فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۷۳۴۷۹

تفاوت حسابداری با حسابرسی

تفاوت حسابداری با حسابرسی

حسابداری و حسابرسی نقش مهمی در محافظت از سلامت مالی یک شرکت دارند. اگرچه افراد در این شغل اغلب با هم کار می‌کنند، اما در هر حال حسابداران و حسابرسان اهداف و مسئولیت‌های مشخصی دارند.

اگر به شغلی در زمینه مالی علاقه‌مند هستید، حسابداری و حسابرسی دو شغل پیش روی شما برای بررسی هستند. هر دو، نقش مهمی در محافظت از سلامت مالی یک شرکت دارند. اگرچه افراد در این شغل اغلب با هم کار می‌کنند، اما در هر حال حسابداران و حسابرسان اهداف و مسئولیت‌های مشخصی دارند. در این مقاله ما حسابداری و حسابرسی را تعریف می‌کنیم، مهارت‌هایی را که هر نقش نیاز دارد را برای شما لیست می‌کنیم و تفاوت‌های اساسی این دو شغل مهم را بررسی می‌کنیم.

حسابداری چیست؟

حسابداری روشی در ثبت دارایی‌ها، بدهی‌ها و گردش پول شرکت است. حسابداران با مهارت های حسابداری مسئول تجزیه و تحلیل داده‌های مالی، مشاوره در مورد مسائل مالی، پیش بینی نتایج مالی، ایجاد مدل‌های مختلف مالی بر اساس تغییر شرایط و انجام معاملات مالی مطابق با قوانین، مقررات و قوانین هستند. وظایف خاصی که یک حسابدار انجام می‌دهد شامل موارد زیر می‌شود:

  • تجزیه و تحلیل هزینه‌ها
  • ایجاد صورت‌های مالی
  • اطمینان از انطباق صورت‌های مالی با قوانین مالیاتی و سایر مقررات
  • ثبت اظهارنامه مالیاتی
  • نتایج پیش بینی تصمیمات مالی
  • ارائه مشاوره برای مدیریت امور مالی
  • آگاهی از قانون و رویه‌های مالیاتی
  • ارائه پیشنهاد و راه‌های صرفه جویی در هزینه

گزارش‌هایی که حسابداران خصوصا حسابدار در شرکت های بزرگ ارائه می‌دهند عبارت‌اند از:

  • هزینه‌های ماهانه، سه ماهه و سالانه کسب و کار
  • اظهارات سود و ضرر
  • نسبت سود و زیان نسبت به کل فروش شرکت
  • مقایسه ماهانه، سه ماهه و سالانه صرفه جویی در هزینه
  • تعداد فعلی کارمندان فعال
  • حاشیه‌های سود
  • رشد شرکت در طول زمان

حسابرسی چیست؟

حسابرسی عبارت است از بررسی منظم سوابق مالی یک شرکت برای شناسایی مغایرت‌ها و هرگونه عمل غیر. حسابرسان پس از اتمام کار حسابدار برای بررسی گزارشگری مالی وارد کار می‌شوند. دو نوع حسابرسی وجود دارد: حسابرسی خارجی که توسط افرادی خارج از شرکت انجام می‌شود. حسابرسی داخلی که توسط حسابرسان در یک سازمان انجام می‌شود. کار حسابرس بر موارد زیر تمرکز دارد:

  • مطابقت قانونی با الزامات و مقررات صنعت
  • کارایی سیستم حسابداری
  • کشف و پیشگیری از تقلب
  • دقت برنامه ریزی و بودجه

شباهت‌های حسابداری و حسابرسی

این دو شغل با اینکه مسئولیت‌های متفاوتی دارند، اما از جهاتی شباهت‌هایی نیز با هم دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

تحصیلات

اگرچه برای شرکت‌های بسیاری تحصیلات ملاک انتخاب نیست، اما داشتن مدرک لیسانس معمولاً حداقل نیاز آموزشی حسابداران و حسابرسان است. بیشتر حسابداران شاغل در شرکت‌ها برای اینکه بتوانند ارتقای شغلی داشته باشند و اینکه مهارت خو در حسابداری را افزایش دهند، به ادامه تحصیلات روی می‌آورند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ ترجیح می‌دهند کارمندان حسابداری و حسابرسی خود واجد از نظر میزان سواد حسابداری و حسابرسی در سطح بالایی باشند.

مهارت‌ها

مهارت‌های مشترک حسابداران و حسابرسان موفق شامل موارد زیر می‌شود:

ارتباطات کتبی: حسابداران و حسابرسان باید بتوانند گزارشی تهیه کنند و این گزارش‌ها باید، دقیق و قابل فهم باشند.

