فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۵۴۶۳۳

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

خانه ناامن بهزیستی/ دست درازی بهزیستی مرکزی به ساختمان وقفی

خانه ناامن بهزیستی/ دست درازی بهزیستی مرکزی به ساختمان وقفی

انتهای هپکوی اراک، ساختمانی وقفی است که خَیر به صراحت گفته بود از ساختمان به صورت رایگان و برای زنان در معرض آسیب و آسیب‌دیده استفاده شود. حالا اما در یکی از طبقات ساختمان، یکی از مراکز دادگستری استان مرکزی فعالیت می‌کند و بخش دیگر ساختمان نیز قرار است محلی برای فعالیت سه مرکز از سازمان بهزیستی استان شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، فقط سه روز تا آغاز هفته دولت مانده و قرار است به همین مناسبت سازمان بهزیستی استان مرکزی، یکی از ساختمان‌های خیرساز را برای فعالیت مراکز خود افتتاح کند. ساختمانی که خَیر به صورت مشخص قید کرده بود نباید به استفاده غیر از نیت «خیر» یعنی کمک به زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب درآید.

انتهای هپکو در شهر اراک، کوچه وکلا، ساختمانی وقف‌شده ساخته شده که این گزارش داستانش را شرح می‌دهد. ساختمانی خیرساز که ماه‌هاست مورد اختلاف واقف و اداره کل بهزیستی مرکزی شده است.

زمینی که این ساختمان در آن قرار گرفته حدود 2000 متر است. دی‌ماه سال گذشته، اداره مسکن و شهرسازی استان مرکزی سند مالکیت این زمین را به نام بهزیستی انتقال داد. یعنی یک سال است که مالکیت این زمین به نام بهزیستی درآمده و از آن زمان تاکنون عزم خود را برای استفاده از ساختمان یادشده جزم کرده است.

پرده اول؛ ساخت و تحویل ساختمان وقفی

پیش از انتقال سند زمین به نام بهزیستی، استاندار وقت مرکزی، محمود زمانی قمی از یکی از خیران برای ساختن ساختمان گفته‌شده دعوت کرد. سال 95، ابوالقاسم مهاجر موافقت خود را با ساخت آن اعلام کرد، اما شروطی را برای ساخت آن تعیین کرد.

موافقت مهاجر مشروط به استفاده رایگان برابر نیت خیر یعنی برای امور آموزشی، پیشگیری و حمایتی از زنان در معرض خشونت، آسیب و آسیب‌دیده بود. کار ساخت این ساختمان سال 1395 آغاز و بهمن‌ماه سال 1397 تمام و تحویل داده شد.

پرده دوم؛ فعالیت خانه امن متوقف شد

پیش‌تر، یکی از طبقات این ساختمان در اختیار یکی از سمن‌ها به نام خانه امن استان مرکزی بود که به صورت اختصاصی برای زنان فعالیت می‌کرد. این گروه با سازمان بهزیستی به اختلاف خورد و بعد از مدتی ساختمان را تخلیه کرد. گروهی که به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کرد و مامن بسیاری از زنان آسیب‌دیده استان بود. گاهی برخی از زنان آنجا اقامت هم داشتند و از حمایت‌های این سمن برخوردار می‌شدند.

این گروه بعد از مدتی فعالیت خود را متوقف کرد. ناگفته نماند که در حال حاضر در استان مرکزی هیچ خانه امنی برای زنان در معرض آسیب و آسیب‌دیده به صورت شبانه‌روزی فعالیت ندارد.

پرده سوم؛ دست درازی بهزیستی به ساختمان وقفی

در زمان مدیریت زهرا امینی، مدیرکل وقت بهزیستی استان اراک اما ماجرا به گونه‌ای دیگر پیش رفت. بهزیستی به فکر استفاده از ساختمان برای نیت غیر نیت خیر افتاد.

در این دوره تصمیم گرفته می‌شود که اورژانس اجتماعی، مرکز مشاوره 1480 و خانه سلامت متعلق به بهزیستی این استان را به ساختمان وقفی انتقال دهند. پس از آگاهی مهاجر (خیری که ساختمان را ساخت) طی نامه‌ای استفاده از ساختمان مطابق نیت خیر را درخواست می‌کند.

مدیرکل وقت (زهرا امینی) در پاسخ به خیر می‌گوید که بخشی از فعالیت اورژانس اجتماعی در حوزه زنان است. خیر هم در توضیح دوباره تاکید می‌کند که کاربری ساختمان باید به صورت رایگان و صرفا برای زنان آسیب‌دیده و در معرض آسیب باشد. اعتراض به اقدام خلاف نیت خیر (مهاجر) به نتیجه نمی‌رسد و بهزیستی در ساختمان پارتیشن‌بندی کرده و حدود 250 میلیون تومان در آن ساختمان هزینه می‌کند تا انتقال بخش‌های اداری به این ساختمان وقفی امکان‌پذیر شود.

