی به آنها نباشد. به همین جهت فعلا این داروها وارد پروتکل‌های درمانی کشور نشدند.

داروهای کرونا عوارض دارند؟

پیام طبرسی افزود: داروی پکسلووید تا ۹۰درصد میزان بستری را کم می‌کند اما قیمت زیادی دارد. یک دوره درمان با این دارو در آمریکا حدود ۵۳۰ دلار هزینه دارد. این دارو در ایران موجود نیست. از طرفی تعدادی شرکت در ایران قدم‌های اول را برای ساخت مولنوپیراویر برداشته‌اند اما چون این دارو ممکن است در آینده موجب سرطان شود یا برای خانم‌های باردار مشکل ایجاد کند در اولویت آخر درمان استفاده قرار می‌گیرد.

طبرسی تصریح کرد: داروی رمدسیویر که در ایران هم موجود است بر مولنوپیراویر برتری دارد. به همین جهت هزینه اثر بخشی پکسلووید توسط قسمت‌های مختلف وزارت بهداشت بررسی خواهد شد تا تصمیمات بعدی برای آن اتخاذ شود.

رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره کووید طولانی اظهار کرد: از ۵ تا ۲۵درصد بیماران در دنیا درگیر کووید طولانی می‌شود. یک دلیل آن ماندگاری ویروس در روده است که با تکثیر موجب ایجاد علائم می‌شود. بسیاری از علائم قابل حل است و عمده افراد مشکلی ندارند ولی ممکن است برخی هم درگیر بیماری‌های مزمن کبدی؛ کلیوی و قلبی شوند که باید تحت نظارت پزشک باشند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.