وقوع سیل موجب افزایش زایمان زودرس میشود
بر اساس تحقیقات جدید، وقوع سیل میتواند سلامت افراد را حتی قبل از تولد آنها تحت تاثیر قرار دهد.
تجزیه و تحلیل جدید بیش از ۳۰۰۰ مطالعه از سراسر جهان نشان میدهد که وقوع سیل باعث افزایش زایمان زودرس تا حدود سه درصد میشود. کودکانی که در هنگام وقوع سیل در رحم مادر بودند نیز احتمال دارد هنگام تولد با کمبود وزن مواجه باشند. هر دوی این پیامدها عوامل خطر برای ایجاد بیماریهای مزمن مانند آسم و دیابت در سنین بالاتر هستند.
به نقل از ساینسدیلی، این مطالعه مکانیسمهای فیزیکی را که توسط آن سیلها ممکن است باعث زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد شوند، مشخص نکرد، اما تحقیقات در مورد سایر بلایای طبیعی نشان میدهد که استرس، اختلال و تاخیر در دسترسی به مراقبتهای بهداشتی از عوامل مؤثر احتمالی هستند.
جولیا گولکه (Julia Gohlke)، دانشمند بهداشت محیطی در ویرجینیا تک که رهبری این تحقیق را بر عهده داشت، میگوید: این تجزیه و تحلیل نشان میدهد که سیل تاثیرات مادامالعمر دارد. از آنجایی که تغییرات آب و هوایی در حال افزایش وقوع سیل است، این تحقیق به ارائه تخمین بهتر از آنچه در خطر است، کمک خواهد کرد.
افزایش سطح آب، کاهش وزن نوزاد
سیلها میتوانند مستقیما بر سلامت انسان تاثیر بگذارند و برای مثال باعث ایجاد جراحت یا مرگ یا گسترش بیماریها شوند. آنها همچنین میتوانند تأثیر مستقیم کمتری به همراه داشته باشند که از جمله آنها میتوان به استرس طولانی مدت و از دست دادن درآمد اشاره کرد. اما محققان هنوز در حال کار برای درک مجموعه کامل اثرات منفی بر سلامت انسان هستند. برخی از مطالعات نشان دادهاند که وقوع سیل میتواند منجر به پیامدهای بدتری برای افراد باردار و نوزادان آنها شود، اما نتایج متناقض بوده است.
گولکه و همکارانش برای دریافت ایده واضحتر از تأثیر سیل بر بارداری، یافتههای ۳۱۷۷ مطالعه را تجزیه و تحلیل کردند که دادههای مربوط به طول بارداری، وزن تولد و سیل را از دهه ۱۸۰۰ تا کنون در آنها جمعآوری شده بود. در حالی که برخی از محققان هیچ تأثیری از سیل بر بارداری پیدا نکردند، برخی دیگر شواهد قانعکنندهای یافتند که نشان میدهد سیل خطر عوارض دوران بارداری و زایمان را افزایش میدهد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ که به زایمان زودرس پس از طوفان کاترینا پرداخته بود، به این نتیجه رسید که سیل باعث افزایش ۲۳۰ درصدی زایمانهای زودرس شده است.
در مجموع، محققان دریافتند که هر سیل نرخ تولد زودرس را تا حدود سه درصد در مقایسه با مناطق بدون سیل افزایش میدهد. حدود هفت درصد بیشتر از کودکانی که در هنگام وقوع سیل در رحم مادر بودند، با وزن کم متولد شدند.
استرس میتواند تا آخر عمر ادامه داشته باشد
گوهلک میگوید: سیل ممکن است به دلایل مختلفی باعث زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد شود. استرس میتواند باعث زایمان زودرس شود. به عنوان مثال، امواج گرما با زایمانهای زودرس بیشتر مرتبط است که احتمالا به دلیل کم آبی است. اتفاقی مشابه در هنگام وقوع سیل برای منابع آب میافتد و مردم برای دور شدن از مناطق خطرناک مجبور میشوند مسافتهای طولانی را پیاده طی کنند، همانطور که مردم در کارولینای شمالی به دلیل طوفان هلن در سپتامبر امسال مجبور به انجام این کار شدند.
تولدهای زودرس نیز ممکن است در طول سیل افزایش یابد، زیرا افراد نمیتوانند به موقع به مراقبتهای بهداشتی برسند تا از زایمان خودداری کنند. اگر کسی به خدمات مراقبتهای بهداشتی دسترسی داشته باشد میتوان زایمان زودرس را متوقف کرد، اما جادههای سیل زده یا آسیب دیده ممکن است مانع از رسیدن به موقع آنها شود.
گوهلک افزود: وزن کم هنگام تولد اغلب با زایمانهای زودرس همراه است، اما همیشه اینطور نیست. افرادی که در دوران بارداری کمتر غذا میخورند، نوزادانی با وزن کمتر به دنیا میآورند، حتی اگر طبق برنامه زایمان کنند. از آنجایی که سیل میتواند دسترسی افراد به غذا را به خطر بیندازد، چه از طریق تخریب محصولات کشاورزی یا مسدود کردن دسترسی به منابع غذایی، افرادی که در طول سیل باردار هستند ممکن است به احتمال بیشتری نوزادان کم وزن به دنیا بیاورند.
تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد تضمین نمیکند که کودک در آینده دچار مشکلات عصبی، چاقی یا دیابت شود. اما آنها خطر را افزایش میدهند. با در نظر گرفتن این موضوع، خدمات اورژانس باید قبل از وقوع سیل، افراد باردار را تخلیه کنند.
نظرات