پیشبینی روند قیمت فولاد در نگاهی به بازار چین
جدیدترین تصمیم دولتی در شهر هبی در ایالت هنان چین، از این قرار است که تا سال ۲۰۲۰، یعنی تا سه سال دیگر، ۴۰ میلیون تن از ظرفیت فولادسازی این منطقه کاسته شود.
جدیدترین تصمیم دولتی در شهر هبی در ایالت هنان چین ، از این قرار است که تا سال ۲۰۲۰، یعنی تا سه سال دیگر، ۴۰ میلیون تن از ظرفیت فولادسازی این منطقه کاسته شود. از سه شهر بزرگ این منطقه، یکی تا سال ۲۰۲۰ به طور کامل از تولید فولاد حذف میشود و ۲ شهر دیگر ظرفیت خود را تا ۵۰ درصد کاهش میدهند.
به گزارش تجارتنیوز ، قیمت محصولات فولادی در شرایطی در کانون توجه سرمایه گذاران و فعالان بازار فلزات اساسی قرار دارد که این بازار ارتباط مستقیمی با میزان سرمایه گذاری در زیرساختها، رشد اقتصاد جهانی و روابط تجاری بین کشورها دارد.
قیمت ورق سرد و گرم در بازارهای داخلی و صادراتی چین با کاهش نسبتا اندکی روبرو شد. در پی اعمال تعرفه بر صادرات به امریکا، پوشش تقاضای داخلی قدری کند شده و از طرف دیگر با کاهش ارزش یوآن در مقابل دلار صادرات به صرفهتر از قبل است. این دو عامل در کنار هم موجب شناور شدن قیمتها و معلق شدن آنها در بازههای مثبت و منفی شدهاند.
در بازار غرب چین هر تن ورق گرم در روز جمعه، بین ۶۳۳ تا ۶۳۹ دلار نوسان داشت که کمی کمتر از ۲ دلار کاهش را نشان میداد. بازار شمال چین نیز روندی مشابه را در پیش گرفته و قیمتها در تیانجین با کمی افت همراه بودند.
به گفته برخی معامله گران کاهش حجم تقاضا طی دو روز آخر هفته موجب شده تا بازار قدری آرام و قیمتها قدری کاهنده باشد.همچنین دادههای انبارها نشان میدهد که موجودی فیزیکی به خصوص در بازارهای شمالی چین طی هفته قبل افزایش داشته است.البته شرایط بازارهای صادراتی چین نیز به همین ترتیب است و قیمتها در آن بازارها نیز قدری کاهش داشته است.
شاخص ورق گرم متال بولتن در هفته قبل با کاهش ۲ دلار و ۲۵ سنت در محدوده ۵۸۶ دلار و ۲۵ سنت قرار گرفت. در خصوص کاهش قیمتهای صادراتی میتوان به چند دلیل اشاره کرد که مهمترین آن کاهش ارزش یوآن است که موجب شده تا حاشیه سود صادرات برای شرکتهای چینی تولیدکننده افزایش یابد و حاشیه سود فروش داخلی نزدیک شود و بدلیل رقابت فشرده شرکتها در زمینه صادرات، آنها قیمتهای پیشنهادی خود برای فروش را کاهش دادهاند.
پیش بینی میشود که با تداوم این روند و در پیش بودن فصل بارندگی، موانع تجاری برای رشد تقاضای صادراتی و برآیند همه این عوامل بر اتمسفر اقتصادی چین، قیمتها که در دو هفته اخیر روند کاهشی هفته به هفته را طی کردهاند، در همین مسیر باقی بمانند. حتی دیده شده که برخی عرضه کنندگان قیمت ۵۸۵ دلار برای هر تن ورق گرم را در لیست ثبت قیمت خود آماده ارائه کردهاند.
این نوسانات قیمتی در حالی است که بنظر میرسد سرعت رشد عرضه از تقاضا پیشی گرفته است. بنابر آمار انجمن آهن و فولاد چین میزان تولید روزانه فولاد سازها از روزهای نیمه ماه ژوئن رو به افزایش گذاشته است.
