فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۵۴۹۲۱

ادامه همکاری بانک‌های کوچک آلمانی با ایران

ادامه همکاری بانک‌های کوچک آلمانی با ایران

بانک‌های بزرگ آلمانی پس از تجربه تلخ جریمه‌های سنگین به‌دلیل نقض تحریم‌های ایران دیگر تمایلی به همکاری با این کشور ندارند، اما بانک‌های کوچک‌تر از فرصت به‌وجود آمده بعد از خروج آمریکا از برجام استفاده کرده‌اند.

بانک‌های بزرگ آلمانی پس از تجربه تلخ جریمه‌های سنگین به‌دلیل نقض تحریم‌های ایران دیگر تمایلی به همکاری با این کشور ندارند، اما بانک‌های کوچک‌تر از فرصت به‌وجود آمده بعد از خروج آمریکا از برجام استفاده کرده‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ بانک‌های بزرگ آلمانی پس از تجربه تلخ جریمه‌های سنگین به‌دلیل نقض تحریم‌های ایران دیگر تمایلی به همکاری با این کشور ندارند، اما بانک‌های کوچکتر از فرصت به‌وجود آمده بعد از خروج آمریکا از برجام استفاده کرده‌اند.

تنها چند ماه تا ماه نوامبر یعنی موعد اجرای تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران باقی مانده‌اند. اما برخی از شرکت‌ها به‌رغم تهدیدهای آمریکا همچنان به همکاری‌های خود با ایران ادامه می‌دهند.

پاتریزیا ملفی، مدیر مرکز صلاحیت بین‌المللی که توسط 6 بانک آلمانی در شهر کوچک توتلینگن آلمان تاسیس شده است گفت: «ما فعلا به ارائه خدمات به مشتریانمان ادامه خواهیم داد».

ملفی افزود، این مرکز که وظیفه حمایت از شرکت‌های فعال در بازارهای حساسی نظیر ایران یا سودان را به‌عهده دارد در چند سال اخیر شاهد «افزایش شدید تقاضا از سوی شرکت‌هایی بوده که در شاخص دکس آلمان قرار دارند».

از زمان انعقاد برجام در سال 2015 میزان صادرات آلمان به ایران افزایش یافته و با رشدی 15.5درصدی در سال گذشته به حدود 2.6 میلیارد یورو رسیده است. این رقم در سال 2016 نیز رشدی 22درصدی داشت. البته این ارقام در مقایسه با صادرات 111.5 میلیارد یورویی آلمان به آمریکا ناچیز به‌نظر می‌رسد. اما با وجود این، به‌گفته ملفی مرکز صلاحیت بین‌المللی «منتظر می‌ماند تا ببیند که تحریم‌ها به‌چه‌شکلی خواهند بود» و بعد از ایران روی برخواهد گرداند. همین حالا هم شرکت‌های طرف معامله با ایران باید خیلی مراقب باشند که گرفتار تحریم‌های آمریکا نشوند. معاملات به‌ یورو انجام می‌گیرد و مرکز صلاحیت بین‌المللی با شرکت‌هایی که در هیئت‌مدیره‌شان شهروندان آمریکایی یا دارندگان گرین‌کارت عضویت دارند کار نمی‌کند.

ملفی افزود: یکی از مهم‌ترین عوامل دخیل در کار «شجاعت مدیران ما» با توجه به ریسک‌های بالای کار با ایران است.

دو بانک بزرگ آلمانی یعنی دویچه بانک و کومرز بانک پس از آنکه در سال 2015 به‌دلیل همکاری با ایران صدها میلیون دلار جریمه شدند دیگر تمایلی به حضور در این کشور ندارند.

سخنگوی دی‌زد بانک هم گفته این بانک به‌طور کامل در حال توقف فعالیت‌های خود مرتبط با ایران است. این موجب شده تا مرکز صلاحیت بین‌المللی به‌سراغ شعبه بانک ملی ایران در هامبورگ برود. اما اگر بزرگ‌ترین بانک ایرانی همچون گذشته در فهرست تحریم‌های جدید دولت آمریکا قرار بگیرد، این ارتباط نیز احتمالا قطع خواهد شد.

بانک تجاری ایران و اروپا که در سال 1971 تاسیس شده نیز یکی از کانال‌های دیگر نقل و انتقالات پولی بین اقتصاد آلمان و ایران است.

بوندس بانک (بانک مرکزی آلمان) هم معتقد است تاکنون تغییر زیادی در زمینه تجارت با ایران رخ نداده است. این بانک گفته، «تنها رژیم تحریم‌های اتحادیه اروپا تعیین خواهد کرد» که چه تغییری و چه زمانی در این روابط به‌وجود خواهد آمد. اگر وضعیت به شرایط قبل از ژانویه 2016 برگردد، هرگونه پرداختی مرتبط با طرف‌های ایرانی باید به‌ تایید بانک مرکزی آلمان برسد.

گروه لابی بانکی آلمان، کردیت ویرتشافت، از برلین و دیگر اعضای اتحادیه اروپا خواسته تا موضع خود را در خصوص همکاری با ایران روشن کنند و به بانک‌ها و مشتریانشان اطمینان دهند که «به‌شکل مؤثری از آنها در قبال تحریم‌های احتمالی آمریکا حمایت می‌کنند».

ملفی گفت، زمان برای دولت‌های اروپایی در حال تمام شدن است. «بسیاری از شرکت‌ها می‌خواهند تمام فعالیت‌های خود را در ایران متوقف کنند زیرا نمی‌توانند ریسک ماندن در این کشور را محاسبه نمایند».

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.