فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۵۲۹۰۰

بورس‌های جهانی صعودی شدند

بورس‌های جهانی صعودی شدند

امروز در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

بیشتر شاخص‌های بورسی در معاملات امروز به شدت صعودی شدند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به نقل از آسوشیتدپرس، دور جدید تنش‌های بین آمریکا و چین این بار به بهانه مساله هنگ‌کنگ آغاز شده است. پس از آنکه دولت چین لایحه جنجالی امنیتی هنگ‌کنگ را تصویب کرد، رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به از دست رفتن موقعیت هنگ‌کنگ به عنوان قطب مالی آسیا هشدار داده و تهدید کرده است که آمریکا پاسخی قاطع به چین خواهد داد.

مجلس نمایندگان آمریکا به لایحه تحریم چین که پیشتر در مجلس سنا تصویب شده بود رای مثبت داد و اکنون تنها امضای دونالد ترامپ برای اجرایی شدن آن لازم است.

از سوی دیگر اما کری لام، فرماندار هنگ‌کنگ گفته است که این دولت شهر استقلال خود را حفظ خواهد کرد. پیش از این نیز آمریکا به بهانه دخالت چین در امور داخلی هنگ‌کنگ و نقض حقوق بشر، ۳۷ شخصیت حقیقی و حقوقی چینی را به فهرست تحریمی خود افزوده بود.

نشانه‌های جدید از بازگشت تدریجی سطح تقاضا در چین به سطوح قبل از زمان بحران کرونا حکایت دارد. یی گانگ، رئیس بانک مرکزی چین با ابراز اطمینان نسبت به نیرومند بودن زیرساخت‌های اقتصاد چین گفته است که این بانک از تمام ابزارهای در اختیار خود برای تقویت رشد اقتصادی این کشور و حمایت از کسب‌وکارها استفاده خواهد کرد.

اقتصاد چین در سه ماهه نخست امسال ۶.۸ درصد کوچک شد که بدترین عملکرد فصلی دومین اقتصاد بزرگ جهان در طول چهار دهه اخیر محسوب می‌شود. مقامات چین اعلام کرده اند که به دلیل مساله کرونا امسال هیچ‌گونه هدف‌گذاری نرخ رشدی را نخواهند داشت.

چین و آمریکا بیشترین روابط تجاری جهان را با یکدیگر دارند و سال گذشته پس از یک جنگ تجاری و تعرفه‌ای طولانی بر سر مقدمات توافق بزرگتر که به فاز نخست مشهور است، به توافق رسیدند. جنگ تجاری این کشور یکی از دلایل اصلی ریزش بازارها و کاهش رشد اقتصادی جهان در سال گذشته بود و فعالان بازار نگران‌اند تشدید اختلافات بین دو اقتصاد نخست جهان به ویژه در عصر پساکرونا فشار بر روی تجارت جهانی و احیای اقتصادی را تشدید کند.

استی دویک، کارشناس بازار در موسسه "ناتیکسیس آی‌ام" گفت: تجدید اختلافات تجاری بین چین و آمریکا می‌تواند روی عملکرد شاخص‌های بورسی در ماه‌های آینده تاثیرگذار باشد. چین به طور واضح یکی از سیبل‌های کمپین‌های انتخاباتی ترامپ خواهد بود و احتمالا شاهد تندتر شدن انتقادات وی از چین خواهیم بود.

هم چنین با وجود کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان، این بیماری کماکان در حال گرفتن جان انسان‌ها در نقاط مختلف است و ضرورت رعایت نکات بهداشتی باعث شده است تا بسیاری از واحدهای اقتصادی در سراسر جهان کماکان با حداکثر ظرفیت خود مشغول به فعالیت نباشند.

تاکنون بیش از پنج میلیون و ۷۹۳ هزار و ۴۶۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۵۷ هزار و ۴۹۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۰۲ هزار و ۱۰۷ نفر، انگلیس با ۳۷ هزار و ۴۶۰ نفر، ایتالیا با ۳۳ هزار و ۷۲ نفر، فرانسه با ۲۸ هزار و ۵۹۶ نفر و اسپانیا با ۲۷ هزار و ۱۱۸ نفر بوده است.

