انتقال دارایی های ایران از کره جنوبی به سوئیس
رسانههای کره جنوبی اعلام کردند: دارایی های ایران در کره جنوبی، هفته گذشته به بانک مرکزی سوئیس منتقل شد تا تبدیل و به ایران منتقل شود.
به گزارش تجارتنیوز ، خبرگزاری یونهاپ اینفومکس با اشاره به یک منبع آگاه در بازار ارزی، گزارش داد: بانک مرکزی سوئیس قصد دارد شش میلیارد دلار دارایی های ایران را از وون به دلار و سپس به یورو تبدیل کند و ظرف مدت پنج هفته آینده، روزانه حدود ۳۰۰ میلیارد وون (۲۲۳.۸۵ میلیون دلار) تا ۴۰۰ میلیارد وون را تبدیل خواهد کرد.
یک مقام در وزارت دارایی کره جنوبی با اشاره به حساسیت دیپلماتیک و حقوقی این موضوع، حاضر نشد این گزارش را تائید کند.
رئیس کل بانک مرکزی هفته گذشته در صفحه شخصی خود در شبکههای اجتماعی گفته بود: متاسفانه نزدیک به ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان طی سالهای پایانی دهه ۹۰ بصورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانکهای کره جنوبی واریز شده بود و به آن هم، هیچ سودی تعلق نمیگرفت. حتی در طی این سالها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد.
اما با پیگیریهای فنی و دیپلماسی موفق، تمام منابع ارزی توقیف شده ایران در کره جنوبی آزاد و هزینههای تبدیل ارز آن از وون به یورو نیز توسط کشور ثالت پذیرفته شد.
وی عنوان کرده بود که به زودی تمامی این منابع یورویی به حسابهای شش بانک ایرانی در قطر واریز و به صورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده میشود. مابقی این منابع هم در صورت سپرده، مشمول دریافت سود بانکی خواهد شد.(ایسنا)
صادرات نفت ایران به کره جنوبی ازسرگرفته میشود؟
یکی از مدیران مواد اولیه در یک پالایشگاه بزرگ کره جنوبی که به دلیل ماهیت حساس موضوع، مایل نبود نامش فاش شود به پلاتس گفت: ما میخواهیم همین الان دست بکار شده و نفت خام و میعانات گازی ایران را خریداری کنیم اما این چیزی است که کسب و کارها و شرکتهای خصوصی نمیتوانند آن را حل کنند.
یک معاملهگر میعانات در یک شرکت پتروشیمی کرهای گفت: حتی اگر این وجوه آزاد شوند، چیزی را تضمین نمیکنند و هنوز راه زیادی تا اجازه داده شود واردات نفت ایران، ازسرگرفته شود.
به گفته منابع صنعت پالایش و تحلیلگران کره جنوبی، هر چند پالایشگاههای کره جنوبی، چند سال است که به دلیل تحریمها، خرید نفت خام ایران را متوقف کرده اند اما این دو کشور روابط اقتصادی و فرهنگی قوی دارند. پیش از تحریمها، کره جنوبی یکی از سه مشتری بزرگ نفت خام ایران و بزرگترین خریدار آسیایی میعانات ایران بود.
یک معاملهگر میعانات اظهار کرد: در شرایطی مثل حالا که تورم بالاست و عرضه اوپک پلاس محدود شده و قیمت نفت افزایش پیدا کرده، برای جریان آزاد و تجارت نفت ایران آرزو میکنید.
آمار شرکت ملی نفت کره نشان داد که کره جنوبی در سال ۲۰۱۷، حدود ۱۴۸ میلیون بشکه نفت و میعانات از ایران دریافت کرد و ایران به عنوان سومین تامین کننده بزرگ خوراک پالایشگاهی برای این کشور شناخته شد.
بر اساس گزارش پلاتس، پالایشگاهها و شرکتهای پتروشیمی کره جنوبی اعلام کردهاند که علاقه زیادی به نفت ایران به خصوص میعانات پارس جنوبی دارند که معمولا دو دلار در هر بشکه ارزانتر از میعانات دی اف سی قطر در بازار، معامله میشود.(تسنیم)
نظرات