خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۹۸۶۶۲

آخرین اخبار از رامک‌خودرو و آرین‌موتور پویا

آخرین اخبار از رامک‌خودرو و آرین‌موتور پویا

این روزها بازار خودرو معضلات متعددی دارد و خودروهای پیش‌فروش شده به موقع تحویل داده نمی‌شوند که در این میان پای سازمان حمایت به پرونده دو شرکت واردکننده خودرو باز شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به گزارشی از افزایش قیمت برای خودروهای پیش‌فروش شده با قیمت قطعی از سوی شرکت آرین‌ موتور پویا اعلام کرد: اخذ مبلغ مابه‌التفاوت توسط شرکت آرین موتور پویا در قراردادهای پیش‌فروش خودرو، مطابق دستورالعمل ابلاغی با ترخیص خودروهای دپویی در گمرکات است.

حدود یک ماه پیش در میانه مرداد ماه برخی مشتریان شرکت آرین‌ موتور پویا اعلام کردند که این شرکت تحویل خودروهای اوتلندری که در سال ۹۷ به قیمت قطعی فروخته را منوط به واریز مجدد پول از سوی خریداران کرده است.

در همان زمان این موضوع از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد خودروسازان و حامی حقوق مصرف‌کنندگان پیگیری شد که پس از حدود یک ماه وحید منایی عضو هیئت مدیره و معاون نظارت بر کالاهای سرمایه‌ای و خدمات این سازمان، درباره شکواییه مشتریان شرکت آرین موتور از عدم تحویل خودروهای پیش خرید شده از این شرکت، پاسخ داد: اخذ مبلغ مابه‌التفاوت توسط شرکت آرین موتور در قراردادهای پیش فروش خودرو مطابق مصوبه شماره ۱۳۷۱۶۱/۵۶۰۲۳هـ مورخ ۱۶/۱۰/۱۳۹۷ هیئت محترم وزیران و دستورالعمل ابلاغی بند (۷) مصوبه مذکور به شماره ۲۸۹۸۹۹/۶۰ مورخ ۹/۱۱/۱۳۹۷مرتبط با ترخیص خودروهای دپویی در گمرکات است.

وی افزود: براین اساس، شرکت مذکور به صورت علی‌الحساب و به منظور تسریع در ترخیص و تحویل خودرو به مشتریان نسبت به اخذ مبلغ مابه‌التفاوت اقدام کرده و در این ارتباط مستندات مرتبط با بهای تمام شده واردات خودروهای مذکور را به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارسال کرده تا پس از احصاء قیمت تمام شده و ابلاغ آن از سوی سازمان به شرکت مذکور، نسبت به تسویه حساب با خریداران اقدام کند.

این اظهارات معاون سازمان حمایت در حالی است که دی ماه سال گذشته، وزیر صنعت، معدن و تجارت در واکنش به اعتراض برخی خریداران خودروهای داخلی در مقابل این وزارتخانه تاکید کرده بود که خودروهایی که پیش از این با قیمت قطعی پیش‌فروش شده‌اند، مشمول افزایش قیمت‌های جدید نمی‌شوند.

همچنین اواخر تیر ماه امسال نیز رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به گزارش دیگر ایسنا درباره وضعیت مشابه خریداران خودروی تیوولی از شرکت رامک خودرو گفته بود: کسانی که در گذشته تکمیل وجه کرده‌اند، از نظر سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برای آن‌ها قرارداد قطعی محسوب می‌شود و باید بدون پرداخت مابه‌التفاوت خودروی خود را تحویل بگیرند.

رامک‌خودرو به نظر سازمان حمایت عمل نکرد

با وجود اینکه رییس سازمان حمایت ۴۵ روز پیش اعلام کرد که مشتریان رامک‌خودرو که در گذشته تکمیل وجه کرده‌اند، برای دریافت خودروی خود نباید وجه دیگری تحت عنوان مابه‌التفاوت پرداخت کنند؛ همچنان این شرکت بر نظر خود مبنی بر دریافت مابه‌التفاوت پافشاری کرده و از مشتریان طلب وجه می‌کند.