طبق این گزارش متوسط تولید روزانه در اوایل ژوئن ۱.۹۸ میلیون تن بوده که در دهه پایانی ماه قبل میلادی به ۱.۹۹ میلیون تن رشد کرده که نشان دهنده رشد ۰.۵ درصدی است. تاکید میشود که این گزارش بر اساس دادههای جمع آوری شده از اعضای این انجمن تهیه شده است که غالباً بنگاههای سایز متوسطاند و قریب به ۸۰ درصد فولاد سازان چین را در بر میگیرند.
موجودی فیزیکی محصول نهایی آماده برای فروش در انبارهای متعلق به اعضای انجمن فولاد سازان بر اساس این گزارش تا بیستم ژوئن ۱۱ میلیون و ۴۴۰ هزار تن بوده که ۶.۵ درصد نسبت به اول ماه ژوئن که معادل ۱۲ میلیون و ۲۴۰ هزار تن بوده کاهش داشته است.
مجموع تحولات اخیر چین در بازارهای داخلی و تعامل این کشور با امریکا موجب شده تا عملکرد بازارها قدری متلاطم و خارج از یک روند کلی باشد. ولی بنظر میرسد با توقف کاهش موجودی انبارها در هفته آتی شاهد ادامه دوره استراحت یا افت اندک قیمت در بازار فولاد چین باشیم.
برقرار شدن افزایش تعرفههای واردات فولاد چین به امریکا نیز عامل مهم دیگری است که آغاز شده است و میتواند با افزایش نگرانی تولید کنندگان منجر به عرضه در قیمتهای پایینتر شود.
البته دولت چین نشان داده که در برخورد با تحولات ناگهانی، دید وسیع و سرعت عمل بالایی دارد که میتوان به عنوان یک نقطه قوت در حمایت از بازار چین از آن یاد کرد. به عنوان نمونه مسئله دیگری که میتواند روند کاهش قیمت را مهار کند، بحث مربوط به کاهش ظرفیت سالانه تولید است که به دنبال سیاستهای زیست محیطی سال گذشته، عرضه فولاد را محدود میکند.
جدیدترین تصمیم دولتی در شهر هبی در ایالت هنان چین، از این قرار است که تا سال ۲۰۲۰، یعنی تا سه سال دیگر، ۴۰ میلیون تن از ظرفیت فولادسازی این منطقه کاسته شود. از سه شهر بزرگ این منطقه، یکی تا سال ۲۰۲۰ بطور کامل از تولید فولاد حذف میشود و ۲ شهر دیگر ظرفیت خود را تا ۵۰ درصد کاهش میدهند.
در سال ۲۰۱۷ معادل ۱۹۱ میلیون و ۲۱۰ هزار تن محصول برابر با ۲۳ درصد فولاد چین در این منطقه تولید شده است. طبق این برنامه تعداد فولاد سازان تا۶۰ واحد کاهش مییابند که در این بین ۱۵ شرکت، بیش از ۹۰ درصد تولید را به خود اختصاص میدهند.همچنین در ابتدای ماه جولای اعلام شد که ظرفیت تانگشان، بعنوان یکی از قطبهای اصلی فولاد سازی چین و بزرگترین مرکز فولادسازی منطقه هبی ظرف ۳ سال آینده تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.
با توجه به برنامه کاهش ظرفیت تولید، روند رشد اقتصادی چین و سیاستهای حمایتی دولت در برابر تحولات منفی، پیش بینی میشود که سقوطی برای قیمتها در کار نباشد.
از طرفی افزایش بارندگیها، کاهش احتمالی رشد اقتصادی چین با توجه به آینده مبهم جنگ تجاری، کاهش رشد تقاضای داخلی و کاهش صادرات فولاد به امریکا با توجه به تعرفههایی که از ۶ جولای اجرایی شده، تقاضا را در مجموع کاهش میدهند ولی، تزریق نقدینگی، اعمال محدودیت بر تولید و امکان افزایش سرمایه گذاری در زیرساختها و حمایت از تقاضای خصوصی، میتوانند از بازار فولاد پشتیبانی کند.
از اینرو با توجه به اینکه دولت چین در برنامه ریزی اقتصادی تا کنون نسبتا موفق نشان داده است، پیش بینی میشود که کاهش قیمت محصولات فولادی تنها در کوتاه مدت میسر باشد.
منبع: سنا
نظرات