یک اقتصاددان آلمانی:
فشار آمریکا، اروپا را به سوی جایگزینی برای سوئیفت سوق میدهد
مکس اوته میگوید سیاستهای تحریمی واشنگتن باعث شده است که یافتن راهحلی برای حفاظت از اروپا در برابر اقدامات غیرقابل پیشبینی آمریکا، به یک ضرورت تبدیل شود.
اقتصاددانان برجسته و پروفسور آلمانی، مکس اوته میگوید سیاستهای تحریمی خصمانه واشنگتن باعث شده است که یافتن راهحلی برای حفاظت از اروپا در برابر اقدامات غیرقابل پیشبینی آمریکا، برای بروکسل به یک ضرورت تبدیل شود.
به گزارش تجارتنیوز، این اقتصاددان و مدیر سرمایهگذاری آلمانی به راشاتودی گفت: آمریکا فشار زیادی بر روی مسائل گوناگون وارد کرده است و از اسلحه تحریم و سلاحهای اقتصادی دیگر با شدت بیشتری حتی در برابر شرکتهای اروپایی و شرکتهای سوئیسی استفاده میکند. این تنش زیادی را برای شرکتهای اروپایی، به ویژه پس از بحران مالی جهان، به وجود آورده است.
اوته گفت: این دیگر بیش از حد تحمل است، ما باید راه خود را جدا کنیم و ما باید توازن جدیدی به راه بیاندازیم که این در شرایط فعلی، نقطه عطفی است که منطقی به نظر میرسد.
در اوایل این هفته، رییس روابط خارجی اروپا، فدریکا موگرینی، گفت که برای پابرجا ماندن توافق هستهای با ایران یک سیستم پرداخت با هدف ویژه (اسپیوی) طراحی کردهاند که بدون ارسال پول به سوئیفت پرداختها به این کشور را انجام دهد. مکس اوته میگوید: این که چنین ایدهای شکل گرفته است بسیار جالب است، این ممکن است یک نقطه عطف باشد.
او ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته جنگافزارهای اقتصادی گوناگونی بر علیه کشورها و شرکتهای جهان مورد استفاده قرار گرفتهاند و به بسیاری از آنها آسیب زدهاند. ممکن است همین اتفاق نقطه تغییری باشد، چراکه دیگر کافی است و ما نمیدانیم که بعد از این باید منتظر چه اقدامی باشیم.
«فشار آمریکا بر خودروهای دیزل آلمان که به نفع خودروسازان آمریکایی تمام شد، فشار بر بانکهای سوییس، فشار بر بسیاری از صنایع دیگر، تحریمهای ضد روسی که بیشتر به آلمانی و اتریشی لطمه زد، از مثالهای استفاده ابزاری آمریکا از ابزارهای مالی خود است».
ابزار اسپیوی اروپا برای پرداخت بدون سوئیفت به ایران، با واکنش تند آمریکا همراه شد. جان بولتون گفت واشنگتن اجازه نخواهد داد تحریمها توسط اتحادیه اروپا یا هر کشور دیگری دور زده شود.
اما این اقتصاددانان آلمانی بر شکستن انحصار سوئیفت تاکید کرد و آن را بسیار ضروری دانست، هرچند گفت که باید دید کشورهای عضو تا چه میزان در این امر همکاری خواهند داشت و آن را برنامهای زمانبر دانست.
منبع:راشاتودی
نظرات