تجارتنیوز گزارش میدهد:
ورود جدی مجلس به بحران پیشفروش خودرو / وزیر صمت به خانه ملت احضار شد
یک نماینده مجلس در واکنش به عملی نشدن تعهدات خودروسازیها در پایان اولتیماتوم تعیین شده گفت: چون پاسخهای وزیر صمت و گزارشهایی که از خودروسازیها ارائه شده است قانعکننده نبوده و عملکردها راضیکننده نیست، سوال از وزیر صنعت، معدن و تجارت را در دستور کار داریم و قرار است در نوبت خودش در صحن مجلس مطرح شود.
به گزارش تجارتنیوز ، در حالی که امروز آخرین زمان وعده داده شده وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دو خودروساز بزرگ کشور است تا تعهدات خود را به مشتریان خود در خصوص خودروهای پیشفروش شده سال 97 عملی کنند، اما ظاهرا این خودروسازیها نتوانستهاند پاسخگوی مشتریان خود باشند.
در ابتدای اردیبهشت ماه امسال زمانی که فرشاد مقیمی، مدیرعامل فعلی ایرانخودرو در سمت معاونت وزیر صمت بود اعلام کرد: بر اساس دستوری که به دو خودروساز بزرگ کشور داده شده، باید نسبت به ایفای به موقع تعهدات اقدام شود که بر این اساس برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که کل تعهدات خودروسازان در سال ٩٧ حداکثر تا مهر ماه سال جاری ایفا شود.
با این حال گلایههای مشتریان حاکی از این است که همچنان این تعهدات عملی نشده است.
ایرانخودرو نیز امروز در اطلاعیهای این طور واکنش نشان داده است که شرکت ایرانخودرو تمام تلاش خود را میکند تا تعهدات خود را به موقع ایفا نماید و به همین منظور و متناسب با افزایش سرعت جمعآوری خودروهای کف، تحویل خودروهای مشتریان نیز سرعت بیشتری خواهد گرفت.
وضعیت دیگر خودروسازی کشور یعنی سایپا نیز همانند ایرانخودرو است. در حالی که مجید باقری، قائممقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در نیمه دوم شهریور ماه امسال در امور فروش به تسنیم گفت که سایپا همه خودروهای معوق سال گذشته و تعهدات مرتبط با سال ۹۷ را تا پایان مهر ماه به مشتریان تحویل خواهد داد؛ اما نشانهای از کاهش گلایههای مردمی از این خودروسازی وجود ندارد.
اما آیا قرار نیست مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود کند؟
در همین خصوص سیده فاطمه حسینی، نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی به تجارتنیوز گفت: چون پاسخهای وزیر صمت گزارشهایی که از خودروسازیها ارائه شده قانعکننده نبوده است و عملکردها راضیکننده نیست، سوال از وزیر صنعت، معدن و تجارت را در دستور کار داریم و قرار است در نوبت خودش در صحن مجلس حاضر شود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص موضوع سوال از وزیر ملت گفت: این سوال با محوریتهای مطالبات قطعهسازان، حقوق مصرفکنندگان و خودروهای پیشفروش شده است.
عبدالله رضیان، عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شواری اسلامی معتقد است در این خصوص باید به وزیر صمت فشار وارد کرد.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس در گفتگو با تجارتنیوز عنوان کرد: خیلی از تعهدات خودروسازان به تعویق افتاده است، این تعهدات جدید نیست و به خیلی وقت قبل برمیگردد که به آن عمل نکردهاند. مجلس چندین مرتبه از مسئولان دعوت و جلسه برگزار کرد اما چون بخشی از آن به مدیریتهای قبلی برمیگردد زیر بار مسئولیت نمیروند.
نادر قاضیپور، نماینده مردم ارومیه نیز در این خصوص گفت: در جلسات مختلف مجلس مقرر شد گروهی از خودروهای پیشفروش شده که وجود خارجی ندارند مطابق میل خریدارها هر خودرویی که میخواهند داده شود. درباره خودروهایی که بیش از چند برابر ظرفیت پیشفروش شدهاند نیز باید با اولویت تحویل داده شود. در خصوص مابقی هم خودروسازها باید سعی کنند از کشورهای همسایه قطعات وارد شود و به تعهدات عمل کنند. همچنین باید دیرکرد آن را در قالب سود به مشتری محاسبه کنند.
به گفته این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خودروسازی در ایران نه یک بنگاه اقتصادی بلکه یک بنگاه سیاسی است و سیاسیون بیش از حد در کار بنگاه اقتصادی دخالت میکنند.
قاضیپور معتقد است: دو اشکال در این خصوص وجود دارد، هیچ خودروسازی نباید قطعهساز داشته باشد، چون خودش قطعهسازی دارد انحصار به وجود میآورد که در نهایت منجر به کاهش کیفیت و افزایش قیمت کالا میشود. دومین موضوع این است که هیچ قطعهسازی حق ندارد سهامدار خودروسازی باشد. قطعهسازها سهامدار و معترض هستند که از خودروسازیها طلب دارند، در حالی که خودشان سهامدار هستند؛ چرا باید مردم تاوان بیلیاقتی و جنگ زرگری بین صاحبان قطعهسازی و خودروسازی را که در اصل یک نفر است را بدهند.
با توجه اظهارات نمایندگان مجلس رضا رحمانی، وزیر صمت در روزهای آینده باید به سوالات مجلس پاسخگو باشد، باید دید آیا این بار مجلس میتواند وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت را ملزم کند که در خصوص بحران خودروسازی اقدام جدی کند؟
نظرات