فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۸۳۰۲۶

&#۸۲۲۰;سئو کردن&#۸۲۲۱; به چه معناست؟

“سئو کردن” به چه معناست؟

اگر شما قصد موفقیت در دیجیتال مارکتینگ را دارید باید انعطاف‌پذیر باشید. سئو به طور مشخص یک کار فعالانه نیست. سئوکار باید به تغییرات موتورهای جستجو و رفتار کاربران عکس‌العمل نشان دهد.

اگر تعریف شما از سئو لیستی از کارهایی است که باید انجام داده و در آخر آنها را تیک بزنید، باید بگوییم سخت در اشتباهید. در این مقاله شما یاد خواهید گرفت که به نتیجه نهایی بیشتر توجه کنید.

چندین سال پیش این‌طور به نظر می‌آمد فعالیتی که ما سئوکاران انجام می‌دهیم کار کردن به معنای واقعی نیست! ما در تلاش بودیم تا برنامه‌های سئویی آسان برای مشتریان واقعی تهیه کنیم، و مشخص کنیم که آنها باید چه اهداف ماهانه‌ای را دنبال کنند تا به هدف نهایی‌شان برسند.

یک برنامه ماهانه معمولی شامل مواردی از این قیبل است :

  • ده صفحه بهینه‌سازی متا تایتل‌ها
  • ده صفحه بهینه‌سازی سرعت سایت
  • ده صفحه بهینه‌سازی schema mark-up
  • ده صفحه بهینه‌سازی محتوا

با این وجود می‌توانید تصور کلی از وضعیت داشته باشید، درست است؟

کاری که ما انجام می‌دادیم تهیه یک لیست از باید و نبایدهای ساده‌ای بود که باید هر ماه انجام می‌شد و امید داشتیم که در نهایت به بهبود سئو نیز کمک کنند.

حدس شما چیست؟ این لیست‌ها هیچ وقت منجر به موفقیت نشدند. در واقع هنوز به ماه دوم نرسیده لیست باید و نبایدها از یاد می‌رفت.

سئو چیست؟

معنای کاربردی سئو با توجه به دوره‌های آموزش سئو و اینکه از چه کسی پرسیده می‌شود می‌تواند متفاوت باشد. ما از بسیاری از افراد معروف و ماهر در زمینه سئو این سوال را پرسیده‌ایم و پاسخ‌هایی که دریافت کرده‌ایم متفاوت بوده است. این پاسخ‌ها شامل موارد بی‌نهایتی هستند که در همه حوزه‌ها خصوصا تبلیغات و چشم‌انداز خلاقیتی تاثیرگذارند.

بعضی از آنها به شکل زیر هستند :

  • مشکلات امنیتی
  • تولید محتوا
  • تمرینات برندینگ
  • آنالتیک‌ها و آنالیز کردن دیتا
  • انطباق ADA
  • نرخ تبدیل بهینه‌سازی و آزمایش تجربه کاربری
  • پژوهش مخاطب
  • مشاوره فروش (آموزش دادن نحوه فروش به تیم فروش)
  • اتوماسیون مارکتینگ
  • کپی ادیتینگ ابتدایی
  • تقسیم وظایف بین تیم‌های متفاوت

و این لیست همچنان ادامه خواهد داشت. بعضی از این موارد از وظایف اصلی سئو و بعضی دیگر از آنها ورای آنچه هستند که ما از سئوی سنتی انتظار داریم.

اما آنچه که در این میان واضح بود این است که یک لیست مشخص از موارد مربوط به وظایف سئو وجود ندارد. بین آنچه که ما به عنوان سئو فهمیده ایم و آنچه که شما به عنوان وظایف سئو می‌شناسید قطعا تفاوت زیادی وجود خواهد داشت. این دقیقا مسئله‌ای است باعث ایجاد مشکل برای مشتری‌ها و مشاوران این حوزه می‌شود.

در نتیجه ممارست‌های فراوان و تجربه‌های مختلف ما نتیجه گرفتیم که داشتن یک مدل مشاوره‌ای برا اساس "زمان و محتوا" به ما در این زمینه بیشتر کمک می‌کند و مشتری به جای "وظیفه" برای "ساعت" هزینه خواهد کرد.

بعضی از مشتریان هم بیشتر علاقمندند بدانند شما دقیقا چه کاری انجام می‌دهید تا اینکه به دنبال نتیجه کار و توجه به آن باشند.

چنین افرادی هیچ‌گاه به شما ارزشی که لایقش هستید را نخواهند داد و اگر هم تعریفی بکنند به درازا خواهد کشید و با غرور این کار را می‌کنند.

در سیستمی که شما بر اساس قرارداد موظف به انجام مجموعه‌ای از وظایف به صورت ماهانه هستید، اگر شما را در حال استفاده از روش دیگری برای رسیدن به موفقیت ببینند این افراد کنترلشان را از دست خواهند داد. خصوصا اگر در قرارداد مشخص شده باشد که شما باید در ماه یه هدف خاصی را به ثمر برسانید.

و اگر شما روش‌تان را عوض کنید، این چیزی است که در همه مسیرها اتفاق می‌افتد، آنها از شما شکایت می‌کنند و هیچ قانونی پشت شما نخواهد بود.

