فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۱۸۲۱

چالش رهاسازی زباله در نهرهای اسلامشهر

چالش رهاسازی زباله در نهرهای اسلامشهر

رهاسازی و ریختن زباله در کانال و نهرهای آب پدیده ای است که به دغدغه مدیریت شهری اسلامشهر تبدیل شده و از طرفی هم سلامت شهروندان را به مخاطره می‌اندازد به گونه ای که این رفتار می تواند عامل شیوع بیماری‌ باشد.

به گزارش تجارت نیوز،

رها کردن زباله توسط شهروندان در سطح شهر باعث می شود که این زباله ها در نهرها و جوی ها جاری شده و در نهایت در کانالهای زیرزمینی تجمیع شوند؛ این مسئله علاوه بر ایجاد آلودگی های محیطی و تجمع حیوانات موذی و حشرات، هزینه هنگفتی بر دوش شهرداری اسلامشهر می گذارد.

شهردار اسلامشهر در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پدیده و معضل دردسرساز ریختن زباله در سطح شهر به جمع آوری ۱۳ تن زباله در نهرهای اسلامشهر منجر می شود.

محسن حمیدی بابیان اینکه شایسته است شهروندان بیشتر به این مقوله مهم توجه کنند، اظهار داشت: علاوه بر تکثیر آلودگی ها و هزینه های هنگفت برای مدیریت شهری، مخاطرات جانی برای افرادی که باید به داخل نهرهای سرپوشیده وارد می شوند جهت لایروبی نگران کننده است.

وی افزود: این کار با تنش و استرس بالایی همراه است، چرا که نیروهای خدماتی تحت تاثیر گازهای متصاعد شده و مخاطراتی جدی تری همچون جاری شدن ناگهانی آب و مشکلات ناشی از آن در معرض آسیب هستند.

حمیدی از شهروندان خواست که با کمی تامل و توجه به کمک مدیریت شهری به ویژه پاکبانان بیایند.

رهاسازی زباله بستری برای رشد باکتری و تکثیر حشرات است

کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر نیز پیرامون این موضوع در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در گام نخست شهروندان باید بدانند این جوی ها و کانال هایی که در کوچه و خیابان می بینیم به چه منظور ایجاد شده است.

حدیقه اصغر پور افزود: این نهرها برای جمع آوری آب های سطحی که حاصل آب باران و برف، جلوگیری از تجمع و رها شدن این آب ها در سطح شهر که محل زندگی ما است و جلوگیری از مانداب ها و آلودگی ها بوده و ریختن زباله در جوی و کانال ها پیش از هر چیزی چهره شهر را را نازیبا و زشت می کند و سپس ایجاد بستری برای رشد باکتری ها، قارچ ها و تکثیر حشرات و جوندگان و عوامل بیماری زا است که احتمال افزایش شیوع بیماری ها را به همراه دارد.

وی گفت: این مسئله خود باعث افزایش معضلات بهداشتی شده که برای رفع آن نیاز به صرف هزینه، استفاده از نیروی انسانی و همچنین استفاده از سموم شیمیایی که خود باعث افزایش مواد سمی و شیمیایی در محیط زیست می شود؛ دارد.

این کارشناس مسئول یادآور شد: همچنین ریختن زباله ها در جوی ها منجر به گرفتگی این جوی ها و کانال ها و پس زدن آب به سطح خیابان می شود که علاوه بر ایجاد آلودگی، سختی در رفت و آمد و بسته شدن خیابان و ایجاد ترافیک، چهره نامناسب شهر و تامین نیروی انسانی و هزینه برای رفع این معضل است.

ثریا عظیمی شهروند اسلامشهر در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این هزینه نشات گرفته از ریختن زباله توسط برخی از شهروندان است که متاسفانه با بی توجهی این عمل به ظاهر ساده ولی آسیب زا را انجام می دهند و در نهایت از بیت المال برای نظافت آن ها میلیون ها تومان هزینه می شود.

صابر احمدی دیگر شهروند اسلامشهر در مصاحبه با ایرنا اظهار داشت: این کار یک فرهنگ است که نه تنها مردم در آن مقصرند بلکه مسئولان مربوطه باید به آموزش از راه های مختلف بویژه در از طریق رسانه ها و نشان دادن عواقب یک کار اشتباه به ظاهر ساده بپردازند.

وی افزود: اگر در حین تردد در سطح شهر، کمی مسئولانه تر عمل کنیم و شهر خود را خانه خود بدانیم عواقب کمتری گریبانگیر شهر و پاکبانان خواهد شد.

نکته پایانی: هرچند که به صورت مستمر و در طول ماه های سال برای جلوگیری از وقوع سیلاب در بارندگی ها، کانال های شهری توسط کارگران شهرداری لایروبی و زباله های آن ها جمع آوری می شود، اما روی دیگر سکه، این شهروندان هستند که با مسئولیت پذیری و با فرهنگ شهرنشینی خود، نقش موثری در زیبایی و پاکیزگی شهرشان دارند؛ کافی است برای ریختن هر زباله کمی تامل کنیم.

منبع : ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.