لایحه صیانت از حقوق زنان بررسی شد
امروز (یکشنبه) برخی از مواد لایحه صیانت از حقوق زنان در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بررسی شد.
به گزارش تجارتنیوز ، امروز (یکشنبه) لایحه صیانت از حقوق زنان در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بررسی شد.
به نقل از ایسنا، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از بررسی تعدادی از مواد «لایحه صیانت از حقوق زنان » در جلسه کمیسیون متبوعش خبر داد.
«حسن لطفی» در تشریح جلسه امروز یکشنبه (۶ آذرماه) کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز بررسی لایحه صیانت از حقوق زنان را در دستور کار داشتیم که تا ماده ۱۰ آن مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: البته ماده یک این لایحه به صورت مراعا ماند و بررسی آن به جلسه بعدی کمیسیون موکول شد.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی در مورد مهمانان حاضر در این جلسه کمیسیون اجتماعی گفت: نمایندگانی از مرکز پژوهشهای مجلس، قوه قضائیه، مرکز تحقیقات حوزه علمیه قم و وزارت دادگستری در جلسه امروز (یکشنبه) کمیسیون اجتماعی حضور داشتند.
زنان حق عائلهمندی دریافت میکنند؟
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: چون تامین هزینه خانواده بر عهده مرد است، پس حق عائلهمندی باید مربوط به مردان باشد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حاشیه جلسه امروز هیئتدولت در جمع خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت حق عائلهمندی زنان توضیحاتی داد.
اظهار کرد: کمیته زنان و خانواده در شورایعالی آمار مصوب شد. لذا میتوانیم بهطور دقیق آمار زنان در بخشهای مختلف را جمع آوری کنیم و بهعنوان مرجع رسمی، عهدهدار این آمار باشیم. البته پیش از این آمارهایی درخصوص عدالت جنسیتی تهیه کردهایم.
انسیه خزعلی درباره میزان اجرا شدن قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نیز بیان کرد: اجرای این قانون بر عهده ستاد ملی جمعیت است، اما در زمینه بخشهایی که مرتبط با ما بوده تلاش کردهایم. کار ما اجرا نیست بلکه سیاستگذاری، هماهنگی و نظارت بر دستگاههاست. بحث چهارقلوها را دنبال کردهایم که البته به قانون مکمل نیاز دارد. بهزودی قانون دهه شصتیها را اعلام خواهیم کرد.
خزعلی ادامه داد: دورکاری با مشکلاتی از جمله اینکه مدیران همکاری لازم را ندارند، مواجه است که باید قانون دورکاری تعدیل شود تا همکاری بیشتر مدیران را در پی داشته باشد.
وی در پایان گفت: دریافت حق عائلهمندی برای کارکنان خانم بخش دولتی را مطرح کردهایم ولی باید مصوب شود. نظر این است که چون تامین هزینه خانواده بر عهده مرد است، پس حق عائلهمندی باید مربوط به مردان باشد.
حقوق ۵ میلیونی برای زنان خانهدار
رییس ستاد امر به معروف طی نامهای به رئیس مجلس، درخواست پرداخت حقوق به زنان خانهدار را مطرح کرده و گفته حقوق زنان خانهدار باید حدود ۵ میلیون تومان باشد و برای تشویق ازدواج، تنها حقوق کارمندان و کارگر متاهل افزایش پیدا کند و حقوق افراد مجرد زیاد نشود.
پرداخت حقوق به زنان خانهدار طرحی است که اخیرا از سوی رئیس ستاد امر به معروف و در راستای طرح کرامت همسران خانهدار، حمایت از خانواده، ازدواج و فرزندآوری مطرح شده است.
در پیشنهاد سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی آمده که در جامعه باید به شغل تربیتی زنان بها داده شود و اجرتالمثل کار در منزل و پرورش نسل شامل حقوقی با عنوان شغل تربیتی همسر شود.
اما حقوق پیشنهادی زنان خانهدار چقدر است؟ هاشمی گلپایگانی گفته «اگر اجرتالمثل برای یک خانم خانهدار با کمترین حقوق و دستمزد در نظر گرفته شود، باید مبلغی حدود پنج میلیون تومان باشد که به تناسب تعداد فرزندان نیز مستحق افزایش است.»
یعنی بر اساس این طرح، حقوق ماهانه زنان خانهدار ۵ میلیون تومان باشد و به ازای هر فرزند هم حق اولاد جداگانه دریافت کنند.
حق اولاد یک میلیونی
اما حق اولاد یا حق نگهداری فرزند در این طرح چقدر است؟ بر اساس این طرح حق اولاد باید واقعی شود و مثلا برای هر اولاد ماهانه یک میلیون تومان شود.
چرا که گفته شده این مبلغ هیچ تناسبی با اختصاص مبلغ حق اولاد در فیش حقوقی ندارد و ضروری است به ازای هزینههای واقعی فرزندان، حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران افزایش یابد.
پیش از این و در ایام انتخابات ریاست جمهوری هم محسن رضایی یارانه ۴۵۰ هزار تومانی زنان خانهدار را مطرح کرده بود. اما آنچه رئیس ستاد امر به معروف عنوان کرده حقوق ماهانهای است که باید به زنان خانهدار داده شود و به تناسب افزایش فرزندان، افزایش داشته باشد.
از جمله دیگر پیشنهاداتی که این مقام مسئول ارائه داده این است که فقط حقوق کارمندان و کارگران متاهل افزایش پیدا کند و مبنای این افزایش، تعداد فرزندان باشد.
اما حقوق کارگران مجرد سالانه هیچ تغییری پیدا نکند و برای کارمندان و کارگران مجرد به جای افزایش حقوق، وام ازدواج در نظر گرفته شود. در استخدامها هم افراد متاهل در اولویت باشند.
نظرات