تداوم مشکلات اقتصادی در آرژانتین
با وجود آنکه پزو- واحد پول آرژانتین- تا پایان معاملات دیروز با ۳.۷۳ درصد افزایش به ۲۴.۱۰ پزو در هر دلار رسید، اما دولت این کشور گزارش داد تورم ۱۲ ماهه به ۲۵.۵ درصد رسیده است.
بانک مرکزی آرژانتین به منظور حمایت از واحد پول این کشور دیروز ۷۹۱ میلیون دلار از ذخایر ارزی خود را به حراج گذاشت و این درحالی است که این بانک تاکنون میلیاردها دلار از ذخایر ارزی خود را برای جلوگیری از ریزش بیشتر پول ملی به بازار عرضه کرده است و نرخ بهره را به بالای ۴۰ درصد افزایش داده است.
به گزارش تجارتنیوز ، در عین حال آمارهای رسمی نشان میدهد بهای مصرفکننده در ماه آوریل ۲.۷ درصد افزایش داشته است که باعث میشود تورم آرژانتین یکی از بالاترین نرخهای تورم جهان باشد.
بنیادهای ضعیف اقتصادی، این کشور را وادار به تضعیف ارزش پول ملی کرد، اما تولید ناخالص داخلی آنطور که انتظار میرفت رشد نداشته است.
ارزش پزو در برابر دلار در روز دوشنبه به پایین ترین سطح خود رسید و علی رغم افزایش نسبی ارزش پزو در معاملات دیروز، ارزش پول ملی آرژانتین ۱۴.۷۷ درصد کمتر از ابتدای ماه میلادی کنونی و ۲۲.۶۱ درصد کمتر از آغاز سال است.
بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره کوتاه مدت را که اصطلاحا اوراق «لباک» نامیده می شوند به ۴۰ درصد رسانده و اعلام کرده است مقامات پولی تاکنون ۶۲۰.۹۳۰ میلیارد پزو از این اوراق را به فروش رساندهاند.
لوئیس کاپوتو- وزیر دارایی آرژانتین- به خبرنگاران گفت: آرژانتین هیچ اوراق قرضه بین المللی جدیدی در سال جاری صادر نخواهد کرد و این امکان حتی برای سال ۲۰۱۹ نیز وجود دارد.
دولت آرژانتین اخیرا از صندوق بینالمللی پول برای کنترل اوضاع تقاضای کمک کرده است، اما مذاکره با صندوق در کشوری که بسیاری از مردمش سیاستهای آن را مقصر بحران ۲۰۰۱-۲۰۰۲ این کشور میدانند ریسکهای سیاسی برای مائوریسیو مکری- رئیسجمهور- به همراه خواهد داشت. مارکوس پنا- رئیس دفتر رئیس جمهور آرژانیتن- پیشتر اعلام کرده بود این آرژانتین و نه صندوق بین المللی پول است که شرایط خود را دیکته میکند.
دولت آرژانتین در آخرین پیش بینی خود از کسری بودجه اعلام کرد انتظار دارد کسری بودجه این کشور در سال ۲۰۱۸ به ۲.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی برسد.
منبع: رویترز
نظرات