فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۴۵۱۸۶

ثبت سفارش خودرو در سال آینده انجام می‌شود؟

ثبت سفارش خودرو در سال آینده انجام می‌شود؟

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: این سازمان هیچ برنامه‌ای برای بازگشایی ثبت سفارش کالاهای لوکس از جمله خودرو در سال آینده ندارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، محمدرضا مودودی امروز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: آنچه در شرایط کنونی، مدیریت منابع ارزی و ارز حاصل از صادرات نفتی، محصولات صنعتی، معدنی و کشاورزی در اولویت نخست کشور است.

به گفته این مقام مسئول، ارز حاصل از صادرات باید صرف تامین دارو، اقلام اساسی مورد نیاز مردم، همچنین مواد اولیه و تجهیزات و لوازم مورد نیاز کارخانجات شود و بر این اساس برای واردات کالاهای لوکس همچون خودرو هیچ اولویتی در سال آینده وجود ندارد.

مودودی در خصوص تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرکات بنادر و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: به هرحال هزینه‌هایی صرف واردات این خودروها شده و مشتریان بابت آنها پول داده و منتظر خودروی خود هستند که باید جدای از بحث تخلف یا عدم تخلف واردکنندگان مورد بررسی قرار گیرد.

وی اظهار کرد: پیگیری سازمان توسعه تجارت در نهایت سبب شد هیات دولت در این خصوص مصوبه‌ای داشته باشد اما هنوز در خصوص تاریخ ورود خودروها به کشور اختلاف نظر وجود دارد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ادامه داد: بررسی کارشناسانه این سازمان در حال انجام است و در صورت حصول نتیجه نهایی اطلاع رسانی خواهد شد.

دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه نمایشگاهی

مودودی با اشاره به فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: در حوزه نمایشگاهی در سال ۵۷ تنها یک مرکز نمایشگاهی در کشور وجود داشت اما امروز به ۹۷ سایت نمایشگاهی افزایش یافته است.

به گفته وی، متراژ سرپوشیده نمایشگاه‌ها در ابتدای انقلاب تنها ۳۵ هزار مترمربع بود که امروز و با گذشت ۴۰ سال به بیش از ۴۰۰ هزار متر مربع افزایش یافته است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در سال ۵۷ تعداد نمایشگاه‌های سالیانه تهران تنها ۶ عنوان بود که امروز به ۸۰ عنوان افزایش یافته است؛ همچنین در سال ۵۷ میانگین شرکت‌کنندگان سالیانه در نمایشگاه ها کمتر از هزار مشارکت کننده بود اما این رقم در سال گذشته به بیش از ۲۶ هزار نفر رسیدد.

وی در عین حال یادآور شد: تا سال ۵۷ پنج عنوان نمایشگاه خارجی در کشور برگزار می‌شد که در سال ۹۶ تنها به ۱۰ عنوان افزایش یافته است.

مودودی از نمایشگاه خارجی به عنوان پیشران معرفی محصولات ایرانی در خارج از مرزها یاد کرد و با اذعان به اینکه در این زمینه ضعف‌هایی وجود دارد، اظهار کرد: تعداد مشارکت‌ها در اکسپوهای جهانی در سال ۵۷، ۱۰ عنوان بود اما امروز به هفت عنوان کاهش یافته است.

صنعت نمایشگاهی نیازمند خانه تکانی اساسی است

مودودی همچنین درباره صنعت نمایشگاهی گفت: اتفاقات خوبی در عرصه صنعت نمایشگاهی در حال رخ دادن است اما این صنعت امروز نیازمند یک خانه تکانی اساسی در تفکر خود است؛ باید به دنبال استفاده از صنعت نمایشگاهی برای توسعه تجارت، توسعه دانش تفکر بازاریابی و تبادل دانش فناوری باشیم.

وی افزود: این صنعت هنوز به خوبی در کشور معرفی نشده‌، زیرا در سال‌های گذشته تنها در بحث های کمی شاخص های قابل اندازه گیری داشتیم اما کمتر روی کیفیت برگزاری نمایشگاه ها تمرکز شده است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: بر این اساس از این پس به جای مجوزهای نمایشگاهی، مجوز رویدادهای نمایشگاهی به مجریان و برگزارکنندگان اعطا می‌شود؛ یعنی افراد به جای برگزاری نمایشگاه باید مجموعه ای از رویدادها از جمله مدل کسب و کارهای تجارت به تجارت (b۲b) که منجر به عقد قرارداد تولید کالا یا انتقال فناوری شود و همچنین رویدادهایی که انگیزه در جهت بلوغ این صنعت در جوانان ایجاد کند، را طراحی و اجرا کنند.

