فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۸۲۹۱

سقوط روپیه هند به پایین‌ترین رکورد تاریخ خود

سقوط روپیه هند به پایین‌ترین رکورد تاریخ خود

در دو ماه اخیر، روپیه هند در برابر دلار رکوردهای پایین متعددی را ثبت کرده است و امروز به رکورد ۷۳.۷۶ روپیه در برابر هر دلار رسیده است که ضعیف‌ترین نرخ در تاریخ آن است.

ارزش روپیه هند به پایین‌ترین رکورد تاریخ خود رسیده است و حتی اگر بانک مرکزی هند این هفته نرخ بهره خود را بالا ببرد هم، به نظر نمی‌رسد روند سقوط آن کند شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، به نقل از سی‌ان‌بی‌سی؛ به گفته متخصصانی که به دقت بانک مرکزی هند را زیر نظر دارند، ارزش روپیه هند به پایین‌ترین رکورد تاریخ خود رسیده است و حتی اگر بانک مرکزی هند این هفته نرخ بهره خود را بالا ببرد هم، به نظر نمی‌رسد روند سقوط آن کند شود.

در دو ماه اخیر، روپیه هند در برابر دلار رکوردهای پایین متعددی را ثبت کرده است و امروز به رکورد ۷۳.۷۶ روپیه در برابر هر دلار رسیده است که ضعیف‌ترین نرخ در تاریخ آن است. نرخ روپیه با اندکی بهبود در ساعت ۱۲:۰۵ به وقت تهران به ۷۳.۲۴ رسید. به این ترتیب سقوط ارزش روپیه در برابر دلار از ابتدای سال جاری تا کنون به بیش از ۱۴ درصد رسیده است، که در کنار روپیه اندونزی و پزوی فیلیپین، بدترین عملکرد در منطقه را به خود اختصاص داده‌اند.

تحلیل‌گران به طور گسترده‌ای انتظار دارند بانک مرکزی سومین اقتصاد بزرگ آسیا در اجلاس این هفته خود، نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد افزایش دهد و در ادامه امسال و سال بعد هم، نرخ بهره مجدد افزایش پیدا خواهد کرد.

پاراکاش ساکپال، معاون تحقیقات بانک آلمانی آی‌ان‌جی، گفت: حتی اگر آن‌طور که انتظار می‌رود نرخ بهره ۰.۲۵ درصد افزایش پیدا کند، نمی‌تواند به ارز هند کمکی کند. بانک مرکزی هند باید اقدامات بیشتری انجام دهد، هرچند با توجه به نرخ تورم که بالاتر از سطح هدف قرار دارد و تنش‌های موجود در بخش مالی، احتمال این اقدامات بسیار کم است.

دلیل عمده افت ارزش روپیه هند، بالا رفتن قیمت‌های نفت (این کشور یک واردکننده بزرگ نفت به حساب می‌آید) و افزایش کسری بودجه کنونی دولت است.

متخصصان می‌گویند نگرانی‌های اقتصادی گسترده جهانی که بیش از همه در افت ارزش ارزهای اقتصادهای درحال ظهور ترکیه و آرژانتین تاثیر گذاشت، بر حال‌ و هوای سرمایه‌گذاران در بازار ارز هند فشار می‌آورد.

شاشانک مندیراتا، اقتصاددان بانک ای‌ان‌زی می‌گوید: هرچند نرخ بهره بالاتر به این مشکل کمک می‌کند، اما به نظر نمی‌رسد که فقط یک بار افزایش نرخ بهره، کافی باشد. این بانک باید مانند اندونزی جندین بار نرخ بهره خود را بالا ببرد.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.