تمرکز: برای ارائه توصیه‌های مفید تجاری، حسابداران باید بتوانند بر روی جزئیاتی که تصویر کامل مالی یک شرکت را نشان می‌دهند تمرکز کنند. حسابرسان باید بتوانند هر مرحله را در فرآیند حسابداری دنبال کنند تا مغایرت‌های تصادفی یا عمدی را تشخیص دهند.

ریاضیات: حسابداران و حسابرسان به مهارت بالا در ریاضی، از ریاضیات پایه تا پیشرفته، نیاز دارند.

سازماندهی: برای ساخت و بررسی صحت گزارش‌های مالی، هم حسابداران و هم حسابرسان باید بتوانند اطلاعاتی را که از دیگران می‌گیرند و اطلاعاتی را که گزارش می‌دهند سازماندهی کنند.

سواد رایانه‌ای: حسابداران و حسابرسان باید در جریان برنامه‌ها و نرم افزارهایی باشند که در کسب و کارها برای گزارش و تجزیه و تحلیل داده‌ها از آنها استفاده می‌شود.

حل مسئله: حسابداران هنگام ایجاد تعادل بین حساب‌ها از مهارت‌های حل مسئله استفاده می‌کنند. حسابرسان هنگام بررسی مغایرت‌ها و بررسی کارهای حسابداری، از این مهارت استفاده می‌کنند.

تفاوت حسابداری و حسابرسی

حسابداران و حسابرسان ممکن است فعالیت‌ها و مهارت‌های مشابهی داشته باشند، اما نقش آنها متمایز است. به عنوان مثال به دلیل درخواست فراوان در هر شرکت برای استخدام حسابدار، بازار کار برای حسابداری نسبت به حسابرسی داغ‌تر است. در اینجا تفاوت‌های اصلی که بین آنها وجود دارد را بیان می‌کنیم:

عملکرد اصلی

حسابداری سوابق مالی یک شرکت را حفظ می‌کند. حسابرسی سوابق مالی و صورت‌های تولید شده توسط حسابداری را ارزیابی می‌کند.

هدف

در حالی که حسابداری دید درست و دقیقی از سوابق مالی در شرکت را فراهم می‌کند، حسابرسی صحت آن سوابق را تأیید می‌کند.

انواع

حسابداری ممکن است به حسابداری مالی، حسابداری مدیریتی، حسابداری هزینه، حسابداری مزایای اجتماعی، حسابداری دولتی و حسابداری منابع انسانی تقسیم شود. همان‌طور که در بالا اشاره شد، حسابرسی یا داخلی است یا خارجی. بیشتر شرکت‌ها معمولا برای انجام درست حسابرس‌های خود سراغ حسابرس داخلی می‌روند. حسابرس خارجی معمولاً به عنوان یک ناظر در شرکت‌ها حضور پیدا می‌کند و حضور او برای اطمینان از انطباق صوت‌های مالی با قوانین و مقررات مالی انجام می‌شود.

فعالیت‌های روزانه

حسابداران به صورت روزانه حساب‌های شرکت را بررسی می‌کنند، اسناد و مدارک را بایگانی و حفظ می‌کنند، صورت‌های مالی را در صورت لزوم تهیه می‌کنند، پیش بینی‌های مالی را تهیه می‌کنند، مدل‌های تجاری را تجزیه و تحلیل می‌کنند، بودجه را اجرا می‌کنند و هزینه‌های واقعی را کنترل می‌کنند. حسابرسان وقت خود را صرف بررسی صورت‌های مالی شرکت می‌کنند، مراحل اقتصادی شرکت را مرحله به مرحله دنبال می‌کنند، خطرهای احتمالی مالی را شناسایی می‌کنند، در مورد ریسک‌های احتمالی اخطار می‌دهند، اسناد مالی را تأیید می‌کنند، یک سند حسابرسی ایجاد می‌کنند و گزارش‌های حسابرسی را برای ارائه به مدیران مالی و شرکت‌ها آماده می‌کنند.

سمت

حسابداران به طور کلی بخشی از مدیریت میانی هستند. حسابرسان داخلی نیز معمولاً همین سمت را دارند. حسابرسان خارجی گرچه بخشی از ساختار یک شرکت نیستند، اما از آنجایی که کار آنها بر کار حسابداران ارجح است، نسبت به کارمندان امور مالی ارشدیت دارند.

نوع کار

شغل حسابدار تحلیلی و عملیاتی است. شغل حسابرس تحلیلی و تحقیقی است.

تمام آنچه باید در مورد این دو شغل می‌دانستید را عنوان کردیم. از این جا به بعد دست شماست که بررسی کنید و بعد تصمیم بگیرید که کدام را برای کار انتخاب کنید و حتی کدام بیشتر با توانایی‌ها و مهارت‌هایی که دارید همخوانی دارند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.