بهزیستی استان مرکزی و استفاده از ساختمان وقفی

مکاتبات برای متوقف کردن استفاده بهزیستی از ساختمان

شهریورماه سال 1400، خیر این ساختمان، جلوگیری از اقدامات خلاف شرع مدیرکل بهزیستی استان مرکزی را از معاون قضایی دادستان کل کشور پیگیری می‌کند. در بخشی از این نامه به صراحت آمد که این اقدام اداره کل بهزیستی استان مرکزی اگر به سرانجام برسد، می‌تواند مصداق بارز خیانت در امانت باشد. زبینده نیست که از محل هزینه‌کرد خیرین (برخلاف رضایتشان) برای خود کلاهی بدوزند.

پس از آن، دادستانی کل نامه‌ای خطاب به نماینده رهبری در اراک، دادستانی اراک و ریاست بهزیستی استان مرکزی نوشته و گزارش عملکرد این سازمان را می‌خواهد. در پایان این نامه هم آمده در صورت صحت ادعا، اقدام مقتضی صورت گیرد.

مردادماه سال 1400 نیز دادگستری استان مرکزی در نامه‌ای خطاب به زهرا امینی، مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نوشت که باید استفاده از ساختمان مطابق با نیات واقف باشد. بنابراین انتقال اورژانس اجتماعی، مرکز مشاوره 1480 و مرکز بازپروری دختران زیر 18 سال به ساختمان خیرساز متوقف می‌شود.

بهزیستی اراک

بهزیستی اراک

پرده چهارم؛ دست درازی دوباره بهزیستی به ساختمان خیرساز

دوره مدیریت زهرا امینی، در بهزیستی تمام می‌شود و مدیر بعدی یعنی محمد زیدوند شروع به کار می‌کند. او تلاش می‌کند که ساختمان را به محلی برای فعالیت سمن‌ها در حوزه زنان تبدیل کند، اما عمر مدیریت زیدوند طولی نکشید و مدیر بعدی یعنی محمود حسین‌آبادی شروع به کار می‌کند. حالا بهزیستی استان مرکزی بار دیگر برای انتقال مراکز خود به این ساختمان خیرساز دست به کار شده است.

بهزیستی، روز چهارشنبه 25 مردادماه، تابلوی اورژانش اجتماعی را روی ساختمان خیرساز نصب کرد. تجهیزات خود را به این ساختمان انتقال داده و قرار است چند روز دیگر و در هفته دولت آنجا را به صورت رسمی افتتاح کنند.

این بار اما برای توجیه اقدام خلاف واقع خود و مغایر با نیت خیر سعی کرده که دادگستری استان مرکزی را هم با خود همراه کند. به نظر می‌رسد که حسین قربانی، دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز اراک از مکاتبات قبلی و اصل ماجرا تا پیش از این خبر ندارد. مکاتباتی که مشخصا دری نجف‌‌آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک نوشته است که باید بر اساس نیت واقف عمل شود. استانداری هم گفته بود که به هیچ وجه نبایدخلاف نیت واقف عمل شود، اما بهزیستی استان مرکزی به هیچ کدام از اینها توجهی نکرده است.

بنا بر گزارش‌هایی که به دست تجارت‌نیوز رسیده، پیش از انتقال مراکز بهزیستی به ساختمان خیرساز، بهزیستی طبقه اول ساختمان را به دادگستری داده‌ است. در حال حاضر دادگستری، مرکزی با عنوان «حمایت از اطفال و نوجوانان» را در آنجا راه‌اندازی کرده است که این کار نیز با نیت واقف هیچ‌ هم‌خوانی ندارد. البته لوگوی سازمان بهزیستی در تابلوی نصب‌شده در ورودی ساختمان نیز به چشم می‌خورد.

بحث بر سر این ساختمان میان خیر و بهزیستی استان ادامه دارد. اما موضوع تنها یک ساختمان نیست، بلکه صحبت از اعتماد خیرین است و ابهاماتی که بعد از این قبیل ماجراها برای آنها پیش می‌آید. کسانی که در ساخت هزاران مدرسه و ساختمان‌های این چنینی کمک کرده‌اند، آیا بعد از این هم با اعتماد کامل در پروژه‌های وقفی شرکت می‌کنند؟ آینده ساختمان‌های وقفی آنها چه می‌شود؟ سرنوشت ساختمان خیرساز در انتهای هپکوی اراک، کوچه وکلا می‌تواند پاسخ بخشی از این سوالات را دهد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.