۷۰ درصد بازار چوب ایران در اختیار محصولات خارجی
رئیس اتحادیه فروشندگان چوب گفت: به علت کمبود منابع، بیش از ۷۰ درصد چوبهای موجود در بازار؛ در اختیار محصولات خارجی است.
اسماعیل الهیان رئیس اتحادیه فروشندگان چوب و تخته و سهلایی و فرآوردههای چوبی در خصوص مواد اولیه موجود در بازار اظهار کرد: بخش زیادی ازتراشههای چوب موجود در بازار وارداتی است.
به گزارش تجارتنیوز ، بسیاری از این کالاها از روسیه و گرجستان وارد کشور شده و مابقی هم به صورت اندک از کشور هلند در بازار عرضه میشود.
وی در ادامه افزود: کمبود منابع و مواد اولیه کافی، علت اصلی واردات این تراشهها از دیگر کشور بوده و تمام نمونههای خارجی به صورت قانونی وارد کشور شده است.
الهیان تصریح کرد: در سالهای گذشته برخی افراد سودجو با قطع بیرویه درختان، جنگلهای کشور را در وضعیت بحرانی قرار دادند و به همین سبب ما در بخش تراشههای چوبی و تولید محصولاتی که به چوب نیاز دارند با مشکل مواجه شدهایم؛ البته با پیگیری اقدامات سازمانهای ذیربط وضعیت جنگلهای کشور در شرایط مطلوبی قرار گرفته است.
این عضو اتاق اصناف با بیان اینکه بیش از 70 درصد چوبهای موجود در بازار، در اختیار محصولات خارجی است، ادامه داد: کیفیت چوبهای موجود در کشور به مراتب از نمونههای خارجی بهتر است، اما به علت کمبود در منابع؛ بخش اندکی از سهم بازار در اختیار نمونههای داخلی قرار دارد.
به گفته وی؛ 50 درصد از MDF موجود در بازار وارداتی بوده و مابقی آن نمونههای داخلی است.
رئیس اتحادیه فروشندگان چوب و تخته و سه لایی و فرآوردههای چوبی تاکید کرد: در حال حاضر در تولید نئوپان در کشور به خودکفایی رسیدهایم و بخش اعظم نیاز بازار توسط تولیدات داخلی در این بخش تامین میشود.
وی در خصوص رکود بازار فروشندگان چوب گفت: با وجود اینکه کسبه مالیات خود را محاسبه و پرداخت کردهاند، اما سازمان امور مالیاتی (براساس ماده 169) گزارش فصلی افراد را تقاضا کرده و جریمههای سنگینی برای کسبه در نظر گرفته که این امر برای افراد مشکلساز شده است؛ همچنین سنگ اندازیهای بیمه، وزارت کار از دیگر مشکلاتی است که موجب شده تا بخش زیادی از واحدهای تولیدی و صنفی با تعطیلی مواجه شوند.
الهیان در خاتمه یادآور شد: نوسان بازار و وارداتی بودن بخش اعظم تولیدات موجود در بازار؛ موجب افزایش قیمت کالاها شده، بهطوریکه چوب روسی با رشد قیمت 20 درصدی مواجه شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات