معرفی پربازدهترین صندوق سرمایهگذاری درآمد ثابت
سرمایهگذاری یکی از اولین آموزشهای مالی است که هر فردی با آن مواجه میشود و با توجه به انتخاب نوع سرمایهگذاری، ریسکهای متفاوتی از جمله میزان سوده دریافتی یا از دست دادن سرمایه را تجربه میکند.
بالا رفتن نرخ تورم و رشد ناگهانی بازارهای مسکن، طلا، خودرو و ... سرمایهگذاری را به یک امر اجتنابناپذیر بدل کرده است. اما نوسانات بازار سرمایه، رکود بازارهای مالی موازی و بحث نقدینگی، سرمایهگذاران را در چند راهی انتخاب شیوههای سرمایهگذاری قرار داده است. همچنین اکثریت سرمایهگذاران اصلیترین فاکتورهای بهترین صندوق سرمایهگذاری را بازدهی مناسب و تکرارپذیر، حفظ سرمایه اولیه با کمترین ریسک، نقدشوندگی بالا در کوتاهترین زمان، حداقل سرمایه مورد نیاز و دسترسی آسان میدانند.
صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت
صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت میتوانند بهترین انتخاب برای دور بودن از دغدغه نوسانات بازارهای مالی، دریافت بازدهی متناسب با نرخ تورم و بیشتر از سپرده بانکی باشد. چرا که این صندوقها با نظارت نهادهای مالی و دریافت مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت کرده و پس از جمع آوری سرمایههای خرد به پشتوانه بررسی و تحلیل تیمهای تخصصی از عوامل تاثیرگذار بر صنایع و شرکتها، شروع دورههای منفی و مثبت بازار سرمایه را پیشبینی کرده و با به حداقل رساندن ریسک، بازدهی مناسبی را از بازار سرمایه بدست میآورند.
مطابق با آخرین مصوبه سازمان بورس و اوراق بهادار، ترکیب دارایی این صندوقها میبایست به گونهای باشد که حداقل 40 درصد از کل داراییها در اوراق مشارکت، حداکثر40 درصد از کل داراییها در سپرده بانکی و حداکثر 10 درصد از کل داراییها در سهام سرمایهگذاری شود. به همین جهت سرمایهگذاری در این نوع صندوقها از رشد ارزش داراییها برخوردار بوده و ریسک سرمایهگذاری به حداقل کاهش مییابد.
مهمترین ملاک انتخاب صندوق سرمایهگذاری درآمد ثابت، نرخ بازدهی و نقدشوندگی بالای آن میباشد.
انواع صندوق های سرمایهگذاری با درآمد ثابت
صندوقهای سرمایه گذاری درآمد ثابت از نظر نوع خرید و فروش واحدها به دو دسته کلی قابل معامله در سامانههای کارگزاری (ETF) و صدور و ابطال تقسیم میشوند.
واحدهای صندوقهای قابل معامله (ETF) در تمامی سامانههای معاملاتی (پنل کارگزاریها) همانند سهام و بر پایه قیمت NAV صندوق توسط سهامداران قابل معامله میباشد. واحدهای صندوقهای صدور و ابطالی از طریق سایت هر صندوق قابل خرید و فروش است. قیمت صدور و ابطال در این صندوقها بر پایه قیمت NAV مشخص میشود. ارزش خالص دارایی (Net Asset Value (NAV)) بهعنوان یکی از عوامل موثر در تشخیص و ارزیابی ارزش ذاتی صندوقهای سرمایهگذاری شناخته میشود و نحوه محاسبه آن با ارزش روز بدهیها و داراییها سرو کار دارد. جهت محاسبه NAV، مجموع بدهیها از کل داراییهای صندوق کسر میشود که در واقع نشاندهنده مجموع حقوق صاحبان سهام است.
واحدهای صندوقهای صدور و ابطالی از طریق سایت هر صندوق و بر پایه قیمت صدور و ابطال تعیین شده، خریدو فروش میشود.
