شبکه بارانی چیست و چگونه کار میکند؟
شبکه بارانی روشی برای آبیاری مزارع مانند بارش باران است. این شبکه یا سیستم آبیاری بارانی جریان آب مورد نیاز برای کشاورزی را از طریق مجموعهای از لولهها با استفاده از پمپاژ عبور میدهد. سپس این آب توسط آبپاشها مانند قطرات ریز باران بر روی زمین میافتد.
برای آبیاری زمینهای کشاورزی انواع مختلفی از روشها وجود دارد از روشهای سنتی گرفته تا آبیاری قطرهای و… . در این میان این روشها دو روش، امروزه بسیار مرسوم شده است یکی شبکه آبیاری قطرهای و دیگری شبکه بارانی .
دلیل این مرسوم شدن این روشها مزیتهای بالای آنها است چراکه هم آب کمتری به هدر میرود و هم یکنواختی در آبیاری کل زمین حفظ میشود. در این مقاله قصد داریم شبکه بارانی را مورد بررسی قرار دهیم. اینکه این شبکه چه مزایایی دارد و برای چه زمینهایی مناسب است. در انتها نیز اطلاعات مفیدی در مورد آبپاشها در اختیار شما قرار خواهیم داد.
آبیاری با شبکه بارانی
چه باغچه کوچکی در حیاط خانه داشته باشید و چه یک باغ بزرگ، همه گیاهان برای رشد و بقا نیاز به آب خواهند داشت. روشهای بسیار مختلفی برای آبیاری گیاهان وجود دارد که یکی از آنها استفاده از شبکه بارانی است. شبکه بارانی پوشش موثر و مناسب برای مناطق و مزارع کوچک و بزرگ فراهم کرده و تقریبا با هر نوع خاکی سازگار است، چرا که دامنهی تخلیه این سیستم کاملا قابل تنطیم میباشد.
شبکه بارانی چیست؟
شبکه بارانی روشی برای آبیاری مزارع مانند بارش باران است. این شبکه یا سیستم آبیاری بارانی جریان آب مورد نیاز برای کشاورزی را از طریق مجموعهای از لولهها با استفاده از پمپاژ عبور میدهد. سپس این آب توسط آبپاشها مانند قطرات ریز باران بر روی زمین میافتد.
بیایید باهم مزایای استفاده از این شبکه آبیاری را مرور کنیم.
برخی از فواید شبکههای بارانی:
- کاهش تلف شدن آب در هنگام ترانزیت
- مناسب برای هر نوع خاک به جز خاک رس سنگین
- ذخیره ۳۰ تا ۵۰ درصدی آب
- مناسب برای آبیاری در مزارعی که تراکم محصولات بالاست
- کمک به رونق تولید
- غلبه بر فشردگی خاک
استفاده از آبپاش مناسب برای شبکه بارانی بسیار مهم است به همین دلیل هم در ادامه برخی از انواع آبپاشها را برای شما معرفی خواهیم کرد. البته انتخاب درست اتصالات شبکه بارانی هم بسیار اهمیت دارد چراکه انتخاب غلط میتواند توان این شبکه را بسیار پایین بیاورد.
آبپاش برای شبکههای بارانی:
آبپاشها به دو دسته کلی تقسیم میشوند آبپاش دستی و اتوماتیک. دسته اول برای زمینهای بسیار کوچک و استفاده در خانه کاربرد دارند. در ادامه انواع مختلف آبپاشهای اتوماتیک را بررسی خواهیم کرد:
آبپاش نوسانی: از این نوع آبپاش برای آبیاری زمینهای مربعی و مستطیلی شکل استفاده میشود. این مدل میتواند جریانهای مختلف آبی ایجاد کرده و زمین را آبیاری کند.
آبپاش بارانی: از آبپاش بارانی در پارکهای مختلف که زمین شکل خاصی ندارد استفاده میکنند. این مدل آبپاش برای زمینهای چمن مناسبترین نوع است
آبپاش خودکار: این نوع آبپاشها مانند سیستمهای قطرهای عمل میکنند اما هزینه کمتری دارند و سطح کمتری را نیز پوشش میدهند. برای نصب این نوع آبپاشها، به منبع آب کم فشار احتیاج دارید.
شرکت سناپالیز این امکان را برای شما فراهم کرده که بتوانید آبپاش و یا شبکه بارانی مورد نظر خود را به صورت آنلاین و با مناسبترین قیمت خریداری کرده و در درب خود تحویل بگیرید. البته شما میتوانید لوازم و محصولات کشاورزی را نیز از این شرکت تهیه نمایید. برای این کار کافی است به سایت این شرکت مراجعه کنید.
نظرات