واکنش اروپاییها به وضع ماليات از سوي ترامپ
کميسر بازرگاني اتحاديه اروپا گفت در صورتيکه آمريکا معاف مالياتي براي اروپا در نظر نگيرد منتظر اقدام مقابله به مثل باشد.
سسیلیا مالمستروم کمیسر بازرگانی اتحادیه اروپا جمعه پس از وضع مالیات بر واردات فولاد و آلومینیوم از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد: ما زمینه جنگ را فراهم نمیکنیم، اتحادیه اروپا همواره طرفدار ساز و کارهای مسالمت آمیز است.
به گزارش تجارتنیوز ، کمیسر بازرگانی اروپا در سخنانی در اندیشکده آمریکایی «جرمن مارشال فاند» در بروکسل گفت: برای اتحادیه اروپا، گفتگو همچنان نخستین گزینه است.
مالمستروم افزود: من امیدوارم که ما بتوانیم تایید آمریکا را برای معاف شدن از این مالیاتها بگیریم. در صورتی که این اتفاق نیفتد، مالمستروم یادآور شد که اتحادیه اروپا نیز آماده است تدابیر سریعی در مورد فهرستی از محصولات آمریکایی شاخص مثل کره، آب میوه یا آبنبات جهت مقابله با تأثیرات مالیاتهای آمریکا اتخاذ کند.
وی افزود: ما نمیتوانیم تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا باشیم بنابراین انتظار داریم که از تدابیر اعلام شده معاف شویم.»
دونالد ترامپ پنجشنبه شب دو سند امضا کرد که بر اساس آنها، ظرف 15 روز آینده مالیات 25 درصدی بر واردات فولاد و 10 درصدی بر واردات آلومینیوم اعمال میشود.
کانادا و مکزیک در حال حاضر از این تعرفهها معاف شدند و کاخ سفید توضیح داد که همه کشورهای مربوط میتوانند با آمریکا در مورد معافیت احتمالی خود گفتگو کنند.
مالمستروم گفت: آنچه که رئیس جمهور آمریکا دیروز گفت خیلی واضح نبود بنابراین ما تلاش خواهیم کردیم شفافیت بیشتری در مورد این موضوع به دست بیاوریم. اروپا به آمریکا نود روز فرصت داد از طرح تعرفهای این کشور معاف شود.
کمیسر سوئدی بازرگانی اروپا قرار است شنبه در بروکسل با رابرت لایتیزر نماینده بازرگانی آمریکا، هیروشیگه سکو وزیر اقتصاد ژاپن برای نشستی در کمیسیون اروپا که از مدتها پیش در چارچوب دیدار سه جانبه پیشبینی شده بود، دیدار کند.
این دیدارهای سه جانبه از دسامبر 2017 برگزار میشود.
موگرینی: لازم باشد با اقدام ترامپ واکنش نشان خواهیم داد
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست موسوم به مجمع بروکسل (brussel forum) در پاسخ به این سؤال که آیا اتحادیه اروپا به تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای وضع تعرفههای سنگین بر واردات آهن و آلومینیوم واکنش نشان میدهد گفت اگر لازم باشد مطمئنا واکنش نشان خواهیم داد.
موگرینی درباره تصمیم ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای اعمال تعرفههای سنگین برای واردات فولاد و آلومینیوم و آغاز نوعی جنگ تجاری علیه کشورهای دیگر گفت این تصمیم هیچ ربطی به امنیت ملی ندارد.
اروپا و آمریکا شرکای امنیتی یکدیگر هستند و هر دو عضو ناتو هستند. بنابراین این مسئله اصلا اساس چنین تصمیمی نیست.
من می دانم که هنوز هم درباره این مسئله در داخل خود آمریکا بحثهای داغ زیادی جریان دارد. اما از نظر ما به روشنی مساله ظرفیت اضافی وجود دارد و هر دو یعنی اروپا و آمریکا باید با کمک یکدیگر این مشکل را حل کنند و البته شرکای دیگر ما یعنی کانادا و ژاپن و دیگران نیز باید به حل این مسئله کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه ما هرگز سیاستهای حمایت گرایانه نخواهیم داشت و اروپا اصلا چنین مسیری را انتخاب نمیکند گفت: روشن است در صورت لزوم که ما از منافع خودمان دفاع خواهیم.
باید توجه داشته باشیم صندوق طرح مارشال به ما یادآوری میکند که هوشمندانهترین سرمایه گذاری که شاید آمریکا در طول تاریخ انجام داده است، سرمایهگذاری روی اروپایی قویتر و تقویت وحدت دو سوی اقیانوس اطلس بوده است.
ما باید همچنان برای این شراکت قوی سرمایه گذاری کنیم که شراکتی طبیعی است. این طبیعیترین شراکت دو سوی اقیانوس اطلس است. اتحادیه اروپا شریک تجاری و سرمایه گذاری شماره یک نه فقط آمریکا بلکه تک تک ایالتهای آمریکاست. بنابراین حمایت گرایی اصلا فکر خوبی برای اقتصاد آمریکا نیست.
موگرینی درباره وضعیت روابط اتحادیه اروپا و آمریکا گفت روابط میان اتحادیه اروپا و آمریکا خوب است اما میتواند بهتر شود در عین حالیکه امکان بدتر شدن آن هم وجود دارد.
