فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۰۰۷۵۳

گروسی: فعالیت آژانس در ایران تحت تاثیر قرار گرفته است

گروسی: فعالیت آژانس در ایران تحت تاثیر قرار گرفته است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که فعالیت راستی‌آزمایی و نظارت آژانس بر تعهدات هسته‌ای ایران، به طور جدی تحت تاثیر قرار گرفته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه آغازین خود در نشست شورای حکام آژانس، مدعی شد که فعالیت راستی‌آزمایی و نظارت آژانس بر تعهدات هسته‌ای ایران تحت برجام[توافق هسته‌ای]، به طور جدی تحت تاثیر قرار گرفته است.

به نقل از ایسنا، در بخشی از متن بیانیه آغازین رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در وبگاه آژانس منتشر شده، آمده است: از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، راستی‌آزمایی و نظارت آژانس بر اجرای تعهدات هسته‌ای ایران تحت برجام[توافق هسته‌ای] به طور جدی تحت تاثیر تصمیم ایران برای اجرایی کردن برخی فعالیت‌های هسته‌ای قرار گرفته است، از جمله تعهدات آن ذیل پروتکل الحاقی.

در ادامه بیانیه گروسی آمده است: من در گزارشم تاکید کردم، در صورتی که ایران تعهدات هسته‌ای‌اش ذیل برجام را به طور کامل از سر بگیرد، لازم خواهد بود که آژانس شکاف موجود در زمینه اشراف اطلاعاتی‌ خود که هنگام غیرفعال بودن تجهیزات بازرسی و نظارتی‌ آژانس ایجاد شده، را رفع کند. به این منظور، آژانس باید اقدامات اضافی پادمانی انجام داده و ایران نیز باید مدارک جامع و دقیقی به آژانس ارائه کند.

همچنین ما باید از جامعیت و دقیق‌بودن اطلاعات بایگانی شده توسط تجهیزات نظراتی‌ خود در بازه زمانی ۲۱ فوریه ۲۰۲۱ تا ۸ ژوئن ۲۰۲۲ مطمئن شویم. حتی آن موقع هم چالش‌های قابل ملاحظه‌ای خواهیم داشت تا تایید کنیم وضعیت موجود سانتریفیوژها و آب سنگینی که از سوی ایران اعلام شده با وضعیت آن در پیش از ۲۱ فوریه ۲۰۲۱ مطابقت دارد.

گروسی ادعاهای خود را در نشست شورای حکام تکرار کرد

تسنیم نوشت، رافائل گروسی مدیرکل سازمان بین‌المللی انرژی اتمی امروز در نشست شورای حکام مدعی شد در تحقیقات کنونی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

وی افزود ایران باید در این تحقیقات با ما همکاری کند.

مخالفان موفق شدند، احیای برجام را به تعویق بیندازند

نماینده ادوار مجلس نوشت :خواست مشترک مثلث مخالفان برجام دو ماه دیگر تاخیر بود که عملی شد.

حشمت الله فلاحت‌پیشه نماینده ادوار مجلس نوشت :
خواست مشترک مثلث مخالفان برجام دو ماه دیگر تاخیر بود که عملی شد. تا آن زمان قراردادهای زمستانه انرژی باز هم در غیاب ایران منعقد شده،
مخالفان توافق در انتخابات آمریکا و تل‌آویو تقویت شده، آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامه دیگری صادر کرده است و تلاش برای تحمیل چالش منطقه‌ای جدید بیشتر خواهد شد.

 فلاحت‌پیشه : موفق شدند ، احیای برجام به تعویق افتاد

دستیابی به توافق در آینده نزدیک محال است

«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان که امروز (دوشنبه) در برلین میزبان«یائیر لاپید» نخست‌وزیر رژیم موقت صهیونیستی بود، در نشست خبری مشترک با لاپید شرکت کرد.

به نقل از فارس، شولتز به‌عنوان اولین سخنران در این نشست گفت: «من با نخست وزیر اسرائیل درباره تحولات اوکراین و لزوم توقف تجاوز روسیه گفتگو کردم. ما در حال تلاش برای کاهش قیمت انرژی هستیم که به دلیل جنگ روسیه در اوکراین افزایش یافته است».

به نوشته وبگاه شبکه «اسکای‌نیوز»، وی با ادعای اینکه تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین باعث تغییر روند جنگ شد، توضیح داد: «خون‌ریزی در اوکراین باید متوقف شود. ما باید مستقل از منابع انرژی روسیه باشیم و برای ارائه جایگزین‌هایی برای آنها تلاش خواهیم کرد. ما تولید برق را افزایش خواهیم داد و ۸۰ درصد انرژی از منابع پاک خواهد بود».

درباره مسئله فلسطین کرد: «اسرائیل نباید به طور یکجانبه مواضع خود را بر فلسطینی‌ها تحمیل کند. ما خواهان راه حلی پایدار برای مناقشه در خاورمیانه بر اساس راهکار دو دولتی هستیم».

