خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۰۷۱۸۷

حمایت کره شمالی از الحاق مناطق اوکراین به روسیه

حمایت کره شمالی از الحاق مناطق اوکراین به روسیه

وزارت خارجه کره‌شمالی اعلام کرد: ما به اراده شهروندانی که خواستار پیوستن به روسیه هستند احترام گذاشته و از موضع دولت روسیه برای تبدیل این چهار منطقه به بخشی از خاک خود حمایت می‌کنیم.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وزارت خارجه کره شمالی اعلام کرد که این کشور از از نتایج همه‌پرسی برای الحاق چهار منطقه از اوکراین به خاک روسیه حمایت می‌کند.

به نقل از ایسنا، خبرگزاری مرکزی کره شمالی امروز (سه‌شنبه) به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کرد: ما به اراده شهروندانی که خواستار پیوستن به روسیه هستند احترام گذاشته و از موضع دولت روسیه برای تبدیل این چهار منطقه به بخشی از خاک خود حمایت می‌کنیم.

جو چول سو، رئیس بخش سازمان‌های بین‌المللی وزارت خارجه کره شمالی گفت: این همه‌پرسی‌ها با رعایت اصول برابری مردم و حق تعیین سرنوشت آن‌ها در منشور سازمان ملل و همچنین با روش‌های قانونی و روندهایی برگزار شد که خواسته شهروندان جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک و مناطق خرسون و زاپوریژیا نشان داده شود.

این دیپلمات گفت، آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل سوءاستفاده کرده، در امور داخلی کشورهای مستقل مداخله کرده و حقوق آن‌ها برای دستیابی به یک جهان چندقطبی را نقض می‌کند.

وی افزود: هرگز آن روز باز نخواهد گشت که آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل به عنوان یک سپر دفاعی و ابزار تهاجم برای حفظ برتری خود استفاده کند.

روسیه قطعنامه الحاق چهار منطقه از اوکراین را وتو کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و سران دونتسک، لوهانسک، خِرسون و زاپروژیا، اسناد پیوستن این چهار منطقه به فدراسیون روسیه را امضا کردند. این اتفاق بعد از همه پرسی‌هایی که در این مناطق برگزار شد رخ داد.

به نقل از فارس، همه‌پرسی الحاق این مناطق به روسیه از جمعه (۲۳ سپتامبر) آغاز شد و تا ۲۷ سپتامبر (پنجم مهر) ادامه داشت. به گزارش رویترز، مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل می‌دهند.

در منطقه دونتسک ۹۹.۲۳% از پیوستن به روسیه حمایت کردند. نرخ مشارکت در این همه‌پرسی ۹۷.۵۱% گزارش شد. در لوهانسک هم ۹۸.۴۲% به نفع پیوستن به روسیه رأی دادند. در خرسون، میزان حمایت ۸۷.۵% و در زاپروژیا، ۹۰.۱% بود.

آخرین اخبار از جنگ اوکراین و روسیه

زلنسکی اعلام کرد که هرگز با روسیه تا زمانی که پوتین رئیس جمهور باشد مذاکره نخواهیم کرد.

زلنسکی رئیس جمهور اوکراین بار دیگر مذاکره با روسیه را رد کرد و گفت: هرگز با روسیه تا زمانی که پوتین رئیس جمهور این کشور باشد، مذاکره نخواهیم کرد.

از سوی دیگر وزارت خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا اعلام کردند: تحریم‌های جدیدی علیه روسیه به سبب الحاق غیرقانونی مناطقی از اوکراین تحمیل شده است.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هم گفت: از جامعه جهانی می‌خواهم با تلاش‌های روسی ه برای الحاق غیرقانونی مناطقی از اوکراین مخالفت کنند.

وی افزود به حمایت از تلاش‌های اوکراین برای بازپس گیری اراضی خود از طریق تقویت نظامی و دیپلماتیک این کشور ادامه می‌دهیم.

بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم گفت: به همراه همپیمانان و شرکای خود تحریم‌های سختی را علیه مسئولان دولتی و خانواده‌هایشان در روسیه و بلاروس تحمیل می‌کنیم.

وی افزود:ما و کشورهای عضو گروه هفت هر نهاد یا فرد یا دولتی را که به حمایت سیاسی یا اقتصادی از اقدامات روسیه بپردازد، بازخواست خواهیم کرد.

خبر دیگر اینکه سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی: اسرائیل از حاکمیت و یکپارچگی اوکراین حمایت می‌کند و هرگز اقدام روسیه در الحاق چهار منطقه اوکراین را به رسمیت نمی‌شناسد.

بایدن: ما اقدام فریبنده روسیه برای الحاق اراضی اوکراین را محکوم می‌کنیم

رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به اعلام الحاق چهار منطقه «دونتسک»،«لوهانسک»، «زاپوریژیا» و «خرسون» به خاک روسیه اعلام کرد که واشنگتن اقدام «فریبنده» روسیه برای الحاق این چهار منطقه را محکوم می‌کند.

به نقل از ایسنا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا امروز (جمعه) در سخنانی، بیانیه روسیه در مورد الحاق چهار منطقه «دونتسک»، «لوهانسک»، «زاپوریژیا» و «خرسون» به خاک روسیه را محکوم کرده و آن را اقدام «فریبنده» مسکو خواند.

