کمبود دارو در کشور جدی شد؟
با شدت گرفتن آنفلوآنزا در کشور و افزایش خرید دارو، کمبود و رشد قیمت این کالای ضروری در کشور مشاهده میشود.
به گزارش تجارتنیوز ، لزوم تامین دارو از طرفی و کاهش قیمتها از طرفی دیگر تشکیل قرارگاه عملیاتی را ضروری میکند.
به نقل از خانه ملت، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از اینکه کمبودهای دارویی همچنان ادامه دارد و رفع نشده است، گفت: بارها در جلسات ستاد مبارزه با کرونا این موضوع را مطرح و یادآوری کردم، اما علیرغم تمامی پیگیریها و برگزاری جلسات توسط کمیسیون بهداشت و اینجانب در اغلب استانها با کمبود جدی دارو مواجه هستیم.
حسینعلی شهریاری افزود: در حال حاضر کودکان و افراد مسن در معرض آنفلوآنزا و سرماخوردگی قرار دارند و این بیماریها در حال افزایش است، اما با کمبود آنتیبیوتیک بهویژه برای کودکان در ۳۰ استان کشور روبهرو هستیم.
شهریاری با انتقاد از تداوم کمبود سرم در کشور، قوانین بانکی و گمرکی، شرکتهای بیمهای، کمبود مواد اولیه، طلب شرکتهای تولید دارو افزایش هزینه حملونقل و تعرفههای بازرگانی را از جمله دلایل مؤثر کمبودهای دارویی و سرم برشمرد.
وی با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰درصد تولید داروی کشور در اختیار شرکتها و بنگاههای شبهدولتی است، تصریح کرد: نمایندگان مجلس تحت فشارهای شدید قرار دارند و مردم برای کمبودهای دارویی به ما مراجعه میکنند و وظیفه ما هم پیگیری و تذکر و اعلام خطر است. زیرا مجلس به تنهایی تصمیمگیرنده نیست.
عزم و اراده جدی برای رفع کمبودهای دارویی وجود ندارد
نماینده مردم زاهدان در مجلس یازدهم یادآور شد: رئیسجمهور بارها خطاب به مسئولان مربوطه تأکید کردند که قیمت دارو نباید افزایش یابد و کمبودهای دارویی و سرم باید رفع شود اما تاکنون در این رابطه اقدامی انجام نشده است. مردم با کمبود دارو مواجه هستند چهکسی باید پاسخگوی آنها باشد.
حسینعلی شهریاری با انتقاد از اینکه عزم و اراده جدی برای رفع کمبودهای دارویی وجود ندارد گفت: با دستورهای کاغذی این مشکل حل نمیشود و اگر در این رابطه تدبیر و فکر عاجلی نشود افزایش نارضایتیها را بهدنبال دارد و مشکل کمبود دارو نباید به مشکلات فعلی کشور افزوده شود.
شهریاری افزود: خانواده شهدا و جانبازان نیز بهعلت بدهیهای بنیاد شهید به بیمه دی با مشکل تامین دارو مواجه هستند. در حالی که مجلس برای این مهم بودجه پیشبینی کرده است و بهنظر میرسد گوش شنوایی برای شنیدن این مشکلات وجود ندارد. درست است علت بخشی از مشکلات کشور دشمن خارجی است، اما نباید چشممان را بر واقعیتها ببندیم و اقدامی برای رفع مشکلات انجام ندهیم.
وی با تاکید بر اینکه برای مسائل دارو و درمان کشور باید قرارگاه عملیاتی تشکیل شود و نباید جزیرهای عمل کرد، تصریح کرد: در تابستان و بهار سال جاری در مورد کمبود دارو تذکر دادیم و تأکید کردیم که نباید اجازه داد این کمبودها به فصول پاییز و زمستان برسد، اما توجهی نشد. البته وزارت بهداشت هم به تنهایی قادر به حل مشکل کمبود دارو نیست و دولت، بانک مرکزی، گمرک و مجلس باید همکاری و تعامل مناسبی داشته باشند. انتظار میرود رئیسجمهور هرچه سریعتر دستور تشکیل قرارگاه را بدهد تا مشکلات حوزه دارو و درمان برطرف شود.
نظرات