صدراعظم آلمان با بیان اینکه برلین به حمایت از رژیم صهیونیستی به عنون «یک شریک و دوست» ادامه می‌دهد، مدعی شد: «ما در حال گسترش همکاری خود با اسرائیل هستیم».

شبکه «الجزیره» نیز به نقل از شولتز گزارش داد: «ایران حق دستیابی به سلاح اتمی را ندارد. دستیابی به توافق با ایران در آینده نزدیک غیرممکن است».

وی درباره رد و بدل شدن پاسخ‌ها بین ایران و طرف‌های غربی مذاکرات وین درباره متن پیشنهادی نیز مدعی شد: «هیچ توجیهی برای ایران جهت رد پیشنهادهای اتحادیه اروپا وجود ندارد. پاسخ ایران به پیشنهاد اروپا درباره توافق هسته‌ای مثبت نبود».

بیانیه تروئیکای اروپا خواسته اسرائیلی‌هاست

ابراهیم عزیزی در واکنش به بیانیه اخیر سه کشور اروپایی علیه ایران اظهار کرد: این بیانیه خواسته اسرائیلی‌هاست که این حرف‌ها از حلقوم ناپاک اسرائیل منتها از زبان اروپایی‌ها بیرون می‌آیند. حرف اروپایی‌ها زاییده ذهن آسیب‌دیده و مضمحل اسرائیل و جریان صهیونیستی است.

ایسنا نوشت، وی اضافه کرد: اروپایی‌ها فاقد سیاست مستقل هستند و آنها در مواضع سیاسی بین‌المللی محجورند. آمریکا دیکته می‌کند که اروپا چه حرف‌هایی را بزند و اروپا هم آن را بیان می‌کند. اروپایی‌ها خودشان را با خواسته‌های آمریکا هماهنگ می‌کنند و بعد پای میز مذاکره می‌آید. متاسفانه امروز شاهد بی‌اختیاری اروپایی‌ها در مسائل بین‌المللی به ویژه موضوع مذاکرات هستیم.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از طرف دیگر آمریکایی‌ها بدون اجازه صهیونیست‌ها اقدامی انجام نمی‌دهند و اروپایی‌ها هم بدون اجازه آمریکا اقدام مستقلی انجام نمی‌دهند پس به عبارتی اروپایی‌ها از اسرائیل کسب اجازه کرده و آمریکا از صهیونیست اجازه می‌گیرند و این اروپا است که در نهایت اختیاری از خود در بیان مواضع‌اش ندارد.

تعلیق مذاکرات برجام تا چه زمانی ادامه دارد؟

کوروش احمدی، در ارزیابی وضعیت کنونی روند احیای برجام و در پاسخ به این سوال که با توجه به بیانیه روز یکشنبه سه کشور اروپایی و اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا چه افقی در ماه‌های آینده پیش روی مذاکرات خواهد بود، گفت: می‌توان گفت که مذاکرات به حال تعلیق درآمده است.

واکنش منفی آمریکا به پاسخ ایران و عدم وجود تحرکی در مذاکرات چاره‌ای جز اینکه فعلا از تعلیق صحبت کنیم، باقی نگذاشته است.

به نقل از ایلنا، روندهایی مانند انتخابات کنگره در آمریکا نیز در شکل‌گیری در این تعلیق نقش دارند؛ چرا که در جریان مبارزات انتخاباتی، دموکرات‌ها که شرایط‌شان نیز رو به بهبود است، حاضر به ریسک نیستند و حتی اگر ایران شرایط آمریکا را نیز بپذیرد، ممکن است آن‌ها نخواهند در زمان انتخابات توافق را نهایی کنند برای اینکه یک موضوع جدیدی وارد رقابت‌های انتخاباتی خواهد شد و با توجه به جو منفی در افکار عمومی در آمریکا، طرف مقابل ممکن است از آن علیه دموکرات‌ها استفاده کنند.

ضرر ثانیه‌ای ۱۱۰۰ دلاری ایران از امضانشدن برجام!

در اتمسفرهای اقتصادی اگر نخواهید یا نتوانید به واقعیت‌های موجود و روش‌های علمی توجه کنید، مدام در مسیر خلق مشکل برای مردم خواهید بود.

به نقل از اعتماد، در اقتصاد ایران براساس آمارهای بانک مرکزی در هر ثانیه ۳۴میلیون تومان نقدینگی خلق می‌شود.

روش محاسبه‌اش هم اینگونه است که میزان نقدینگی در یک سال تقسیم بر ۱۲، تقسیم بر ۲۴، تقسیم بر ۶۰ و دوباره تقسیم بر ۶۰ که میزان نقدینگی در هر ثانیه را شکل می‌دهد.

در واقع معادل ۱۱۰۰دلار در هر ثانیه عدم‌النفع صادراتی است که ایران باید از نفت می‌داشت اما به دلیل تحریم‌ها از آن محروم مانده است.

یعنی در هر ثانیه ایران حداقل ۱۱۰۰ دلار در اثر تاخیر در امضای برجام ضرر می‌کند. توجه کنید این رقم فقط در خصوص نقدینگی است و سایر زیان‌های ایران در حوزه‌های دیگر نیز وجود دارد.

