مبلغ عوارض سفر اربعین اعلام شد/ چه کسانی از پرداخت عوارض اربعین معافند؟
عوارض زائرانی که در ایام اربعین از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق خارج میشوند صفر و عوارض سفر اربعین زائرانی که از مرزهای هوایی خارج میشوند 45 هزار تومان است.
به گزارش تجارتنیوز ، طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ عوارض سفر اربعین زائران در صورت انجام سفر زمینی صفر و معاف از پرداخت عوارض خواهد بود.
طبق قانون بودجه سال جاری، عوارض خروج از کشور زائران عتبات عالیات که از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از ایران خارج میشوند 15 هزار تومان و زائرانی که از مرزهای هوایی خارج میشوند 45 هزار تومان است.
براساس قانون ابلاغی، زائران اربعین، که مطابق تاریخ تعیینشده در این قانون، از مرزهای زمینی به مقصد عراق از کشور خارج شوند، از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه انتظامی استان کرمانشاه در همین ارتباط گفته است: تمام زائرین ایرانی که در ایام اربعین حسینی (ع) و در بازه زمانی اول تا 25 صفر (27 مرداد تا 20 شهریور) از مرزهای زمینی دخیل در عملیات اربعین حسینی (ع) از کشور خارج میشوند، از پرداخت عوارض خروج مسافری معاف هستند.
به گفته سرهنگ جلیل شکری، معافیت زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج از کشور صرفاً مربوط به مرزهای زمینی می باشد و افرادی که از طریق پروازهای هوایی اقدام به سفر می کنند باید عوارض خود را پرداخت نمایند.
براساس قانون بودجه 1402 نرخ عوارض خروج برای مسافران در نوبت اول 400 هزار تومان است، که برای سفر دوم این میزان 50 درصد (600 هزار تومان) و در سفرهای سوم و بیشتر به میزان 100 درصد (800 هزار تومان) افزایش خواهد یافت.
سیدمجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به ثبتنام بیش از یک میلیون زائر در سامانه سماح، میگوید: بیش از ۹۵ درصد زائران، مرز زمینی را برای خروج از کشور انتخاب کردهاند.
برای سهولت تردد زائران به سوی مرزها در کنار استفاده از ظرفیت حمل و نقل جادهای و ریلی، اتوبوسهایی از ترکیه و پاکستان اجاره شده است. علاوه بر این، هزینه کرایه اتوبوسها و قطار با نرخ مصوب از شهرهای مختلف به سوی مرزها اعلام شده و عرضه بلیت با قیمت بالاتر تخلف به شمار میرود. کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین پیگیر این موضوع شده است.
عرضه بلیتهای اربعین به صورت تصاعدی
تعداد پروازها و قطارها به شهرهای مرزی نیز از امروز به صورت تصاعدی افزایش مییابد. بلیت پرواز اربعین هم از روز گذشته عرضه شده و تا ۲۰ شهریور با نرخ مصوب به صورت تصاعدی فروخته میشود. هزینه بلیت پرواز اربعین هشت میلیون تومان برای رفت و برگشت است که از مشهد ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است. برخی از ایرلاینها البته پیش از زمان مقرر اقدام به عرضه بلیت اربعین کرده بودند و برخی هم با هزینه بالاتر در سایتها این بلیتها را میفروختند. اما محمد محمدیبخش رئیس هواپیمایی کشوری از مردم خواست فقط از سایت شرکتهای هواپیمایی با قیمت مصوب این بلیتها را خریداری کنند و از تهیه بلیت از سایر سایتهای متفرقه و افراد سودجو بپرهیزند.
آمادگی عراق برای پذیرای زائران اربعین
امسال عراق هم برای پذیرایی حداکثری زائران اعلام آمادگی کرده است. در شهر کربلا اقداماتی برای رفاه زائران و همچنین تأمین امنیت آنها پیشبینی کرده است. نه تنها نیروهای امنیتی دولت عراق بلکه نیروهای حشدالشعبی هم برای ایجاد امنیت زائران اربعین فعال شدهاند.
مرزها در ایام اربعین
با توجه به اینکه بر اساس گزارشها بیشتر زائران از مرز مهران عازم زیارت اربعین میشوند، تعداد گیتهای خروجی افزایش یافته است تا دیگر زائران کمتر در این مرز معطل شوند. ظرفیت پارکینگها نیز ۲۰ هکتار نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
سید زاهدین چشمهخاور مدیر راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام میگوید: به منظور سهولت تردد زائران برای رسیدن به مرز و حضور با خودرو شخصی، پنج محور مواصلاتی به مهران، چهار بانده شده است.
همچنین موکبها در مرز مهران نسبت به سال گذشته افزایش مییابد. در مرز شلمچه نیز به عنوان دومین مرز پرتردد در ایام اربعین، ۴۰۰ موکب در مسیر مرز راهاندازی میشود.
در اربعین سال جاری مرز تمرچین هم برای نخستینبار ۲۴ ساعته فعال است. اقلیم کردستان عراق آماده میزبانی از نیم میلیون زائر است. برای این منظور علاوه بر وسایل حمل و نقل عمومی در مرز و مسیر زائران، بلکه در خاک عراق هم موکبهای پذیرایی و آسان پیشبینی شده است.
مرزهای خسروی و چذابه نیز به صورت شبانهروزی فعال است و زائران میتوانند از این مرزها هم عازم عراق شوند. مرز باشماق نیز امسال برای تردد زائران اربعین از ساعت ۶ تا ۱۷ باز است.
منبع: تسنیم
نظرات