به گفته این مقام مسئول، باید یک تشکل فراگیر در حوزه صنعت نمایشگاهی ایجاد کنیم که در برگیرنده همه حوزه‌های این صنعت اعم از مجریان، متولیان بخش‌های آموزش و پژوهش، نهادهای پشتیبانی، حوزه های بازاریابی و غیره باشد؛ در این صورت نگاه فراگیر به صنعت نمایشگاهی شکل خواهد گرفت.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت ادامه داد: نمایشگاه مهم‌ترین ابزار ما برای معرفی توانمندی‎های تولید و ارتباط مستقیم با مقوله برندسازی است و در غیر این صورت نمی‌توانیم برند خود را به خوبی در جهان مطرح کنیم.

وی بیان کرد: امروز آنچه از کشورمان در سطح جهان تصویر شده با واقعیت‌های جامعه از جمله ظرفیت های منابع انسانی، تولیدی و غیره آن تطابق ندارد که یک علت آن مغفول ماندن مخاطبان تخصصی نمایشگاه ها در سال های گذشته است.

رشد 227 درصدی صادرات مبلمان در 9 ماهه امسال

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین به برگزاری نمایشگاه صنعت مبلمان کشور اشاره کرد و گفت: ایران نوزدهمین بازار بزرگ مبلمان در جهان است که در ۹ ماهه امسال ۳۶ میلیون دلار صادرات داشت که نسبت به مدت مشابه پارسال 227 درصد رشد نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: بیشترین صادرات مبلمان به کشورهای عراق، افغانستان و عمان است که مطابق آمارهای ۹ ماهه به ترتیب ۲۴۱ درصد، ۱۵۷ درصد و ۱۶۰ درصد رشد داشته اند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: ایران بلندترین دیوار تعرفه را در بین اقتصادهای جهانی دارد که نقطه ضعفی بزرگ و مانعی بر سر تبدیل شدن آن به کشوری رقابت‌پذیر در جهان است.

وی یادآور شد: محدودیت‌های ارزی و تحریمی سبب شد تا امسال مبلمان نیز در فهرست هزار و 339 قلم کالای ممنوعه وارداتی قرار بگیرد و هرچند تعرفه حدود 60 درصدی برای آن تعریف شده، اما افزایش حدود سه برابری نرخ ارز، به فرصتی برای صادرات این محصولات تبدیل شده است.

مودودی به بازار بزرگ ایران اشاره کرد که سبک زندگی آن در حال تغییر است و افزود: وقت آن رسیده که به بازار همسایگان نگاه جدی‌تری داشته باشیم.

وی ادامه داد: کمبود زیادی در بحث مبلمان شهری بویژه داخل شهرها، فروشگاه ها و غیره با وجود جمعیت افراد مسن داریم و انتظار می‌رود صنعت مبلمان در این زمینه ظرفیت‌های جدیدی خلق کند.

برگزاری نمایشگاه صنعت مبلمان با رویکرد صادرات محوری

در این نشست، «عبدالحسین عباسی» رئیس اتحادیه درودگران نیز به برگزاری نمایشگاه بین المللی صنعت مبلمان منزل اشاره کرد و گفت: نمایشگاه بین المللی صنعت مبلمان منزل از سال آینده با رویکرد نگاه به بازارهای جهانی، صادرات و حمایت از کالای ایرانی برگزار می شود.

وی اظهار کرد: ارائه آخرین دستاوردهای فناوری روز در حوزه مبلمان، گسترش تعامل علمی و بازرگانی با سایر کشورها، کمک به تقویت توان ساخت داخلی از طریق تبادل اطلاعات فنی، آشنایی صنعتگران ایرانی با دستاوردهای نوین این صنعت، ایجاد زمینه عقد قراردادهای بازرگانی در زمینه مبادله کالا، خدمات و اطلاعات فنی، توسعه اشتغال، حضور تجار و صنعتگران بین المللی از سراسر جهان در نمایشگاه برای کمک به توسعه صادرات تولیدات داخلی و ارتقای جایگاه و موقعیت ایران در منطقه و جهان، مهمترین محورهای برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت مبلمان منزل است که مردادماه 98 در تهران برگزار می شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.