خلف وعده دولت، واردکنندگان را به دردسر انداخت
برخی واردکنندگان از خلف وعده بانک مرکزی در تخصیص ارز به کالاهایی که ماهها قبل به درخواست دولت بهصورت درصدی ترخیص و زیر نظر وزارت صمت با نرخ دولتی توزیع شده، گلایهمند هستند.
به گزارش خبرنگار مهر ، برخی واردکنندگان از خلف وعده بانک مرکزی در تخصیص ارز به کالاهایی که ماهها قبل به درخواست دولت بهصورت امانی وارد کشور و زیر نظر وزارت صمت با نرخ دولتی توزیع شده، گلایهمند هستند.
ماجرا به چند ماه قبل باز میگردد که محدودیت در منابع ارزی و لزوم اتخاذ سیاست صرفهجویی در هزینه کرد منابع ارزی موجب شد بانک مرکزی جریان تخصیص ارز به واردات انواع کالاها حتی کالاهای اساسی را قطرهچکانی کند.
براین اساس تخصیص ارز به واردات کالاهای غیرضرور متوقف و بهصورت بسیار محدود برای اقلام اساسی ادامه یافت. این در حالی بود که حجم زیادی انواع کالا از جمله کالاهای اساسی طبق روال تجاری کشور وارد گمرکات شده و در انتظار تخصیص ارز و ترخیص قرار داشت.
از آنجا که تنظیم بازار برخی اقلام از جمله نهادههای دامی و برنج بسیار مهم بود، ستاد تنظیم بازار از برخی واردکنندگان شناسنامهدار درخواست کرد اقلام وارداتی موجود در گمرکات را با استفاده از اعتبار شخصی نزد صاحب کالا و بصورت درصدی از گمرکات ترخیص، و در شبکه توزیع منتخب دولت، به قیمت مصوب و بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی توزیع کنند.
واردکننده برنج: گفتند ترخیص کنید و با مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی بفروشید؛ حالا ارز نمیدهند
در همین ارتباط یکی از واردکنندگان برنج که خواست نامش در گزارش ذکر نشود در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حجم زیادی از بار وارداتی را اسفند و فروردین حسب نظر ستاد تنظیم بازار بصورت درصدی از گمرک ترخیص و در شبکه منتخب مدنظر ستاد تنظیم بازار بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی با نرخ مصوب توزیع کردیم.
وی ادامه داد: اما در اردیبهشت ماه امسال اولویت ارز برنج تغییر کرد و این کالای اساسی از شمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد. این در حالی بود که ما اقلام وارداتی خود را بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی و به درخواست دولت در بازار توزیع کرده بودیم و تمام اسناد مثبته نیز موید این مطلب است اما بانک مرکزی اکنون پس از گذشت به حدود ۶ ماه، حاضر نیست مطالبات ما را تسویه کند.
این واردکننده برنج گفت: در عین حال مابقی محموله وارداتی ما همچنان در گمرکات معطل مانده و در حال خراب شدن است و در صورت تداوم وضع موجود، غیر قابل استفاده خواهد شد.
واردکننده نهاده دامی: با اعتبار شخصی محمولهها را ترخیص و توزیع کردیم اما ارز نمیدهند
عباس حاجیزاده، دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران نیز در همین ارتباط میگوید: بخش عمدهای از ذرت فعلی موجود در بازار از طریق تامین ارز از سوی بانک مرکزی وارد کشور نشده است بلکه فعالان اقتصادی با اعتبار شخصی خود این محمولهها را به صورت ۹۰ روزه خریداری کرده و بانک مرکزی موظف شده است که تا سه ماه آینده ارز آن را تامین نماید.
به گفته وی، اگر فعالان بخش خصوصی با استفاده از اعتبار خود اقدام به واردات نهادههای دامی نمیکردند تبعات کمبود کالا بر بخش تولید و توزیع بیش از پیش خودنمایی میکرد.: کندی و کاهش روند تامین ارز مورد نیاز نهادههای دامی توسط بانک مرکزی به زودی باعث تشدید کمبود نهادههای دامی کشور خواهد شد.
حاجی زاده میگوید که کندی و کاهش روند تامین ارز مورد نیاز نهادههای دامی توسط بانک مرکزی به زودی باعث تشدید کمبود نهادههای دامی کشور خواهد شد.
وی افزود: متاسفانه هشدارهای دستاندرکاران زنجیره تولید مواد پروتئینی کشور و حتی تاکیدات ریاست محترم جمهور طی ماههای گذشته عملا تاثیری در گشایشهای مورد انتظار برای تامین ارز کالاهای اساسی نداشته است به نحوی که آمار تامین ارز نهادههای دامی از ابتدای سال ۹۹ حدود ۳۱ درصد کمتر از برنامه مصوب رسیده است.
نظرات