موگرینی در این خصوص افزود در روابط با آمریکا، ما فقط با واشنگتن و کاخ سفید و دولت آمریکا گفتگو و تعامل نداریم بلکه ما با کنگره نیز ارتباط داریم.
ما علاوه بر روابط نهادی، با ایالتها و شهرهای آمریکا و شرکتهای آمریکایی و جوامع مختلف در آمریکا نیز ارتباط داریم. به علاوه ملتهای ما نیز با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند. روابط ما فقط دولت با دولت نیست. دانشگاهها، شهرداریها و شرکتهای ما نیز با یکدیگر همکاری دارند.
موگرینی درباره محور گفتگوهایش با مقامات آمریکایی گفت به نظر من هم اکنون مهمترین کار مشترک ما با هدف تقویت دفاع اروپاست.
ما این کار را خیلی با دقت اما با قدرت انجام دادهایم. من می دانم که برای آمریکاییها مهم است اعضای اروپایی ناتو نیز دو درصد بودجه خود را به دفاع اختصاص دهند. البته این تصمیم مربوط به هر کدام از کشورهای عضو است و آنها خودشان باید در این خصوص تصمیم بگیرند و من نمیتوانم درباره این مساله برای کشورهای عضو تصمیم بگیرم.
موگرینی در پاسخ به این سوال که عجیبترین و غیرمنتظرهترین اتفاق سیاسی سال گذشته برای او چه بوده است گفت شاید تصمیم آمریکا برای انتقال سفارت خود به اورشلیم (قدس) بوده است.
به نظر من این کار آمریکا را در معرض خطراتی قرار داده است همچنین در معرض خطر از دست دادن اعتبار خود برای میانجیگری به منظور رسیدن به توافق قرار داده است. به نظر من این مساله احتمالا بیشتر از هر چیزی مرا شگفت زده کرد.
موگرینی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا بیشتر به اتحادیه اروپا نیاز دارد یا اتحادیه اروپا به آمریکا بیشتر نیاز دارد، گفت هر دو طرف به یکدیگر نیاز دارند و من در این خصوص تردید ندارم. آمریکا و اتحادیه اروپا با هم بیش از پنجاه درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص میدهند.
سی درصد از کل تجارت جهان را مجموع اتحادیه اروپا و آمریکا انجام میدهند. البته رابطه دو طرف با یکدیگر در هم تنیده است و اگر یک طرف را حذف کنید، طرف دیگر بازنده است.
هر کاری که باعث تضعیف این پیوند شود، به هر دو طرف زیان می زند. در واقع رابطه ما برد-برد یا باخت- باخت است یعنی هر چه در روابط میان خود سرمایه گذاری کنیم، دو طرف بیشتر نفع میبریم و هر چه این روابط را به خطر بیندازیم، دو طرف بیشتر میبازیم. ما در زمینههای مختلف به یکدیگر نیاز داریم. در واقع ما به یک اندازه به یکدیگر نیاز داریم.
موگرینی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است آمریکا و اروپا وارد جنگ تجاری شوند گفت به نظر من این مسئله میتواند فاجعهای جدی برای هر دو طرف و همچنین برای بقیه جهان باشد.
همانطور که گفتم ما با یکدیگر سی درصد از تجارت جهانی را تشکیل میدهیم و اقتصاد جهانی چنین جنگی را نمیخواهد و البته اقتصادهای آمریکا و اروپا نیز چنین چیزی نیاز ندارند. ما چنین جنگی را نمیخواهیم و چنین جنگی نخواهیم داشت. همانطور که گفتم ما حاضریم از منافع خودمان دفاع کنیم اما جنگ تجاری اصلا در ذهنیت ما نیست.
موگرینی در پاسخ به این سؤال که آیا اتحادیه اروپا به تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای وضع تعرفههای سنگین بر واردات آهن و آلومینیوم واکنش نشان میدهد گفت اگر لازم باشد مطمئنا واکنش نشان خواهیم داد. ما نیاز داریم از منافعمان دفاع کنیم. اما رویکرد و طرز فکر ما هرگز حمایت گرایی نبوده و نیست و نخواهد بود.
ما به تجارت آزاد باور داریم. ما نه فقط به تجارت آزاد باور داریم بلکه از آن نفع میبریم و مطمئنم که آمریکا نیز از تجارت آزاد نفع برده است. به نظر من اگر کل آمریکا را در نظر بگیرید، هنوز در این خصوص ما در یک سو قرار داریم و هم نظر هستیم.
موگرینی درباره پیوند میان اروپا و آمریکا گفت به نظر من اشتراک ارزشها و منافع عامل چنین پیوندی است. به نظر من جوانان در اروپا و همچنین آمریکا احساس میکنند که ما یکی هستیم. فرهنگ ما یکی است، موسیقی ما یکی است.
فیلمهایی که نگاه میکنیم یکی است. ما به ارزشهای یکسانی باور داریم. ما هر دو کم و بیش میخواهیم زندگی مشابهی داشته باشیم. در واقع این شراکتی طبیعی میان ماست.
اختلافات طبیعی است همانطور که در داخل خود اروپا هم اختلافات وجود دارد. در کل ما به یک جهان تعلق داریم. شاید سیاستها و شرایط سیاسی تغییر کنند اما مردم اروپا و آمریکا در یک طرف هستند.
منبع: صداوسیما
نظرات