خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۲۶۸۳۱

علت های سقط جنین در کشور چیست؟

علت های سقط جنین در کشور چیست؟

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت ضمن تشریح سه علت عمده سقط جنین در ایران گفت:‌ نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که نخواستن فرزند بیشتر تحت‌تأثیر شعارهای تنظیم خانواده طی سال‌های گذشته بوده است.

به گزارش تجارت نیوز،

روزانه صدها نفر از زوجین در کشور تصمیم می‌گیرند فرزندان خود را به‌روش‌های مختلف از بین ببرند(!)، برخی با استفاده از دارو و برخی دیگر با مراجعه به مراکز زیرزمینی، این کار را تحت عنوان سقط جنین، انجام می‌دهند اما ازآنجا که تصور عموم مردم بر این است که جنین در اوایل زندگی تکه‌ای گوشت بیشتر نیست، برای او حق حیات قائل نمی‌شوند و به‌راحتی به از بین بردن او اقدام می‌کنند.

آمارهای وزارت بهداشت می‌گوید که روزانه 1000 مورد سقط جنین عمدی در کشور رخ می‌دهد؛ در عین حال، ایران با ابربحران پیری جمعیت در آینده نزدیک روبه‌رو است و بنابراین حفظ حیات این جنین‌ها، اهمیت ویژه‌ای برای آینده کشور و جوان شدن جمعیت دارد.

در این راستا صابر جباری؛ رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان این‌که براساس بررسی‌هایی که در وزارت بهداشت انجام شده سه علت اصلی سقط عمدی جنین مشخص شده است، اظهار کرد: اولین علت آن، نخواستن فرزند بیشتر است؛ دومین علت مسائل اقتصادی و سومین دلیل، بدموقع بودن بارداری است.

نقش 20درصدی علل اقتصادی در سقط جنین

وی ادامه داد: نخواستن فرزند بیشتر حدود 40 درصد از علل سقط جنین را تشکیل می‌دهد. علل اقتصادی 21 درصد و بدموقع بودن بارداری 20 درصد علت سقط جنین را شامل می‌‌شود و سایر علل نیز درصد کمی را به خود اختصاص می‌دهند.

وی اضافه کرد: نتایج این بررسی نشان می‌دهد که نخواستن فرزند بیشتر تحت‌تأثیر شعارهای تنظیم خانواده طی سال‌های گذشته بوده است.

عمده سقط‌جنین‌ها تحت‌تأثیر شعارهای تنظیم خانواده

جباری بیان کرد: براساس بررسی‌هایی که در مراکز نجات فرزندان سقط (نفس) انجام شده است، حدود 7.2 درصد از کسانی که متقاضی سقط جنین بوده‌اند در حال تجربه بارداری اول خود بوده‌اند، حدود 20 درصد از افراد قصد سقط فرزند دوم، 24.9 درصد قصد سقط فرزند سوم، 28.3 درصد قصد سقط فرزند چهارم و 10.3 درصد قصد سقط فرزند پنجم خود را داشته‌اند و 8.8 درصد این افراد نیز هنگام بارداری برای فرزند ششم به بعد متقاضی سقط جنین بوده‌اند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت تصریح کرد: این آمارها بیانگر این است که بسیاری از این افراد تحت‌تأثیر شعار "یک یا دو بچه کافی است" یا "فرزند کمتر، زندگی بهتر" قرار گرفته‌اند زیرا در این بررسی‌ها مشاهده کردیم که با افزایش تعداد فرزندان، میزان سقط جنین عمدی نیز افزایش یافته است.

وی گفت: برای فرهنگ‌سازی در زمینه پیشگیری از سقط عمدی جنین، مراکز نفس راه‌اندازی شده‌اند که به زوجین آموزش و مشاوره‌های لازم را برای منصرف شدن از سقط جنین را ارائه می‌کنند. نتایج نشان داده که 60 درصد از این زوجین با درک این موضوع که سقط جنین قتل نفس به‌شمار می‌رود از سقط منصرف می‌شوند؛ همچنین اگر زوجین بدانند که جنین در صورتی که زیر چهار ماه هم باشد و روحش هم به‌اصطلاح  به‌طور کامل دمیده نشده باشد باز هم حکم قتل بر او مترتب می‌شود، از این کار منصرف می‌شوند.

شی‌ءپنداری جنین از عوامل سقط عمدی

جباری تصریح کرد: برخی تصور می‌کنند زیر چهار ماه بارداری، کشتن جنین اشکالی ندارد! برخی "شی‌‌ءپنداری" نسبت به جنین دارند یا آن را صرفاً یک لخته خون می‌دانند و از بین بردن آن را قتل نمی‌دانند به همین دلیل اقدام به این کار می‌کنند.

منبع : تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.