مقام اسرائیلی: برجام پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا احیا نمی‌شود

اگرچه آمریکا و ایران در هفته‌های اخیر در حال بررسی پاسخ‌های یکدیگر نسبت به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای توافق هسته‌ای بوده‌اند که به گفته جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات وین، آخرین متن پیش‌نویس و آخرین پیشنهاد برای رسیدن به توافقی بر سر احیای توافق هسته‌ای است؛ اما دیگر خبری از آن تب‌وتاب و امید گذشته برای بازگشت به برجام نیست؛ مذاکرات دوباره با سکون، رکود و بن‌بست مواجه شده است.

به نقل از شرق، به موازاتش برخی منابع از تضمین دولت بایدن به تل‌آویو برای عدم حصول توافق تا زمان برگزاری انتخابات کنست و نیز انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره می‌گویند.

در‌این‌میان تحولات چند روز اخیر هم حکایت از آن دارد که اروپایی‌ها مانند ایالات متحده در آستانه نشست فصلی شورای حکام آژانس شمشیر را از رو بسته‌اند؛ بنابراین نه‌تنها احتمال فرسایشی‌شدن مذاکرات وین و تأخیر در احیای برجام مطرح است؛ بلکه حتی امکان شکست گفتگوها نیز وجود دارد.

یک بیانیه

بیانیه شنبه جاری تروئیکای اروپا عملا به شکنندگی فضای برجامی و گسل طرفین منجر شد. فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیه‌ای از خواسته ایران در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای مبنی بر اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحقیقاتش درباره ذرات اورانیوم یافت‌شده در سه سایت هسته‌ای را به پایان برساند، ابراز نارضایتی کرده و مدعی شدند این خواسته مذاکرات را به خطر می‌اندازد.

تروئیکای اروپایی در این بیانیه آورده‌اند: «این خواسته آخر تهران، تردیدهایی جدی درباره مقاصد و تعهدات ایران نسبت به نتیجه‌ موفقیت‌آمیز برجام ایجاد می‌کند. موضع ایران با تعهدات قانونی الزام‌آور ایران مغایرت دارد و چشم‌انداز احیای برجام را به خطر می‌اندازد». این سه کشور در بیانیه‌ خود عنوان کردند: «خواسته‌های اخیر نشان می‌دهد که ایران عزم و تعهدی جدی برای به موفقیت رسیدن (گفت‌وگوهای احیای) برجام ندارد».

در مقابل ناصر کنعانی شنبه‌شب در واکنش به بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی گفت: «باعث تعجب و تأسف است که در شرایطی که تعاملات دیپلماتیک و تبادل پیام میان طرف‌های مذاکره و هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها برای نهایی‌کردن مذاکرات جریان دارد، سه کشور اروپایی در اقدامی انحرافی و به دور از رویکرد نتیجه‌بخش در مذاکرات، اقدام به صدور چنین بیانیه‌ای می‌کنند».

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: «باعث تأسف است که سه کشور اروپایی با این بیانیه نسنجیده، گام در مسیر رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست مذاکرات گذاشته‌اند و بدیهی است در صورت تداوم چنین رویکردی، باید مسئولیت نتایج آن را نیز بپذیرند». ناصر کنعانی با یادآوری انفعال طرف‌های اروپایی در ماه‌های اخیر و همچنین اقدام نابجا و سیاسی این کشورها در پایه‌گذاری قطع‌نامه در شورای حکام آژانس، تصریح کرد: «به سه کشور اروپایی توصیه می‌شود به جای ورود به فاز تخریب روند دیپلماتیک، برای ارائه راه‌حل جهت پایان‌دادن به اختلاف‌نظرهای معدود باقی‌مانده نقش فعال‌تری ایفا کنند».

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سابقه همکاری و تعامل سازنده جمهوری اسلامی به‌عنوان یک عضو مسئولیت‌پذیر معاهده منع اشاعه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بار دیگر بر لزوم اجتناب از سیاسی‌کاری و طرح اتهامات بی‌پایه علیه کشورمان تأکید کرده و گفت: «مایه تأسف است که کشورهای اروپایی از یک سو به حمایت تمام‌قد از رژیمی می‌پردازند که صدها کلاهک اتمی در اختیار داشته و به هیچ‌یک از ساز‌و‌کارهای منع اشاعه بین‌المللی پایبند نیست و از سوی دیگر علیه برنامه هسته‌ای کاملا صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران که در معرض گسترده‌ترین بازرسی‌ها قرار داشته، به فضاسازی می‌پردازند».

مقام اسرائیلی: برجام پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا احیا نمی‌شود

یک مقام ارشد اسرائیلی به خبرنگاران گفت که اسرائیل به این نتیجه رسیده است که ایران و قدرت‌‌های جهانی تا پیش از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا در ماه نوامبر سال جاری، به توافق هسته‌ای (برجام) برنمی‌گردند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.