امکان حذف دلار آمریکا از مبادلات نفتی
پکن اعلام کرده است که در نظر دارد، یک قرارداد آتی نفت خام آغاز کند که در آن از یوآن استفاده می شود و قابل تبدیل به طلا هست. این اقدام ممکن است منجر به ظهور شاخصی جدید برای نفت خام آسیا شود و در آینده ای نزدیک به رقابت با برنت و وستتگزاساینترمدیت بپردازد.
پکن اعلام کرده است که در نظر دارد، یک قرارداد آتی نفت خام آغاز کند که در آن از یوآن استفاده میشود و قابل تبدیل به طلا هست. این اقدام ممکن است منجر به ظهور شاخصی جدید برای نفت خام آسیا شود و در آیندهای نزدیک به رقابت با برنت و وستتگزاساینترمدیت بپردازد.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از راشاتودی، این خبرگزاری برای درک بهتر این اقدام و تاثیری که میتواند بر این صنعت مبتنی بر دلار بگذارد، با یکی از متخصصین و صاحبنظران در این عرصه به نام جیم راجرز گفتگو کرده است.
وی گفته است: این تنها گامی دیگر در این راستا است. بسیاری از مردم دوست ندارند از دلار آمریکا استفاده کنند؛ چراکه اگر آمریکا از دست شما عصبانی شود، آنها میتوانند فشار زیادی بر روی شما بگذارند که حتی میتواند منجر به خروج شما از کسب و کار شود. چین، روسیه و دیگر کشورها این را درک میکنند و تلاش میکنند تا تجارت جهانی و تامین مالی جهانی را از این فشار دور کنند.
از آنجا که چین بزرگترین خریدار نفت خام جهان است، قرارداد جدید ممکن است به صادرکنندگان اجازه دهد تا با تجارت نفت به وسیله یوان از تحریمهای ایالات متحده آمریکا اجتناب کنند. به گفته این متخصص، کشورهایی مانند روسیه، ایران، پاکستان، ویتنام، چین و بسیاری دیگر از کشورهای آسیایی به این چنین قراردادی که علاقه مند هستند.
این قرارداد آتی اجازه خواهد داد تا شرکتکنندگان در معامله بدون نیاز به نگهداری پول در دارایی های چینی یا تبدیل آن به دلار آمریکا، با پرداخت طلا یا تبدیل یوان به طلا به معامله بپردازند.
راجرز می گوید: جهان در این مسیر گام نهاده است. ایران از چین، یوان قبول خواهد کرد. جهان در این مسیر حرکت میکند. چین و روسیه در حال حاضر با روبل و یوان مبادله میکنند. این اتفاق در حال رخ دادن است، اما زمان زیادی طول میکشد.
وی افزود: در این مورد، عده زیادی علاقه مند به این رخداد هستند. من گمان میکنم که در کمتر از ۱۰ سال، شما شاهد تغییر بزرگی در زمینه تجارت نفت در آسیا خواهید بود.
وی خاطر نشان کرد: هنگامی که دلار آمریکا جایگزین پوند شد، هیچکس تلاش نکرد که این اتفاق خیلی زود رخ دهد. اما اکنون اقتصادهای بزرگی چون ایران، چین، روسیه و دیگر کشورها، بسیار مایل به این تغییر هستند.
منبع: تابناک
نظرات