فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۰۹۹۸

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد:

شمارش معکوس تا انقلاب نفتی

شمارش معکوس تا انقلاب نفتی

بر اساس پیش‌بینی‌های اخیر آژانس بین‌المللی انرژی، تولید نفت و گاز آمریکا تا سال 2025 میلادی به 30 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که این امر آمریکا را از یک واردکننده انرژی به یک بازیکن اصلی در بازارهای جهانی تبدیل خواهد کرد.

الهام میرمحمدی: آژانس بین‌المللی انرژی روز سه‌شنبه افزایش قابل ملاحظه تولید نفت شیل آمریکا تا اواسط سال 2020 را پیش‌بینی کرد. چنین پیشرفتی می‌تواند این کشور را به بزرگ‌ترین صادرکننده گاز طبیعی مایع تبدیل کند.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از سی‌ان‌ان، این تمام ماجرا نیست و نقطه عطف دیگری هم وجود دارد: تا پایان سال 2020، این کشور -که تنها از سال 2015 ممنوعیت 40 ساله صادرات نفت را لغو کرده- نفت بیشتری را روانه بازارهای خارجی خواهد کرد و صادرات نفت آمریکا از وارداتش سبقت می‌گیرد.

بر اساس گزارش آژانس موسوم به «چشم‌انداز انرژی جهان» ایالات متحده آمریکا از یک واردکننده انرژی به یک بازیکن اصلی در بازارهای جهانی تبدیل خواهد شد؛ به گونه‌ای که تا سال 2025، روزانه 30 میلیون بشکه نفت و گاز تولید خواهد کرد.

ایالات متحده آمریکا در سال 2011، با تولید روزانه 24 میلیون بشکه نفت و گاز موفق شد از کشور روسیه پیشی بگیرد و تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت و گاز جهان شود.

اما این افزایش احتمالی تا سال 2025، ایالات متحده آمریکا را وارد قلمرویی کاملا متفاوت و تازه می‌کند. و این انقلابی است که دلیل اصلی آن شیل است.

روز سه‌شنبه آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اعلام کرد: توانایی قابل توجه آمریکا برای کشف و استفاده از منابع جدید با شیوه‌های مقرو‌ن‌به‌صرفه، تولید نفت و گاز این کشور را 50 درصد بیش از دیگر کشورها که در این زمینه هزینه‌های خود را مدیریت کرده‌اند، افزایش داده است.

به دنبال کاهش قیمت جهانی نفت، ایالات متحده آمریکا با نوآوری، قابلیت تولید و بهره‌وری تولیدکنندگان شیل را بهبود بخشید.

همچنین بر اساس گزارش آژانس، ایالات متحده تا سال 2025، تولید روزانه خود را تا 8 میلیون بشکه در روز افزایش می‌دهد. و این رکوردی تازه در میان تولیدکنندگان نفت است. این افزایش بالاترین رشد پایدار تولید نفت در تاریخ بازار نفت جهان محسوب می‌شود که حتی با عربستان سعودی که در بازه زمانی 1966 تا 1981 بالاترین میزان تولید را داشته، رقابت می‌کند.

افزایش مورد انتظار برای تولید نفت آمریکا در این دوره، 80 درصد از کل افزایش جهانی را شامل می‌شود.

در سال‌های 2014 تا 2016 که قیمت نفت از 100 دلار به 26 دلار کاهش یافت، تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا ناچار به تحمل سقوط قیمت نفت خام شدند. این سقوط ناگهانی، زیان‌های بسیاری را برای تولیدکنندگان به همراه داشت و به دنبال آن ده‌ها هزار نفر شغل خود را از دست دادند.

این سقوط قیمت اما اثر دیگری هم برای آمریکا داشت: به دنبال کاهش قیمت نفت، ایالات متحده آمریکا با نوآوری، قابلیت تولید و بهره‌وری تولیدکنندگان شیل را بهبود بخشید. این کشور همچنین موفق شده با تکیه بر روش‌های نوین برای استخراج نفت، مقاومت قابل توجهی در برابر کاهش قیمت از خود نشان دهد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی شامل موارد مختلفی است. یکی دیگر از موارد ذکرشده در این گزارش نشان می‌دهد، در حالی که آمریکا تبدیل به یک صادرکننده بزرگ نفت خام و محصولات تصفیه‌شده خواهد شد، واردکننده عمده نفت خام سنگین برای استفاده در پالایشگاه‌های خود نیز است.

اما با وجود پیشرفت قابل توجه آمریکا در زمینه انرژی و صادرات خالص، سلامت اقتصاد در بخش انرژی این کشور به شکل پیچیده‌ای با همسایگانش در آمریکای شمالی و همچنین انتخاب و تصمیم‌های سایر تولیدکنندگان در خاورمیانه مرتبط است.

اگر تمامی این فرضیه‌ها و پیش‌بینی‌ها درست باشد، ایالات متحده آمریکا در موقعیت بسیار متفاوت و نادری قرار خواهد گرفت.

چرا که به گفته آژانس بین‌المللی انرژی نمونه‎های بسیاری از کشورهایی که از یک صادرکننده خالص به واردکننده خالص انرژی تبدیل شده‌اند، وجود دارد اما عکسش بسیار نادر است. به خصوص اگر کشور مورد بحث خود یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان نفت در جهان باشد. و این دقیقا همان انقلابی است که شیل به وجود خواهد آورد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.