ساماندهی بازار خودرو طرحی برای خروج از بنبست
رییس انجمن واردکنندگان خودرو از واردات بیچون و چرای موز در مقابل موانعی که برای واردات خودرو وجود دارد انتقاد کرد.
رییس انجمن واردکنندگان خودرو از واردات بیچون و چرای موز در مقابل موانعی که برای واردات خودرو وجود دارد انتقاد کرد.
به گزارش تجارتنیوز، کوروش مرشد سلوک با تاکید بر این که واردات خودرو به طور متوسط سالیانه 1.5 میلیارد دلار ارز بری دارد، اظهار کرد: اگرچه واردات بسیاری از کالاهای دیگر مانند موز واجب نیست اما میزان ارزی که برای واردات آن تعلق گرفته در مقایسه با واردات خودرو تقریبا یکسان است ولی میبینیم که وزارت صمت فقط برای واردات خودرو حساسیت دارد و حاضر به رفع موانع نمیشود.
این فعال بازار خودرو با گلایه از رفتار وزارت صمت با واردکنندگان خودرو تصریح کرد: متاسفانه وزارتخانه درها را به طور کل به روی ما بسته و اصلا امکان مذاکره با مسئولان را نداریم و حتی از معاونان وزیر با وجود برگزاری جلسات، نتیجهای دریافت نمیکنیم تا بفهمیم گره کار کجاست تا آن را برطرف کنیم. مرشد سلوک با اشاره به بررسی طرح «ساماندهی بازار خودرو» در مجلس که مسئله واردات خودرو را نیز در بر میگیرد، گفت: به طور حتم وکلای مردم میتوانند نقش مشورتی در این زمینه داشته باشند اما اگر قانونی وضع کنند در نهایت این دولت است که باید تصمیم بگیرد آن را اجرا کند یا نکند که اگر دولت رفتارهایی مانند زمان ریاست جمهوری آقای احمدینژاد را در پیش بگیرد، حرف نمایندگان مجلس تاثیری ندارد اما در حال حاضر با توجه به همکاری دولت و مجلس، پیشبینی میکنیم که اگر این طرح تصویب شود واردات خودرو نیز آزاد خواهد شد.
مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به اهداف این انجمن و اعضای آن در راستای تامین و عرضه وسیله نقلیه ایمن و بادوام و کم مصرف که در شان مصرف کننده ایرانی باشد، گفت: عرضه خودرو باید به انتخاب مردم باشد، نه با فشار دولت و نه با فشار و استفاده از تکنیکهای غیر رقابتی در بازارهای تجاری.
این انجمن کاملا با سرمایه بخش خصوصی تشکیل شده و تا کنون هیچ نوع کمک دولتی نشده است، از بهمن سال 1395 تا الان لطمات و آسیب فراوانی به شرکتهای واردکننده و سرمایه گذاراران در این حوزه از اقتصاد وارد شده و اکنون آخرین ضربه را وزارت صمت با ممنوعیت واردات خودرو تا پایان سال به این صنف وارد کرد.وی تصمیم وزیر صنعت، معدن و تجارت را با توجیهات ایدئولوژیک و استراتژیک دانست اما گفت:این توجیهات قابل نقد است. مشکل اساسی این است که متاسفانه جایگاه واردات در این کشور اصلا مشخص نیست .
در نظام اقتصادی ما سهم واردات چقدر است و جایگاه واردات خودرو در نقشه اقتصادی کشور کجاست و ایا واردات خودرو برای صنعت مفید است یا مضر؟وی سوالات خود را اینگونه ادامه داد: آیا افزایش واردات خودرو موجب افزایش انحصارات دولتی میشود یا موجب کاهش آن، کدام یک از خودرو سازان دولتی ما در مذاکرات خارجی خود موفق بودهاند، در صورتی که در همین جلسه چهرههایی از بخش خصوصی را میبینیم که از مذاکرات بینالمللی خود موفق بیرون آمده اند اما چون چشم دیدن این توانایی را در بخش خصوصی نداریم مجبوریم کل روند را به هم بزنیم.
در این جلسه سید احسان الدین غفوریان عضو هیات مدیره گروه صنعتی رامک خودرو نیز به سهم کل واردات خودرو اشاره کرد و گفت: واردات خودرو در طی ده سال گذشته به طور میانگین از لحاظ تعدادی حدود 5درصد از کل بازار خودروی داخلی را تشکیل میدهد.
