فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۸۷۱۵

تسلط نقش ارزی دلار یک برآورد بیش از حد واقعیت است

تسلط نقش ارزی دلار یک برآورد بیش از حد واقعیت است

«جیم او نیل» کارشناس برجسته اقتصادی گفت: تسلط نقش دلار با توجه به سهم آمریکا در تولید ناخالص داخلی جهان یک برآورد بیش از حد واقعیت است.

«جیم او نیل» اقتصاد دان برجسته در مصاحبه ای با شبکه سی ان بی سی آمریکا گفت: وضعیت دلار به عنوان یک ارز اصلی بیش از حد واقعیت ارزیابی می شود؛ این در حالی است که سهم آمریکا در اقتصاد جهانی از زمان جنگ جهانی دوم به بعد به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز،جیم او نیلگفت: در وضعیتی خاصی زندگی می کنیم که نقش دلار در فاینانس جهانی به طرز احمقانه ای مهم تر از اقتصاد آمریکا است. بنابراین اگر یک اقتصاد قدرتمند مستقیما به دلار بیشتر تبدیل شود، بسیاری از حقایق مانند شب و روز مشخص خواهد شد.

سهم آمریکا در تولید ناخالص داخلی جهان اکنون ۱۸ درصد است که در مقایسه با جنگ جهانی دوم که ۳۰ درصد بوده به طرز چشمگیری روند نزولی به خود گرفته است. اقتصاد چین از زمان جنگ جهانی دوم به بعد با رسیدن به ۱۶ درصد در سهم تولید ناخالص داخلی جهان از رشد ۴ برابری برخوردار شده؛ در حالی که بازارهای نوظهور مانند کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) و دیگر کشورها ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را عهده دار هستند.

با وجود این واقعیت، دلار بطرز فراوانی توسط ۶۰ درصد از کشورها که ۷۰ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهند، استفاده می شود. افزایش استفاده از یوآن چین به طرز گسترده ای رشد پیدا کرده؛ اما هنوز ۱.۸۴ درصد از سهم ذخایر ارزی بانک های جهان را تشکیل می دهد؛ در حالیکه دلار آمریکا ۶۲.۲۵ درصد است؛ اما کمترین رقم از سال ۲۰۱۳ میلادی به بعد محسوب می شود.

«او نیل» گفت: نقش اصلی سیاست دلار و این ارز در فاینانس جهانی یک موضوع است و اقتصاد آمریکا طی ۳۰ سال گذشته کمتر از ۲۰ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی را در اقتصاد جهان به خود اختصاص داده و دلار هنوز ظاهرا نقش اصلی را بازی می کند.

اقتصادهای نوظهور بریکس به تازگی استفاده از ارزهای ملی را در تسویه حساب های خود به منظور کاهش وابستگی به دلار افزایش داده اند. کشورهایی مانند چین، روسیه و ایران در گفتگو به منظور جایگزینی ارزهای ملی خود در تجارت نفت هستند.

منبع:سی ان بی سی

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.