به همین خاطر شما دو راه پیش رویتان خواهد بود: اول اینکه طبق قرارداد آنچه که از شما خواسته شده است را ماهانه تحویل بدهید که شما را با مشکلات زیادی مواجهه خواهد کرد؛ چرا که روش‌های موجود در بازه زمانی یک پروژه ممکن است از دور خارج شوند. و روش دوم این است که قراردادتان را به گونه‌ای تنظیم کنید که انعطاف لازم را برای فعالیت‌های شما داشته باشد، تا رسیدن به موفقیت برایتان آسان‌تر شود.

بهتر است قبول کنیم که مشتری‌هایی که در محور وظایف مشخص سیر می‌کنند، به این گمانند که افراد را خریداری کرده‌اند و به طور کل قراردادهایی که قابلیت تغییر را به افراد می‌دهد نمی‌پسندند.

اما اگر شما قصد موفقیت در دیجیتال مارکتینگ را دارید باید انعطاف‌پذیر باشید. سئو به طور مشخص یک کار فعالانه نیست. سئوکار باید به تغییرات موتورهای جستجو و رفتار کاربران عکس‌العمل نشان دهد.

اهمیتی ندارد که شما چقدر حرفه‌ای هستید به طور قطع نیمی از تصورات شما در مورد موتورهای جستجو و رفتار کاربران اشتباه است. اگر خلاف این فکر می‌کنید حتما خیالاتی شده‌اید!

عنوان شغلی سئو چیست؟

برگردیم به سوال قبلی، "سئو چیست؟"

به طور قطع پاسخ به این سوال نمی‌تواند نظر مثبت همه را جلب کند. برای موفق بودن در حوزه دیجیتال مارکتینگ سئو نمی‌تواند در خلا خوب عمل کند. تمام مواردی که بالاتر ذکر شد و خیلی بیشتر از آنها لازم است تا یک جعبه ابزار سئو خوب و درست عمل کند.

مشکلی که ما در حال حاضر ما با آن روبرو هستیم این است که تعداد زیادی از افراد که در روزمره هیچ ارتباطی با دیجیتال مارکتینگ ندارند در حال انجام سئواند. وقتی تعریف افراد از سئو متفاوت است و به اشتراکی در این مورد نرسیده‌اند نمی توان سئو انجام داد. این چیز بدی هم نیست.

اگرچه موضوعات پایه‌ای سئو در طی سال‌ها تغییرات زیای نکرده است، محدوده و وسعت وظایف سئو دستخوش تغییرات فراوانی شده است.

متخصصان سئو دیگر حوزه‌های کدنویسی نیستند که فقط با حقه‌های HTML بتوانند برای سایت‌‌ها رنک بهتر بیاورند. موفقیت در حوزه سئو به گروهی از مهارت احتیاج دارد از کدنویسی گرفته تا روابط عمومی!

سخن پایانی

مشکلات اصلی زمانی به وجود می‌آیند که بازاریابان به طور دقیق نمی‌دانند که محدوده وظایف‌شان کجاست. یک سئوکار ممکن است از یک روابط عمومی داد و بیداد بشنود، با تیم تبلیغات عصبانی در بیفتد و یا روبروی مدیران فروش و تیم مارکتینگ مورد بازخواست قرار بگیرد! چرا که همه آنها وظایف سئوکار بخت برگشته را جزو وظایف خودشان می‌دانند!

چیزی که بعد از سال‌ها تجربه و کار به آن دست پیدا می‌کنید این است که کلید گذشتن از این مسیر در ارتباط و انعطاف‌پذیری خواهد بود.

اما اگر مشکلی که شما آن را رفع کرده‌اید وظیفه همکار یا تیم دیگری بوده است نه تنها دشمنی در فضای کار به وجود می‌آید بلکه می‌تواند باعث ایجاد ختلال در روند کاری کل یک سازمان نیز بشود.

به همین خاطر باید شرایطی وجود داشته باشد که متخصصان سئو بتواند مسائل مورد نظرشان را با استفاده از افراد همان حوزه به تحقق برسانند. در چنین موقعیتی لازم است وظیفه تایید کیفیت نیز به عهده فرد مجزایی باشد. داشتن تاییدیه کیفیت می‌تواند حلال مشکلات باشد.

اما آنچه در آخر مهم به نظر می‌آید این است که تعریف سئو اهمیت چندانی ندارد. چرا که نتیجه باید موفقیت‌آمیز باشد. البته که مهم است بدانید که یک کارمند برای انجام چه کاری حقوق دریافت می‌کند به همین خاطر پرداخت به ازاری ساعت تمام این ابهامات را از بین می‌برد. و این تنها راه حلی است که فعلا به شما کمک خواهد کرد.

اگر مدیر یا مشتری شما بتواند دست از تیک زدن یک لیست بردارد و روی نتیجه نهایی تمرکز کند همه گروه موفق خواهند بود و شما متوجه می‌شوید اینکه چه کسی "چه کاری می‌کند" اهمیت چندانی ندارد، آن هم تا زمانی که هر فرد بداند "چه کسی" آن کار مشخص شده را انجام خواهد داد.

شما می‌توانید برای شرکت در دوره‌های آموزش سئو سایت به وب‌سایت آموزشگاه تخصصی سئو لب مراجعه کنید. در این آزمایشگاه دوره‌های سئو از مراحل سئو مبتدی و مقدماتی تا مراحل پیشرفته و سئو حرفه‌ای بصورت عملی روی پروژه‌های واقعی اجرا و آزمایش می‌شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.