روایت اکونومیست از اقتصاد جهان در هفتهای که گذشت:
نرخ بهره بدون تغییر باقی ماند / ارزش شرکت آرامکو به ۲ تریلیون دلار رسید
اکونومیست در شماره منتشرشده در چهاردهم دسامبر، به وقایع اقتصادی هفته گذشته از سیاستهای بانک مرکزی آمریکا تا ارزش سهام آرامکو پرداخته است.
به گزارش تجارتنیوز ، اکونومیست در گزارشی به بررسی وقایع اقتصادی هفته گذشته پرداخته است.
نشست دو روزانه سیاستگذاران فدرالرزرو آمریکا در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته برگزار شد. بانک مرکزی ایالات متحده که از ابتدای سال جاری میلادی در سه نوبت نرخ بهره را کاهش داده است، هفته گذشته اعلام کرد، نیازی به ادامه سیاستهای انقباضی نیست و وضعیت اقتصادی تعدیل شده است.
پس از برگزاری این نشست، قرار بر این شد که نرخ بهره بدون تغییر باقی بماند.
***
تولید در بخش صنعتی آلمان در ماه اکتبر در مقایسه با ماه سپتامبر 1.7 درصد کاهش یافته است. با انتشار این آمار و ارقام کارشناسان اقتصادی نگرانند که افت بخش تولید در مقایسه با آنچه انتظار میرفته بیشتر باشد.
در اکتبر 2018 بخش تولید آلمان با افت 5.3 درصدی مواجه شد که بیشترین افت این بخش در یک دهه گذشته محسوب میشود.
***
بانک مرکزی برزیل برای چهارمین دوره متوالی نرخ بهره اصلی خود را کاهش داد و به 4.5 درصد رساند. این سیاست میتواند به کاهش ارزش رئال (پول ملی برزیل) منجر شود؛ مسالهای که این روزها موجب خشم رئیسجمهور آمریکا شده است.
دونالد ترامپ اخیرا برزیل را متهم به دستکاری نرخ ارز کرده است.
***
ارزش سهام شرکت سعودی آرامکو افزایش یافت. اگرچه تنها 1.5 درصد از سهام غول نفتی این کشور در ریاض عرضه شده، اما دولت سعودی موفق شده از عرضه سهام آرامکو 25.9 میلیارد دلار کسب کند.
در سال 2014 شرکت علیبابا با عرضه سهام خود در بورس نیویورک موفق شد 25 میلیارد دلار سرمایه جذب کند. حالا عرضه اولیه آرامکو هم رکورد تامین مالی و هم رکورد باارزشترین شرکت را در جهان شکست.
علیرغم تردید سرمایهگذاران این کمپانی در حال حاضر ارزشی معادل 2 تریلیون دلار دارد.
بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی در سال 2016 در خصوص چشمانداز 2030 اعلام کرده بود که با فروش دو درصد از سهام آرامکو درآمدی معادل 100 میلیارد دلار کسب خواهد کرد و ارزش این شرکت را به دو تریلیون دلار خواهد رساند.
***
تولید بیرویه نفت شیل در ایالات متحده آمریکا موجب کاهش قیمت نفت در ماههای اخیر شده است. اوپک و همپیمانان غیراوپکیاش در نشست هفته گذشته توافق کردند تا تولید خود را 500 هزار بشکه دیگر در روز کاهش دهند.
توافق کاهش تولید از ابتدای سال 2016 میان کشورهای اوپک به رهبری عربستان سعودی و متحدان غیراوپکی آنها به رهبری روسیه به امضا رسید.
بر اساس این توافق این کشورها تولید خود را در مجموع 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش دادند که حالا این رقم با هدف افزایش قیمت و ایجاد تعادل در بازار به 1.7 میلیون بشکه در روز رسیده است.
***
رایگیری در مورد تصویب مفاد قرارداد جدید تجارت آزاد میان آمریکا، مکزیک و کانادا (موسوم به USMCA) در 18 دسامبر در کنگره انجام خواهد شد.
بهنوشته اکونومیست ، پیشتر دموکراتها برای تجدیدنظر در مورد این معامله با کاخ سفید به توافق رسیده بودند.
توافق جدید حمایت از مالکیت معنوی را برای صنعت دارو تضعیف میکند. از دیدگاه دموکراتها این بازبینی موجب کاهش هزینه مراقبتهای بهداشتی میشود و کارفرمایان را ناچار به اجرای استانداردهای بیشتر میکند.
به این ترتیب به زودی USMCA جایگزین توافق نفتا خواهد شد.
جدیدترین مطالب این نشریه انگلیسی را میتوانید در سلسله گزارشهای اکونومیست ملاحظه کنید.
نظرات