اواخر تیرماه سال جاری بعد از چندین بار پیگیری از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در رابطه با اینکه شرکت رامک‌خودرو شرط تحویل خودروهای ثبت‌نامی با قرارداد قیمت قطعی مشتریان خود را دریافت وجه مابه‌التفاوت کرده است؛ رییس این سازمان تاکید کرد: با توجه به اینکه این مشتریان تکمیل وجه‌ کرده‌اند، مانند کسانی هستند که قرارداد قطعی داشته و باید بدون پرداخت مبلغ اضافی، خودروی خود را دریافت کنند.

اما با این وجود با گذشت بیش از ۴۵ روز از اعلام نظر قطعی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در این زمینه، جدیدترین اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد که شرکت رامک خودرو به نظرات سازمان حمایت توجه نکرده و به گفته مشتریان، این شرکت همچنان برای تحویل خودروی مشتریان، طلب وجه مابه‌التفاوت می‌کند.

در این رابطه امروز (شنبه ۱۶ شهریور ماه) یکی از این مشتریان رامک‌خودرو در تماس با ایسنا، گفت: شرکت رامک خودرو همچنان از ما طلب مابه‌التفاوت برای تحویل خودرو می‌کند. مشتریانی که حاضر به پرداخت مبلغ مازاد نسبت به رقم قید شده در قرارداد نشده‌اند، یک طرفه قرارداد آنها را فسخ کرده و حتی به تعدادی از مشتریان نیز اعلام کرده چنانچه مبلغ مازاد را پرداخت نکنند، دیگر سود مشارکت قید شده در قرارداد به آنها تعلق نخواهد گرفت.

این موضوع از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد خودروسازان و واردکنندگان خودرو پیگیری خواهد شد.

پاسخ رامک خودرو

در این زمینه موضوع از شرکت رامک‌ خودرو پیگیری شد. نماینده این شرکت اعلام کرد: ما نیز به شدت خواهان این هستیم که هیچ مبلغی از مشتریان دریافت نکنیم زیرا حتی ریالی از این پول به جیب شرکت رامک‌ خودرو نخواهد رفت و این مبلغ مابه‌التفاوت پولی است که دولت طلب کرده است. در این رابطه مشتریان معتقدند وقتی ۹۵ میلیون تومان قیمت تمام شده در قرارداد را پرداخت کرده‌اند، به منزله تکمیل وجه بوده و دیگر نباید مبلغ مازادی که خواسته دولت برای ترخیص خودروها از گمرک است را، بپردازند.

وی افزود: این در حالی است که مشتریان توجهی به تمام هزینه‌های مازاد از جمله تغییرات نرخ ارز، مشکلات گمرکی و… که مانع از تحویل به موقع خودروها شد، نداشته و نمی‌گویند که شرکت به‌موقع خودروها را وارد کرد اما گمرک اجازه ترخیص خودروها را نداد تا جایی که قیمت‌ها به شدت بالا رفت و ما نیز متحمل پرداخت این هزینه‌های مازاد به دولت شده‌ایم.

این نماینده رامک‌ خودرو گفت: در این زمینه رییس سازمان حمایت به صراحت گفته است که در زمینه عدم دریافت وجه مابه‌التفاوت از مشتریان، هیچ صحبتی نکرده است. ما نیز از ابتدا اعلام کرده‌ و تعهد داده‌ایم که مابه‌التفاوت به صورت علی‌الحساب بوده و چنانچه با بررسی‌های وزارت صنعت و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان احراز شود که دریافتی‌ها اضافه بر قیمت واقعی بوده است، مبلغ مازاد را به مشتریان برگردانیم.

وی اظهار کرد: البته باید این نکته را در نظر گرفت که مشتریان می‌توانند مبلغ مابه‌التفاوت را که مجددا تاکید می‌کنم خواسته دولت است؛ بپردازند، خودروی خود را تحویل گرفته و سپس با سود ۵۰ میلیون تومانی در بازار آزاد به قیمت ۴۳۰ میلیون تومان بفروشند. در این صورت مشکلات پیش آمده برای ما از جانب این موضوع برطرف خواهد شد، چراکه گمرک به ما اعلام کرده است که چنانچه تا موعد مشخص باقی مبلغ را پرداخت و خودروها را ترخیص نکنیم، خودروها متروکه حساب شده و دیگر نه دست مشتری به آن‌ها خواهد رسید و نه از دست ما کاری برای مشتریان برخواهد آمد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.