پرداخت حق عائلهمندی به زنان سرپرست خانوار
خانمهای شاغلی که که مطلقه و سرپرست خانوار هستند و هزینه اداره فرزند را به عهده دارند از حق عائلهمندی برخوردار میشوند.
به گزارش تجارتنیوز ، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت که با پیگیریهای کمیسیون اصل ۹۰ قرار شده که تمام خانمهای شاغل سرپرست خانوار از حق عائلهمندی برخوردار شوند. بخشنامه این موضوع به تمامی ادارات تامین اجتماعی در کل کشور ابلاغ شده است.
به نقل از ایسنا، نصرالله پژمانفر اظهار کرد: به خانمهای سرپرست خانوار که تحت پوشش تامین اجتماعی بودند، حق عائلهمندی و حق اولاد پرداخت نمیشد حال اینکه آنها علاوه بر هزینههای زندگی، هزینههای فرزند تحت تکفل خود را هم پرداخت میکردند دلیل تامین اجتماعی این بود که آنها باید نامه ای از دادگاه مبنی بر کفالت ارائه کنند، اما دادگاه از لحاظ شرعی نمیتواند این کار را بکند؛ چون کفالت و کفیل فرزند بودن از لحاظ شرعی فقط برای پدر و پدر پدری است و غیر از آن فقط حق سرپرستی و حضانت داده میشود.
وی ادامه داد: با توجه به این مشکل خانمهای سرپرست خانوار زیادی که در دورانهای مختلف مشغول کار بوده یا اینکه خود اشتغالی از تامین اجتماعی داشتند، به تامین اجتماعی مراجعه میکردند اما تنها نتیجهای که میگرفتند ارجاع آنها به دادگاه برای داشتن نامهای مبنی بر کفالت بود که دادگاه همچنین نامهای را نمیداد؛ به همین دلیل هیچ کدام از این خانمها نمیتوانستند از حق عائلهمندی استفاده کنند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ یادآور شد: براساس این مشکل پروندهای در کمیسیون اصل ۹۰ شکل گرفت ما از یک سال گذشته مکاتباتی را با تامین اجتماعی داشتیم تا مجوز پرداخت حق عائلهمندی به زنان سرپرست خانوار داده شود؛ یعنی مشخصا خانمهای شاغلی که مطلقه و سرپرست خانوار بوده و هزینه اداره فرزند را هم برعهده دارند.
پژمانفر افزود: با پیگیریهای انجام شده مقرر شد که تامین اجتماعی حق عائلهمندی را به این خانمهای سرپرست خانوار بدهند؛ مشروط براینکه آنها یک تعهد محضری بدهند که اگر ادعای غیرواقعی نسبت به سرپرستی و یا پرداخت هزینههای فرزند را داشته، به تامین اجتماعی خسارت دهد. این کار برای آن است که ادعای غیرواقعی نسبت به سرپرستی و یا پرداخت هزینههای فرزند مطرح نشود.
وی با تشکر از تامین اجتماعی اظهار کرد: این موضوع مشمول جمعیت زیادی از خانمهای سرپرست خانوار میشود؛ این مبلغ ولو به صورت جزئی میتواند در شرایط سخت اقتصادی برای این خانمها موثر باشد؛ این موضوع به ادارات تامین اجتماعی در کل کشور ابلاغ شده است و باید آنها حق عائلهمندی به زنان خانوار که هزینههای اداره فرزند را میدهند، پرداخت کنند؛ پس این خانمها میتوانند به تامین اجتماعی مراجعه کرده و با شروط اعلام شده حق عائلهمندی بگیرند.
وی مجددا این توضیح را داد که این حق عائلهمندی مشمول خانمهای مطلقه سرپرست خانوار میشود که شاغل و بیمه تامین اجتماعی هستند؛ برای آن دسته از خانمهای سرپرست خانوار که همسرشان فوت کرده حق عائلهمندی پرداخت می شده است.
نظرات