فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۱۸۱۶

بانک‌های تجاری ترکیه ۴.۵ میلیارد دلار طلا فروختند

بانک‌های تجاری ترکیه ۴.۵ میلیارد دلار طلا فروختند

بانک‌های تجاری ترکیه در تلاش برای مهار سقوط نرخ لیره، از اواسط ماه جون تا کنون ۴.۵ میلیارد دلار از ذخایر طلای خود را بیرون کشیده‌اند.

بانک‌های تجاری ترکیه در تلاش برای مهار سقوط نرخ لیره، از اواسط ماه جون تا کنون ۴.۵ میلیارد دلار از ذخایر طلای خود را بیرون کشیده‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز، به نقل از بلومبرگ انگلیسی؛ بانک‌های تجاری ترکیه در تلاش برای مهار سقوط نرخ لیره، از اواسط ماه جون تا کنون ۴.۵ میلیارد دلار از ذخایر طلای خود را بیرون کشیده‌اند.

گزارش هفتگی میزان ذخایر بانک مرکزی ترکیه نشان داد که ذخایر طلای این بانک از ۱۵ جون تا به حال افت کرده است و به ۱۵.۵ میلیون اونس رسیده است. سهم بزرگی از این طلا (۳.۳ میلیارد دلار)، پس از حرکت مقامات مالی ترکیه برای کاهش ذخایر مورد نیاز، فروخته شد.

بر خلاف بسیاری از کشورها، به بانک‌های تجاری ترکیه اجازه داده شده است که از سپرده‌های طلا را به عنوان ذخیره مورد نیاز خود برای انجام فعالیت‌های بانکی، استفاده کنند.

ترکیه یکی از ۲۰ دارنده برتر ذخیره طلا در جهان است و بنا به داده‌های منتشر شده انجمن جهانی طلا، تا سال ۲۰۱۷، این کشور از لحاظ تقاضای بالا مصرف‌کنندگان طلا در رتبه پنجم جهان قرار دارد.

بانک مرکزی ترکیه در بیانیه‌ای میزان ذخایر اجباری طلای بانک‌ها، به ازای بدهی‌ با بازپرداخت ۱ تا ۳ ساله به ارزهای خارجی، را ۴ درصد کاهش داد. برای سایر بدهی‌ها، این میزان ۲.۵ درصد کاهش داده شد. در مجموع این معادل ۳ میلیارد دلار نقدینگی طلا می‌باشد.

از ۱۱۹ میلیارد دلاری که بانک‌ها با ازای وام‌های کوتاه‌مدت، با بازپرداخت تا سپتامبر ۲۰۱۹، به بدهکار هستند، ۱۵ درصد مربوط به بانک‌های سهامی عمومی و ۴۴ درصد مربوط به بانک‌ها و موسسات مالی خصوصی می‌باشد.

بانک‌ها از بازارهای بین‌المللی وام‌هایی به ارزهای معتبر دریافت می‌کنند و به جای استفاده از لیره پر نوسان، سپرده‌های طلای خود را برای بدهی‌های دلاری هدر می‌دهند، هرچند وامی که دریافت می‌کنند را باید برای سرمایه‌گذاری در ترکیه به لیره تبدیل کنند.

نورا نیوتبوم، اقتصاددانان گروه ای‌بی‌ان آمرو، با تخصص امور ترکیه، می‌گوید: البته که شما نمی‌توانید بدهی خود را با طلا پرداخت کنید، بنابراین آنها احتمالا طلای خود را می‌فروشند تا برای موعد بازپرداخت، توان مالی خود را بالا ببرند.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.