وی افزود: «ما به حمایت از تلاش‌های اوکراین برای بازپس گیری قلمرو خود از راه تقویت نظامی و دیپلماتیک ادامه خواهیم داد».

همزمان آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما همه پرسی‌های ساختگی و تلاش‌های متقلبانه روسیه برای تغییر مرزهای بین المللی اوکراین را رد می کنیم».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «اقدام روسیه نقض آشکار قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است».

وی اضافه کرد: «ما به همراه متحدان و شرکای خود تحریم‌های شدیدی را علیه مقامات دولتی و خانواده‌های آنها در روسیه و بلاروس اعمال می‌کنیم».

بلینکن تصریح کرد: «ما و کشورهای G7، هر نهاد، فرد یا کشوری را که از اقدامات روسیه حمایت سیاسی یا اقتصادی کند، پاسخگو خواهیم کرد».

پیشتر رئیس جمهور روسیه در مراسم ویژه الحاق چهار منطقه اوکراین به خاک کشورش، ضمن حمایتش از این رخداد، آن را نتیجه انتخاب مردم این مناطق دانست.

ولادیمیر پوتین امروز در جریان مراسم ویژه امضای رسمی اسناد پیوستن چهار منطقه دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون به خاک روسیه در محل تالار سنت جورج کرملین سخنرانی کرد و گفت: این مناطق حالا سرنوشتی مشترک با روسیه دارد، لذا دولت اوکراین باید سریعا آتش‌بس کند و به مذاکرات بپیوندد.

رئیس جمهور روسیه در این سخنرانی با تاکید بر اینکه مردم جمهوری خلق دونتسک، جمهوری خلق لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا برای همیشه شهروندان روسیه شده‌اند گفت: ما با هر ابزاری که در اختیار داریم از سرزمینمان محافظت خواهیم کرد.

واکنش تند دبیرکل ناتو به الحاق اراضی اوکراین به روسیه

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در یک کنفرانس مطبوعاتی در واکنش به پیوستن رسمی چهار منطقه «دونتسک»، «لوهانسک»، «زاپوریژیا» و «خرسون» از اوکراین به خاک روسیه گفت: متحدان ناتو هیچ از این مناطق را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت نمی‌شناسند و نخواهند شناخت زیرا این غصب ارضی غیرقانونی و نامشروع است.

دبیرکل ناتو گفت، «همه‌پرسی‌های ساختگی» که در مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون اوکراین برگزار شدند، «در مسکو مهندسی شده و ضمن نقض کامل قوانین بین‌المللی بر اوکراین تحمیل شدند.»

وی افزود، ناتو از همه کشورها می‌خواهد تلاش‌های آشکار روسیه برای «فتح اراضی» را رد کنند.

استولتنبرگ اظهار کرد که جنگ در اوکراین به «مقطعی سرنوشت‌ساز» رسیده است زیرا طرح‌های روسیه شامل «طرح بسیج بخشی از نیروهای ذخیره، الحاق غیرقانونی و تهدیدات هسته‌ای نشان می‌دهند جنگ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بر اساس برنامه پیش نمی‌رود».

وی ادامه داد: «پوتین در دستیابی به اهداف استراتژیک خود کاملا شکست خورده است.
استولتنبرگ مدعی شد، ناتو باید به حمایت از اوکراین ادامه دهد زیرا جهان در صورتی که اوکراین دیگر به عنوان یک کشور مستقل وجود نداشته باشد، حتی خطرناک‌تر خواهد شد.

استولتنبرگ اضافه کرد، در غیر این صورت پوتین یا دیگر قدرت‌های اقتدارگرا شاهد خواهند بود که کسی با برخورداری از فرار از مجازات، می‌تواند از نیروی نظامی استفاده کرده و به همسایه خود حمله کند.

به نوشته پایگاه گلوبال تایمز، ناتو روز پنجشنبه بیانیه‌ای درباره حادثه نشت‌های اخیر در خط لوله انتقال گاز نورد استریم منتشر کرد و آن را «نتیجه اقدامات خرابکارانه عمدی، بی‌ملاحظه و غیرمسئولانه» دانست. در این بیانیه همچنین آمده است: «هر گونه حمله عمدی علیه زیرساخت‌های حیاتی کشورهای متحد ناتو با پاسخی متحد و مصمم مواجه خواهد شد.»

به نوشته گلوبال تایمز، کارشناسان چینی گفتند که صدور این بیانیه از جانب ناتو خیلی زود صورت گرفته زیرا حقیقت پشت حادثه نشت در این خط لوله‌ها هنوز آشکار نشده و ناتو با انتشار چنین بیانیه‌ای می‌خواهد مسئولیت این موضوع را از خود در ارتباط با این مساله سلب کرده و خود را در جایگاه اخلاقی برتر قرار دهد تا بتواند همچنان هدف استراتژیک خود برای مهار روسیه و کنترل اروپا را دنبال کند.

این کارشناسان گفتند، اگر زیرساخت‌های حیاتی متحدان ناتو مورد حمله قرار گیرد، این ائتلاف می‌تواند بر اساس ماده پنج اساسنامه پیمان آتلانتیک شمالی دفاع دسته‌جمعی را فعال کند اما صدور چنین بیانیه‌ای از جانب ناتو قبل از اینکه عامل حادثه شناسایی شود، صرفا یک ژست سیاسی است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.