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۲۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۵۴۸.۶۶ واحد بسته شد.

شاخص «اس‌اندپی ۵۰۰» با ۱.۴۸ درصد افزایش تا سطح ۳۰۳۶.۱۳ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود ۰.۷۷ درصدی در سطح ۹۴۱۲.۷۶ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

پس از توافق فرانسه و آلمان بر سر اجرایی شدن بسته محرک مقابله با کرونا در سطح اتحادیه اروپا اکنون انتظار می‌رود در مجموع حدود یک تریلیون یورو اعتبار برای تقویت رشد اقتصادی و حمایت از کسب‌وکارها تخصیص داده شود که نیمی از این مبلغ توسط مکانیزم ثبات اروپایی تامین خواهد شد. در حال حاضر رشد اقتصادی هر چهار اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا ( آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا) منفی شده است و کارشناسان نسبت به در پیش بودن سخت‌ترین سال اقتصادی دو دهه اخیر در این اتحادیه هشدار داده‌اند.

از سوی دیگر مساله برگزیت کماکان کانون توجه معامله‌گران اروپایی است، هر چند که اختلافات بین طرفین به حدی بالا است که کسی امیدوار به یک توافق زودهنگام نیست. دیوید فراست، مذاکره کننده ارشد انگلیس با ابراز نارضایتی از پیشرفت اندک حاصل شده در مذاکرات گفته است اتحادیه اروپا باید در مواضع خود تغییرات اساسی دهد. از سوی دیگر نیز میشل بارنیه، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا روند مذاکرات برگزیت را مایوس کننده دانسته و گفته است که اروپا حاضر به قربانی کردن منافع خود به خاطر اقتصاد انگلیس نیست.

انگلیس به تازگی از نظام تعرفه‌ای جدید خود برای دوران پسابرگزیت رونمایی کرده و این مساله می‌تواند بیانگر جدی بودن انگلیس بر پیشبرد الگوی مدنظر خود و کمرنگ‌تر شدن احتمال توافق با اتحادیه اروپا بر سر مسایل گمرگی باشد.

به دلیل کاهش شدید تقاضای مصرفی و میزان درآمد خانوارهای اروپایی در نتیجه شیوع کرونا، بسیاری از کسب‌وکارهای بزرگ در قاره سبز در خطر ورشکستگی و تعدیل نیروی گسترده قرار دارند تا جایی که خطوط هوایی ایرفرانس، لوفت هانزا و ایزی جت و هم چنین خودروسازهای بزرگی نظیر رنو و فولکس واگن برای گذار از بحران خواستار دریافت‌های کمک‌های مالی از دولت‌های متبوع خود شده اند.

متیو شروود، کارشناس بازار سرمایه در موسسه پرپچوال گفت: سرمایه‌گذاران سوالات زیادی در خصوص آینده دارند و حتی در صورت موفقیت در شکست دادن کامل کرونا، ریسک‌های مهم و زیادی دیگری نیز وجود دارند که باید به آنها پرداخته شود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۲۶ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۴۴.۲۵ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۳۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۱هزار و ۶۵۷.۶۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۱.۷۹ درصدی در سطح ۴۶۸۸.۷۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۲.۴۴ درصد بالا رفت و به ۷۱۷۴.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۲.۳۲ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۹۱۶.۳۱ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۶۱ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۱۵۹.۱۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت ۰.۰۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۸۴۳.۱۲ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس‌اند‌پی‌اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۳۲ درصد صعود و ایستادن در سطح ۵۸۵۱.۱۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۳.۰۲ درصد کاهش به ۳۱.۸۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۱.۸۲ درصدی به ازای ۳۴.۱۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۳۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۱۹.۱۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۴۸ درصدی به ازای ۱۷.۸۶ دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.