همچنین صندوق ها از نظر توزیع سود به دو دسته تقسیم میشوند، در برخی از صندوقها سود تقسیمی در دورههای مشخصی به حساب سرمایهگذاران واریز میشود و در برخص دیگر، سود بصورت افزایش ارزش دارایی آنها محاسبه میشود.
صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت گنجینه آینده روشن (نماد صایند)
صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت گنجینه آینده روشن عنوان پربازدهترین صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت را در شش ماهه نخست سال 1402 به خود اختصاص داده و اکنون با بازدهی موثر سالانه بیش از 28 درصد و با کمترین ریسک، بهترین گزینه برای سرمایهگذاری محسوب میشود. گنجینه آینده روشن یک صندوق از نوع ETF و تحت مدیریت کارگزاری بانک آینده است که با نماد «صایند» در تمامی سامانههای معاملاتی، در ایام کاری از ساعت 8:30 لغایت 15 در تابلوی فرابورس قابلمعامله است. این صندوق همچنین به دلیل دارا بودن بازارگردان حرفهای و نوع سبد داراییها از نقدشوندگی بالایی برخوردار میباشد.
سرمایهگذاری در صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت گنجینه آینده نسبت به سپرده بانکی دارای مزایایی از جمله بازدهی بالاتر نسبت به سپرده بانکی، معافیت از مالیات، احتساب سود بصورت روزشمار و بدون نرخ شکست است. از این رو صایند توانسته اعتماد سرمایهگذاران را به خود جلب کند، در کمتر از 6 ماه ارزش دارایی این صندوق رشد 43 برابری داشته و از 500 میلیارد ریال به بیش از 22 هزار میلیارد ریال رسیده است که با توجه به شرایط بازار، استقبال سرمایه گذاران و همچنین وجود ذخایر کافی پیشبینی میشود روند افزایشی ارزش دارایی صندوق صایند با همین روال ادامه داشته باشد.
پربازدهترین صندوقهای درآمد ثابت در سال 1402
صندوق صایند عنوان پرسودترین صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت را با فاصله قابلتوجهی نسبت به سایر صندوقها در بازه شش ماه نخست 1402 و بازه یک ساله به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران، هفت صندوق در میان 10 صندوق پر بازده با درآمد ثابت در یک سال گذشته، از نوع قابل معامله و سه صندوق از نوع صدور و ابطالی هستند. صندوقهای درآمد ثابت صدور و ابطالی گنجینه آینده روشن با 3/41 درصد، ثابت مانی با 537/33 درصد و در اوراق بهادار با درآمد ثابت آریا با 32/31 درصد به ترتیب بیشترین نرخ بازدهی را داشتهاند. همچنین صندوق های گنجینه آینده روشن، مشترک صنعت و معدن و در اوراق با درآمد ثابت آریا به ترتیب با 4/25 درصد، 3/14 درصد و 7/13 درصد بیشترین بازدهی را به سرمایهگذاران خود در شش ماه نخست 1402 دادهاند.
اطلاعات مربوط 10 صندوق برتر از نظر بازدهی در جدول زیر قابل مشاهده است.
|
10 صندوق درآمد ثابت با بیشترین بازدهی سالانه در سال 1402
نحوه سرمایهگذاری در صندوق گنجینه آینده روشن (نماد صایند)
جهت سرمایهگذاری در صندوقهای قابل معامله (ETF)، ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت شخص حقیقی یا حقوقی صورت گیرد. سپس با مراجعه به یکی از شعب یا وبسایت کارگزاریها نسبت به ثبتنام و دریافت کد معاملاتی اقدام نمایید.
در مرحله آخر با ثبت سفارش در شعب کارگزاریها یا جستجوی نماد صایند در سامانه معاملات آنلاین کارگزاری اقدام به خرید واحدهای این صندوق نمایید. همچنین میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت صندوق گنجینه آینده روشن به آدرس www.ayandehfund.com مراجعه فرمایید یا در صورت تمایل به دریافت مشاوره تخصصی به آدرس کارگزاری بانک آینده به شماره تماس 02142674000 در ارتباط باشید.
نظرات