بزرگترین خطرات پیشروی اقتصاد چین در سال ۲۰۱۸
افزایش نرخ بهره و کاهش نرخ مالیات در آمریکا و تنشهای تجاری، چشمانداز اقتصادی چین را تیرهوتار کرده است. کاهش در ساختوسازها بزرگترین گسل موجود است.
اقتصاد چین سال ۲۰۱۸ را در حالی آغاز می کند که بدهی داخلی، فقر و آلودگی سه مسالهای هستند که خطراتی حتی بیشتر از نرخ بهرههای بالاتر و خطرات جنگ تجاری از جانب آمریکا برای این کشور به شمار میروند.
به گزارش تجارتنیوز ، در حالیکه کشور سال جدید را به دلیل رشد در سراسر سال ۲۰۱۷ که اولین شتاب اقتصادی از سال ۲۰۱۰ میلادی به شمار میرود، از موضع قدرت آغاز میکند، به نظر میرسد که روند توسعه در سال ۲۰۱۸ آهستهتر شود.
در نتیجه، دولت شی جین پینگ- رئیسجمهور چین- در حال نشان دادن برافروختگی خود از عملکرد اقتصادی ضعیفتر است اگر این پیشرفت با ریسک زیاد و شکنندگی مالی زیاد به دست آید.
این امواج هنوز تشکیل نشده و در واقع فعالیت اقتصادی رو به افزایش است. شاخص رسمی مدیران خرید تولیدات، در ماه دسامبر برابر ۵۱.۶ واحد بود که بیانگر بهبود اوضاع است.
بنابر یک شاخص زیرمجموعه، سفارشات صادراتی تولید جدید به بیشترین مقدار ششماه اخیر رسیده است.
شاخص مدیران خرید تولید «سای شین» که بیشتر بازتابدهنده وضعیت شرکتهای کوچکتر است نیز نشان گر یک تحرک قوی است و در ماه دسامبر با پشت سر گذاشتن تمامی تخمینها به ۵۱.۵ واحد رسید.
کارشناسان پیشبینی میکنند رشد اقتصادی چین به ۶.۵ درصد کاهش یابد که کمترین میزان از دهه ۱۹۹۰ است.
مواردی که در ذیل خواهند آمد اجزای مستعدی هستند که میتوانند امسال باعث انحراف در رشد اقتصادی و یا برهم خوردن تعادل بازار شوند:
ریسکهای مالی
حزب کمونیست چین اخیرا ریسک مالی را یک چالش اساسی طی سه سال آینده خوانده است و مجددا وعده داده است آن را کنترل و از وقوع آن جلوگیری کند.
در حالیکه سیستم مالی، بیشتر به روی شرکتهای خارجی گشوده میشود، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی که در حال رسیدن به ۳۲۰ درصد تا سال ۲۰۲۲ است، مهمترین خطر موجود است.
کندتر شدن ساخت و سازها
به گفته فردریک نویمان- سرپرست مرکز تحقیقات اقتصادهای آسیایی هولدینگ «اچ. اس. بی. سی» در هنگکنگ، سختتر شدن قوانین مالی و محیط زیستی به منظور کمک به تحت کنترل درآوردن بدهیها، ممکن است باعث ایجاد لرزشی در سال ۲۰۱۸ شود که ساختوساز مسکن و زیرساختها را آهستهتر کند.
نزاع تجاری
دیوید لووینگر- متخصص سابق امور چین در وزارت خزانهداری آمریکا میگوید: سخنرانی اخیر دونالد ترامپ- رئیسجمهور آمریکا- درخصوص استراتژی امنیت ملی این کشور، به منزله گردش به سمت سیاستهای حمایتگرایانه از تولید داخلی بود.
بانک مرکزی آمریکا و نرخ مالیاتها
به گفته جورج مگنوس- یکی از اعضای مرکز چین دانشگاه آکسفورد و مشاور پیشین شرکت «یو. بی. اس. گروپ» اگر بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بیش از حد انتظار بازارها افزایش دهد و کاهش مالیاتها باعث افزایش نرخ رشد از میزان ۳.۲ درصد کنونی در آمریکا شود، به دلار برای دومین بار نفسی دمیده خواهد شد که یوآن و خروجی سرمایه را مجددا تحت فشار قرار خواهد داد.
کرهشمالی
ژونینگ- معاون مدیر موسسه تحقیقات مالی دانشگاه «تسینگ هوا» پکن می گوید: اینکه تنشها بین کرهشمالی و آمریکا به یک تقابل بزرگتر تبدیل شود یا خیر، عواقب عمیق و بسیار گستردهای نه تنها برای اقتصاد چین، که کل منطقه آسیا-اقیانوسیه خواهد داشت.
منبع: بلومبرگ
نظرات