جدیدترین اخبار دیپلماسی امروز/ تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران
اخبار دیپلماسی امروز چهارشنبه 26 بهمن را با جدیدترین اخبار برجام آغاز میکنیم. تجارتنیوز با توجه به اهمیت اخبار دیپلماسی، هر روز به انتشار مهمترین اخبار بینالمللی با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی و تبعات آن در بازارهای جهانی میپردازد.
به گزارش تجارتنیوز ، جدیدترین اخبار دیپلماسی را در ادامه بخوانید.
پنجمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران در راه است
کولونا، وزیر خارجه فرانسه گفت:احتمال میرود بسته تحریمی جدید در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به تصویب برسد.
در چهار بسته پیشین تحریمی علیه جمهوری اسلامی، ۷۸ فرد و ۲۳ نهاد ایرانی ازجمله چند مقام سپاه پاسداران تحریم شدند.
وزیر امور خارجه نیوزیلند با تکرار ادعای حمایت ایران از جنگ روسیه در اوکراین و نقض حقوق بشر در داخل ایران، اعلام کرد که این کشور تحریمهای متعددی را علیه افراد و نهادهای ایرانی اعمال کرده است.
این تحریمها شامل شاخه تحقیقات و امور صنعتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، فرمانده نیروی هوایی ایران و شرکتهای سازنده پهپادها میشود.
آمریکا: مشتاق برجام نیستیم
ند پرایس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: «مدتی است که برجام در دستور کار ما نبوده است. ما اگر ادعاهای مکرر از سوی مقامهای ایرانی مبنی بر اینکه مشتاق به بازگشت به برجام هستیم را رد نکنیم آنها را نادیده میگیریم. مشتاق نیستیم.»
ند پرایس اضافه کرد: «پیام بسیار روشنی به رژیم ایران میفرستیم: کشتار مردمت را متوقف کن، از ارسال فناوری پهپاد به روسیه دست بردار و شهروندان آمریکایی که به ناحق زندانی شدهاند را آزاد کن.»
ند پرایس در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بیانیه کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل مبنی بر عدم ارسال دارو از سوی شرکتهای غربی به ایران از بیم تحریمها گفت: «هنگامی که بحث پایبندی به تحریمها مطرح میشود هر دو سوی طیف ما را نگران میکند. ما هم از پایبندی به کم به تحریمها و هم از پایبندی مفرط به آنها که میتواند تبعاتی برای مردم ایران داشته باشد نگرانیم.»
توافقات خوبی میان ایران و چین حاصل شد
وزیر امور خارجه گفت: توافقات بسیار خوبی در خصوص رفع موانع اجرای کامل توافق ۲۵ ساله بین روسای جمهوری ایران و چین حاصل شد.
سازمان ملل: تحریم های واشنگتن علیه ایران غیرقانونی است
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تاکید کرد: تحریمهای یکجانبه علیه ایران تحت قوانین بینالمللی شبههبرانگیز است، شرکتهای خارج از آمریکا برای اجتناب از مواجهه با تبعات حقوقی یا تجاری، خود را ملزم به تبعیت از این تحریمها میدانند.
حتی زمانی که اجازه تحویل دارو صادر میشود، تولیدکنندگان، ارسالکنندگان، بیمهکنندهها یا بانکها بهدلیل هراس از تحریمها و مجازاتهای آمریکا، نسبت به دادوستد با ایران اکراه دارند و این موضوع به ترس، درد و مرگ زودرس مبتلایان به تالاسمی منجر میشود.
اولیانوف: جایگزین بهتری برای برجام نیست
میخائیل اولیانوف دیپلمات ارشد روسیه در وین در تداوم انتقاد از مواضع غرب نسبت به توافق هستهای ایران، تصریح کرد که میزان تعهد طرف غربی به از سرگیری اجرای این توافق یک علامت سوال بزرگ است.
اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین که ریاست هیات این کشور در مذاکرات رفع تحریمها را برعهده دارد بامداد چهارشنبه در توئیتی به اظهارات اخیر رئیس جمهور چین در حمایت از برجام اشاره کرد و نوشت: بدون شک چین به برجام پایبند است اما سوال این است که ایالات متحده و تروئیکا تا چه اندازه به احیای توافق هستهای و صیانت از منع گسترش سلاحهای هستهای متعهد هستند.
وی این موضوع را یک علامت سوال بزرگ توصیف کرد و افزود: به نظر میرسد آنها (غرب) یک برنامه پنهان دارند.
این دیپلمات روس پیشتر بنبست در مذاکرات رفع تحریمها را نیز زمانی که اعضا طرحی برای عبور از مسائل باقیمانده ندارند، غیر منطقی دانست و به طور ضمنی خواستار از سرگیری گفت وگوها شد.
او در توئیتی نوشت: بن بست در مذاکرات وین ممکن بود تا حدی توجیه شود که اگر شرکت کنندگان «پلن بی» واقع بینانهای داشتند که قادر به حل مشکلات در حوزههای هستهای و لغو تحریمها بود. وی با بیان اینکه «ظاهراً چنین طرحی وجود ندارد و نمیتواند وجود داشته باشد»، تصریح کرد: بنابراین بنبست غیرمنطقی است.
همچنین معاون وزیر خارجه روسیه پیشتر ضمن تاکید بر اینکه جایگزین معقولی برای برجام وجود ندارد، اعلام کرد که این توافق هنوز نمُرده است.
این درحالیست که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تازگی در اظهاراتی گفته است که جایگزین بهتری برای برجام وجود ندارد و به تلاشها برای از سرگیری اجرای این توافق ادامه میدهد.
همچنین سخنگوی او «پیتر استانو» دیروز در کنفرانس مطبوعاتی از بروکسل تصریح کرد که اتحادیه اروپا روی جمعبندی مذاکرات متمرکز است و هدفش این است که تمام تلاشها را برای یافتن راه حلی به منظور اجرای صد درصدی این توافق انجام دهد.
مذاکرات رفع تحریمها بعد از ماهها گفت وگوهای فشرده دیپلماتیک به دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیمگیری، زیادهخواهی و طرح درخواستهای جدید از سوی آمریکا معطل مانده است.
تجربه نشان داده است که کاخ سفید به رغم ادعای دیپلماسی اراده لازم را برای تصمیمگیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران ندارد.
نظرات