دوره خشکسالی در تهران ۳ ساله شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرد: براساس آمار ادوار مختلف، دوره دوساله خشکسالیها در این استان امسال برای نخستین بار به سومین سال رسید.
به گزارش تجارتنیوز ، محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ارائه خدمات مناسب به زائران اربعین حسینی پاداش ایشان به زائران اربعین دانست و گفت: این موفقیتها در شرایطی حاصل شد که شرکت آب و فاضلاب تهران شرایط سختی را به لحاظ تداوم خشکسالی سپری کرد بهگونهای که براساس آمار ادوار مختلف، دوره دوساله خشکسالیها در این استان امسال برای نخستین بار به سومین سال رسید.
اردکانی با بیان اینکه بیش از 230 نفر از همکاران شرکت آبفای استان تهران امسال توفیق سقایت و خدماترسانی به زائران اربعین حسینی را برعهده داشتند، ابراز امیدواری کرد: با ارائه کمک اعتباری از سوی وزارت نیرو جهت بازسازی و نوسازی ناوگان خدماترسانی، کیفیت ارائه خدمات در اربعین سال آینده ارتقا یابد.
از دیگر سدهای مهم کشور که میتوان گفت در وضعیت بدی به سر میبرند، میتوان به سد طرق و دوستی در استان خراسان رضوی اشاره کرد. موجود مخازن سدهای طرق و دوستی به ترتیب 3 و 89 میلیون مترمکعب است که نسبت به سال آبی گذشته 69 درصد و 63 درصد کاهش داشتهاند.
به نقل از تسنیم، مردادماه سال جاری، احمد حیدری، معاون حقوقی امور مجلس و پشتیبانی وزارت نیرو گفت که امسال نسبت به سال گذشته کمآبی تشدید میشود. در حال حاضر پنج استان دچار کمآبی شدید هستند که یکی از آنها استان خراسان رضوی است.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی، حیدری گفت: «وضعیت به نحوی است که حتی استانهای شمالی کشور هم با محدودیت منابع آب مواجه شدهاند. میزان بارندگی در شهری مانند مشهد، 60 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.»
ذخایر سدهای کشور تا مهر
برخی مخازن سدهای مهم کشور وضعیت بدتری نسبت به سایر سدها دارند. یعنی همان شهرهایی که در یک سال گذشته بیشتر شاهد کمآبی بودند. موجودی سد رودبال داراب در استان فارس، صفر است که نسبت به سال آبی گذشته 97 درصد کاهش یافته است. موجود سدهای وشمگیر، گلستان و بوستان در استان گلستان نیز صفر است.
موجودی چاهنیمهها در استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی جاری تا 22 مهرماه 50 میلیون مترمکعب بود. یعنی درصد پرشدگی سد فقط 3 درصد است. البته به این معنا نیست که این موجودی فقط از ابتدای مهرماه تا 22 مهرماه است و وضعیت چاهنیمهها بد نیست؛ چراکه درصد پرشدگی آن در سال آبی گذشته و تا پایان شهریورماه فقط 4 درصد بود. یعنی وضعیت وخیمی داشت.
بارندگی پاییز، کم آبی در ایران جبران نمیکند
دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور در آخرین گزارش خود به میزان بارندگی تجمعی استانی از ابتدای سال آبی تا روز 21 مهرماه سال آبی جاری پرداخت. در این گزارش آمده که 14 استان از ابتدای سال آبی جاری، یعنی از ابتدای مهرماه بارندگی تجمعی خوب بود. البته باید دید وضعیت بارندگی در ماههای آینده چگونه پیش میرود.
پیشتر احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی به تجارتنیوز گفت که پیشبینی میشود بارندگی در پاییز و زمستان امسال نرمال یا فراتر از نرمال باشد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی توضیح داد که بارندگی نرمال در پاییز و زمستان امسال کمبود شدید آب در ایران را جبران نمیکند و باید فکری به حال مصارف آب در کشور شود. مصارفی که بیشترین سهم آن مربوط به کشاورزی است.
احد وظیفه گفت که استخراج بسیار از منابع آب زیرزمینی طی دهههای گذشته باعث شده که بسیاری از دشتهای کشور به وضعیت بسیار حاد برسند. آنطور که رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی گفته سطح برداشت از منابع آبی زیرزمینی در ایران بسیار بالا و حدود چهار برابر حد نرمال است.
نظرات