بانک جهانی دیگر برای استخراج نفت و گاز کمک مالی نمیکند
بانک جهانی در نظر دارد از سال ۲۰۱۹ کمکهای مالی خود را در راستای استخراج نفت و گاز متوقف کرده و فعالیتهای خود را بر روی گسترش انرژیهای پاک متمرکز کند.
این تصمیم هفته گذشته وهم زمان برگزاری اجلاس بینالمللی بررسی راههای مقابله با گرمایش زمین در پاریس به اطلاع همگان رسید.
به گزارش تجارتنیوز ، با این حال ممکن است کمکهای این گروه برای استخراج نفت و گاز به کشورهای درحال توسعه و فقیر که به این سوختها نیاز مبرم دارند، همچنان ادامه یابد.
پیشتر نیز فعالان محیط زیست و حقوق بشر از این ارگان خواسته بوند تا به کمکهای مالی خود در راه توسعه پروژههای نفت و گاز خاتمه دهد و از این طریق گامی مثبت در راه جلوگیری از گرمایش و فرسایش کره زمین بردارد.
گروه بانک جهانی شامل ۵ سازمان بینالمللی است که در سال ۱۹۴۵ برای پرداخت وامهای کمکی به کشورها بخصوص کشورهای فقیر به وجود آمد و هم اکنون ۱۸۹ کشور عضو آن هستند.
هفته گذشته «جیم یونگ کیم»، رئیس بانک جهانی، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و بسیاری دیگر از مقامات سیاسی، دانشمندان، خیرین، هنرمندان و فعالان محیط زیست به دعوت امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه در پاریس گردهم آمدند و درباره توافق پاریس به بحث و گفتگو نشستند.
این توافقنامه در سال ۲۰۱۵ پس از مذاکراتی که میان نمایندگان قریب به ۲۰۰ کشور جهان در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در پاریس انجام گرفت، تصویب شده و در روز زمین مصادف با ۲۲ آوریل سال ۲۰۱۶ در مراسمی در نیویورک به امضا رسید.
هدف توافق پاریش کاهش میزان تولید گازهای گلخاتهای از جمله دیاکسید کربن و کاهش دمای زمین است.
در سال ۲۰۱۷ ایالات متحده آمریکا به عنوان بزرگترین قطب اقتصادی جهان و دومین تولید کننده کربن در جهان اعلام کرد که این توافق را ترک خواهد کرد.
گرچه این تصمیم آمریکا تمام جهان را در بهت فرو برد، اما بسیاری از کارشناسان بر این عقیدهاند که حتی با وجود ترک این توافق از سوی ایالات متحده، هنوز امکان دستیابی به هدف وجود دارد.
منبع: یورونیوز
نظرات