۴ معضلی که اقتصاد آینده را دچار مشکل میکند
بانک جهانی در حال حاضر رشد 3 درصدی برای سال 2019 را برای اقتصاد جهان پیشبینی کرده است. اما اگر تهدیدات تجاری ادامهدار باشد، رشد اقتصادی جهان کاسته خواهد شد.
در حال حاضر نگرانیهای زیادی درباره اقتصاد جهانی وجود دارد: اقتصاددانان هشدار دادهاند که دعواهای تجاری، تنشهای ژئوپلیتیکی، افزایش قیمت نفت و بحرانهای بازارهای نوظهور میتواند به رشد اقتصادی جهانی ضربه بزند. سیان ان مانی گزارشی در این باره منتشر کرده است.
به گزارش تجارتنیوز ، طبق این گزارش، کارشناسان معتقدند اقتصاد جهانی سال نسبتا خوبی را آغاز کرد، اما چشم انداز رشد اقتصادی جهان، تیره و تار است. ریسکهای اقتصادی، موضوع اصلی اجلاس آینده G7 در کاناداست. اما در این گزارش مسایلی که کارشناسان را بیشتر نگران کرده، آورده شده است.
جنگ تجاری
دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا از تعرفههای وارداتی برای فولاد، آلومینیوم، ماشین لباس شویی و پنل های خورشیدی استفاده کرده است. کانادا، مکزیک، چین و اتحادیه اروپا هم در پی اقدامی تلافی جویانه هستند.
کارشناسان می گویند، تاثیر اقتصادی تعرفههای جدید تاکنون محدود بوده است. اما اگر چرخه انتقام جویی ادامه پیدا کند، میتواند مشکلاتی زیادی در پی داشته باشد. به گفته آنها، افزایش جهانی تعرفهها، میتواند به ضررهای تجاری بیشتری بینجامد.
بانک جهانی در حال حاضر رشد 3 درصدی برای سال 2019 را برای اقتصاد جهان پیش بینی کرده است. اما اگر تهدیدات تجاری ادامه دار باشد، رشد اقتصادی جهان کاسته خواهد شد.
به گفته کارشناسان تهدید تجارت به تهدید برای بازارها و رشد اقتصادی منجر میشود.
بودجه ایتالیا
بحران دیگر منطقه یورو، از بین رفته است، اما سرمایه گذاران هنوز در مورد ایتالیا نگران هستند. سرمایه گذاران ایتالیا در حال حاضر خواستار نرخ بهره بالاتری هستند.
مشکل بعدی اروپا، معضل یورو است. بعضی اقتصاددانان معتقدند تعهد دولتهای جدید اروپا به یورو مشکوک است. اما یک بحران جدید میتواند منجر به مشکلات و اعتماد در کسب و کار، کاهش سرمایه گذاری در منطقه یورو شود.
افت در بازارهای نوظهور
سرمایه گذاران به دلیل رشد بازار سرمایه، بازده اوراق قرضه و افزایش ارزش دلار به سمت ایالات متحده جذب شدهاند. این موضوع باعث شده تا پول از بازارهای نوظهور مثل ترکیه و آرژانتین خارج شود و پول رایج این کشورها با کاهش ارزش مواجه شوند. ماه ژانویه، ارزش پول برزیل، 19 درصد کاهش یافت. اقتصاددان انتظار دارند این روند ادامه پیدا کند، چرا که فدرال رزرو میخواهند نرخ بهره را افزایش دهد.
بانکهای مرکزی در بازارهای نوظهور مجبور شدهاند برای جلوگیری از کاهش بیشتر ارزش ارز کشورشان در مقابل دلار، نرخهای بهره را افزایش دهند. بانک مرکزی ترکیه در هفته جاری نرخ بهره را به حدود 18 درصد افزایش داد. همین نرخ در آرژانتین 40 درصد است.
قیمت نفت
قیمت نفت در ماه گذشته به بالاترین ح خود در سه سال گذشته رسید. این افزایش قیمت نفت باعث نگرانی کسب و کارها و مصرف کنندگان این بازار شد.
تولیدکنندگان بزرگ اعلام کردهاند مانع از افزایش قیمت نفت خواهند شد. نفت خام ایالات متحده در حال حاضر به حدود 66 دلار برای هربشکه رسیده است. وضعیت بازار نفت به شدت به نشست 22 ژوئن اوپک بستگی دارد که آیا روسیه و اوپک برای افزایش تولید نفت موافقت خواهند کرد یا خیر.
منبع: اتاق بازرگانی
نظرات