فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۱۷۵۱۶

بورس‌های جهانی به هم ریخت!

بورس‌های جهانی به هم ریخت!

معاملات روز چهارشنبه بازارهای سهام جهان به مانند روزهای قبل کاملا تحت تاثیر اخبار مربوط به حوزه چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و جنگ تجاری بین چین و آمریکا قرار گرفت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، پس از ماه‌ها اختلاف بر سر مسائل تجاری و اعمال تعرفه‌های متقابل، واشنگتن و پکن بر سر فاز نخست گام‌های لازم برای رسیدن به توافق تجاری با یکدیگر به اشتراک نظر رسیدند.

طبق اعلام کاخ سفید، ترامپ از برنامه قبلی برای افزایش تعرفه بر روی واردات محصولاتی به ارزش ۱۵۶ میلیارد دلار از چین صرف نظر خواهد کرد و از طرف دیگر چین میزان خرید محصولات کشاورزی آمریکا را افزایش خواهد داد. هر چند هنوز جزئیات بیشتری از فاز نخست توافق چین و آمریکا منتشر نشده است اما احتمالا این توافق در اوایل ماه ژانویه به امضای مقامات دو طرف خواهد رسید.

رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی امریکا این توافق را قابل توجه خوانده و اعلام کرده است که طبق مفاد این توافق، صادرات امریکا به چین به زودی دو برابر خواهد شد.

سوزان بوکلی، مدیر عمومی در موسسه « گلوبال لیکویید» گفت: بازارها کنجکاو شده‌اند که سال آینده میلادی چگونه آغاز خواهد شد اما حس معامله‌گران نسبت به تداوم روند کاهش تنش‌های بین دو اقتصاد نخست جهان مثبت است. با این حال هنوز معتقد هستم که چرخه کاهش رشد اقتصادی در سراسر نقاط جهان ادامه خواهد داشت.

از سوی دیگر وضعیت اقتصادی چین نیز بهتر شده و آمار فروش بخش خرده فروشی این کشور در ماه قبل بهتر از پیش‌بینی‌ها بوده است. کینکی کروزبی، استراتژیست بازار در موسسه «پرودنشیال فایننشیال» گفت: چیزی که فعلا اهمیت دارد این است که شاهد تنش‌بیشتر در روابط چین و امریکا نیستیم و این مساله خیلی زود روی شاخص‌های مختلف شروع به تاثیر گذاشتن کرده است.

پیش تر نیز کانادا، مکزیک و امریکا بر سر توافق تجاری جدید منطقه آمریکای شمالی به توافق رسیده بودند. در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی این کشور در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۲۶۷.۲۴ واحد بسته شد، شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۰۳ درصد افزایش تا سطح ۳۱۹۲.۵۲ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی امریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با افزایش ۰.۱ درصدی در سطح ۸۸۲۳.۶۳ واحدی بسته شد.

استفان اینس، کارشناس بازار در موسسه «اکسی تریدر» گفت: ما یک توافق داریم اما مذارکات تجاری تمام نشده است. با این حال به نظر می‌رسد که گزینه افزایش تنش از روی میز برداشته شده است. فاز نخست آن قدر جامع نیست که به برطرف شدن همه نگرانی ها کمک کند و باید منتظر پیشرفت های بیشتر بود.

از سوی دیگر اما بورس‌های اروپایی با خبر شوکه کننده منابع انگلیسی از احتمال اتخاذ موضع سرسختانه تر توسط دولت این کشور در جریان مذاکرات با اتحادیه اروپا مواجه شدند. اکنون دولت محافظه کار با توجه به اکثریت قاطع خود در مجلس می خواهد تا امتیازات بیشتری از بروکسل بگیرد و همین مساله احتمالا باعث تمدید بیشتر دوران گذار خواهد شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن بدون تغییر نسبت به روز قبل و در سطح ۷۵۱۱.۲۸ واحد باقی ماند، شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افزایش ۰.۰۷ درصدی در سطح ۵۹۷۲.۲۲ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۱۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۲۷۱.۴۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۲۶ درصد پایین رفت و به ۹۶۴۱.۰۲ واحد رسید.

از سوی دیگر اما در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص ها عملکرد مختلفی داشتند تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۵۵ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۹۳۴.۴۳ واحدی بالا رفت، شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ کنگ با افزایش ۰.۱۵ درصدی به ۲۷ هزار و ۸۸۴.۲۱ واحد رسید.

در چین شاخص «شانگ‌های کامپوزیت» با ریزش ۰.۲۲ درصدی در سطح ۴۰۳۲.۷۸ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۰۶ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۸۵۱.۴۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن نزولی بود.

در بازار طلای سیاه قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت «وست تگزاس اینتر مدیت» با ۰.۷۷ درصد کاهش به ۶۰.۴۷ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۰.۵۶ درصدی به ازای ۶۵.۷۳ دلار در هر بشکه مبادله شد.

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش ۰.۱ درصدی به ۱۴۷۸.۹۲ دلار رسید. هر اونس نقره با افزایش ۰.۰۲ درصدی به ازای ۱۷.۰۹ دلار مبادله شد.

منیع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.