خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۷۶۴۴

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد؛

تدریس زبان های خارجی در مدارس نیازمند اعتبار و زیر ساخت

دبیر زبان و کارشناس آموزش:مدارس نمی‌توانند به راحتی معلم استخدام کرده و وارد چرخه آموزش کنند

تدریس زبان های خارجی در مدارس نیازمند اعتبار و زیر ساخت

در اکثر کشورهای اروپایی دانش آموزان این امکان را دارند که در مدارس خود بر اساس علاقه ای که دارند زبان دوم خود را برای آموزش انتخاب کنند. در اکثر این مدارس بیش از 15 زبان خارجی قابلیت تدریس را دارد.

به گزارش تجارت نیوز،

اولین اظهار نظر آیت الله خامنه ای در مورد تدریس زبان‌های خارجی در مدارس  به سال 1395 باز می‌گردد که در دیدار معلمان و فرهنگیان اظهار کردند: «من همین‌جا این حرفی را که گاهی هم گفته‌ام به مسئولین آموزش‌وپرورش تکرار می‌کنم شاید به مسئولین محترم فعلی نگفته باشم امّا قبل‌ها مکرّر گفته‌ام؛ این اصرار بر ترویج زبان انگلیسی در کشور ما یک کار ناسالم است. بله، زبان خارجی را باید بلد بود امّا زبان خارجی که فقط انگلیسی نیست، زبان علم که فقط انگلیسی نیست. چرا زبانهای دیگر را در مدارس به‌عنوان درس زبان معیّن نمی‌کنند؟ چه اصراری است؟ این میراث دوران طاغوت است، این میراث دوران پهلوی است. مثلاً زبان اسپانیولی؛ امروز کسانی که به زبان اسپانیولی حرف می‌زنند کمتر از کسانی نیستند که به زبان انگلیسی حرف می‌زنند؛ در کشورهای مختلف، در آمریکای لاتین یا در آفریقا کسان زیادی هستند. مثلاً می‌گویم؛ بنده حالا مروّج زبان اسپانیا نیستم که بخواهم برای آنها کار بکنم، امّا مثال دارم میزنم. چرا زبان فرانسه یا زبان آلمانی تعلیم داده نمی‌شود؟ زبان های کشورهای پیشرفته‌ شرقی هم زبان بیگانه است، اینها هم زبان علم است.»

همین سخنان جرقه‌ای شد برای اینکه مسوولان آموزش و پرورش به دنبال راهکاری برای ارایه آموزش دیگر زبان‌های خارجی در مدارس باشند. جرقه‌ای که در نهایت پس از بررسی شرایط و فراهم بودن زیرساخت‌ها در سال 1402 شورای عالی آموزش و پرورش موضوع ماده واحده آموزش زبان‌های خارجی را اصلاح  و به وزارت آموزش و پرورش اجازه داد تا حسب نیازها و تقاضای اجتماعی جدید و با رعایت اصل تنوع بخشی به زبان‌های خارجی علاوه بر آموزش زبان انگلیسی، برای آموزش زبان عربی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیولی و چینی نیز اقدام کند.

نکته اینجاست که در اکثر کشورهای اروپایی دانش آموزان این امکان را دارند که در مدارس خود بر اساس علاقه‌ای که دارند زبان دوم خود را برای آموزش انتخاب کنند. در اکثر این مدارس بیش از 15 زبان خارجی قابلیت تدریس را دارد. البته این شرایط در مدارس ایران فراهم نیست و دلایل بسیاری برای آن وجود دارد.

در حال حاضر برای تدریس دروس اصلی هم بسیاری از مدارس با کمبود معلم مواجه اند ضمن اینکه فراهم آوردن چنین امکانی نیاز به زیرساخت‌ها و اعتباراتی دارد که قطعا فعلا مدارس و در راس آن وزارت آموزش و پرورش از آن برخوردار نیستند.

ارجاع دانش‌آموزان به خارج از مدارس

فاطمه علیاری، دبیر زبان و کارشناس آموزش در این باره به تجارت‌نیوز می گوید: متاسفانه فراهم کردن اعتبار و زیر ساخت مناسب برای آموزش زبان های دیگر به جز انگلیسی در بسیاری از مدارس فراهم نیست. البته ما الان مدارس دو زبانه داریم اما این مدارس غیر انتفاعی هستند و هزینه های بالایی دریافت می کنند.

او می افزاید: در بسیاری از مدارس اگر دانش آموزان علاقه‌ای به یادگیری زبانی غیر از انگلیسی داشته باشند مدرسه آنها را به آموزشگاه‌هایی که این امکانات را دارا هستند ارجاع می دهد. در حالی که اصل ماجرا این است که دانش‌آموزان بتوانند در مدارس خود و بدون پرداخت هزینه اضافی این آموزش‌ها را دریافت کنند.

این دبیر زبان انگلیسی در ادامه می گوید: وقتی مدارس در تامین معلمان دروس اصلی هم با مشکل مواجه هستند قطعا نمی‌توانند برای آموزش زبان‌های خارجی غیر از انگلیسی به راحتی نیرو استخدام کرده و وارد چرخه آموزش کنند. متاسفانه برخی مصوبات بدون توجه به امکانات و ظرفیت‌های موجود ابلاغ می‌شود که البته در نهایت هم اجرای آن سال‌ها به تعویق می افتد.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.