اگر در سال حدود پنجاه هزار خودرو وارد شود، عمده نیاز بازار رفع خواهد شد، که ارزش کل این واردات حدودا یک میلیارد دلار خواهد بود.همچنین فرشید کریمی مهر معاون مدیرعامل شرکت نگین خودرو نیز پیشنهاد داد: باتوجه به این که پیش بینی میشود درآمد حاصل از نفت به یک سوم کاهش پیدا کند پیشنهاد میدهم تا آخر امسال سهمیه وارداتی را برای شرکتهای واردکننده لحاظ کنند، این سهمیه میتواند یک سوم کل واردات سال گذشته خودرو باشد تا این شرکتها فقط زنده بمانند و تعطیل نشوند.
امین احمدزاده ریاست بازاریابی شرکت آرین موتور با اشاره به عدم کاهش بیکاری در کشور گفت: دولت در مقابل تعدیل نیرو از طرف شرکتهای واردکننده خودرو چه اقدامی میخواهد انجام دهد، شرکتهای خصوصی در راستای کاهش بیکاری سرمایهگذاریهای عظیمی کردند، شرکتی مثل آرین موتور و یا رامک خودرو کارخانههایی را خریداری کردند تا طرحهای تولیدی راه اندازی کنند ولی برای ما که بخش خصوصی هستیم استانداردهای 85 گانه وضع میشود در صورتی که شرکتهای دولتی الزامی برای رعایت آن ندارند.
هادی سلیمانی ملکان مدیرعامل شرکت پرشیا خودرو نیز گفت: ما در هلدینگ خود، پالایشگاه در عسلویه، معدن و سنگ آهن، یازده شرکت قطعه ساز و شرکت ساختمانی داریم که چند هزار نفر پرسنل دارد، تصور این که یک بخشی از این مجموعه زمین بخورد ولی به بقیه این شرکتها آسیبی نرسد، اشتباه است. این تصور اشتباه که تولید ثروت اشتباه است و تولید فقر ارزشی است، تصور بدی است، تمکن و بهره مندی از امکانات بهتر جرم نیست و باید جلوی فقر را بگیریم.
میلاد علینقی مدیرعامل شرکت داتیس خودرو نیز گفت: با حضور در برخی جلسات، متوجه شدم که آن طور که اشتغالزایی برای شرکتهای خصوصی اهمیت دارد، برای برخی مدیران دولت اهمیت ندارد، خروج ارز از کشور با واردات خودروی با کیفیت اتفاق نمیافتد، خروج ارز زمانی اتفاق میافتد که جوانی که هزینه بسیاری برای کشور داشته در زمانی که کشور باید از آن استفاده کند، مهاجرت میکند و کشورهای خارجی از علم و تواناییهای او استفاده میکنند و یا زمانی که افراد در اثر تصادفات نقص عضو میشوند و یا این تصادفات منجر به فوت میشود، در واقع با این اتفاقات ارزهایی که در سالیان دراز برای تامین نیازهای فرد از کشور خارج شده به یک دفعه از بین میرود.
با ممنوعیت خودروهای باکیفیت در واقع به معضل آلودگی هوا دامن میزنیم و در آینده نزدیک هزینههای زیادی را جهت درمان بیماریهای ناشی از آلودگی هوا باید به صورت ارز از کشور خارج کنیم، واردات اولین و مهمترین قدم برای تولید و صادرات است، برای داشتن یک صنعت با کیفیت و موفق باید به واردات اهمیت داد. جالب اینجاست که بر اساس تازهترین آمار گمرک ایران از تجارت شش ماهه نخست سال جاری، در این مدت ۱۳ هزار و ۷۷۱ دستگاه خودروی سواری به ارزش ۳۹۷ میلیون و ۵۷۰ هزار دلار به ایران وارد شده است.
واردات خودروی سواری به ایران در حالی به بیش از ۱۳ هزار و ۷۰۰ دستگاه رسیده است که براساس تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابتدای تیرماه امسال واردات خودروی سواری به کشور ممنوع شده است.از سوی دیگر مشاهده آمار گمرک ایران نشان میدهد که در پنج ماهه نخست سال جاری ۱۲ هزار و ۵۱۲ دستگاه خودروی سواری به ایران وارد شده بود و به این ترتیب میتوان گفت که باقی خودروها یعنی تعداد ۱۲۵۹ دستگاه خودرو در ماه ششم یعنی در شهریور ماه به ایران وارد شده است.
منبع: روزنامه مردمسالاری
نظرات